Home Tech Med den nye Samsung Galaxy S8 er din laptop nærmest overflødig

Med den nye Samsung Galaxy S8 er din laptop nærmest overflødig

by Nicolai Klingenberg

Under hashtagget #unboxyourphone inviterede Samsung til en noget nær gigantisk lancering i London. De første linjer, som du læser her, er nedfælder før noget er afsløret, men når det så er sagt – og skrevet – så har jeg aldrig oplevet et så heftigt security-opbud i forbindelse med en lancering af noget elektrisk apparatur.

Første “syn” på sagen.

Jeg er havnet i en stor sal, hvor en stor nyhed skal afsløres. Der bliver fotograferet fra række 20+, der oprettes live-videolink til New York med DJ Koh (han er ansvarlig for mobiler hos Samsung og ikke diskjockey), hvor Samsung også slår på tromme for “det nye”.

Så for den…

Galaxy S7 var en flot salgssucces, årets telefon i følge nogle, og nu satser man på, at Samsung Galaxy S8, som er dagens nyhed, bliver endnu vildere. Samsung lover, at der er tale om den største innovation for smartphone markedet meget meget længe, en ny milepæl, grænserne er skubbet, drømme er blever realiteter, og alt kan indfanges og foreviges. Der er sket meget, siden Samsung lavede sin første telefon i 1988, men vi kommer ikke udenom, at Samsung har vældig godt fat i markedet.

Demo-tid

Nå! Telefonen bliver nu vist, og vi bliver fremvist et nyt design, hvor skærmen er røget ud til højre. Og venstre. Og i bunden og toppen. Med andre ord er der mindst mulig “ramme” tilbage om telefonen, som nu er udstyret med det, som Samsung kalder en Infinity skærm. Smartphones har nemlig set forholdsvis ens ud i et helt årti, så nu er det slut med frontknappen. Alt er nu under ét glas, hvortil man har tilsat lidt kurver – skærmen er på 6,2 tommer for “plusseren” – og 5,8 tommer når det kommer til Samsung Galaxy S8.

Der er den så. I min hånd.

Du får mere skærm af arbejde med – og lure på. Opløsningen og formatet er oplagt og glimrende til at se film eller serier på, og formatet er døbt 18.5:9. Du kan desuden se video og skrive samtidig, og skærmens størrelse betyder også mindre scrolling, lyder det. Coveret, der følger med den nye Samsung Galaxy S8, er desuden designet til at have telefonen liggende, når du skal streame “noget”.

Det er muligt, det ikke er den varmeste nyhed for dig, men da der dukker en lille filmsnert op med en svømmende mand, der anvender telefonen under vandet, erfarer jeg, at apparatet tåler vand – og at det forrige åbenbart også gjorde det. Jeg vil ingenlunde teste af det selv, men det er rart at vide, at en ufrivillig dukkert ikke behøver at spolere dit apparat.

Skærm über alles… Foto: Sam Frost www.samfrostphotos.com

Du husker sikkert også, at Samsung havde en let udfordring med et batteri, der kunne blive lidt for varmt. I dag sikres batterierne i god tid – og via en otte punkts test som er grundigere end branchens krav. Samsung ved fint, at der har været udfordringer, og dem står man ved.

Sikkerheden skal også findes i adgangen til selve telefonen – en kode er ikke så brugervenlig, så nu forsøger man med flere valgmuligheder: Irisscanner (duer ikke til folk med glasøje, antager jeg), ansigtsgodkendelse eller den “klassiske” med fingeraftryk. Det er sgu smart – og jeg har været vældig begejstret for fingeraftryk på de telefoner, jeg har prøvet med den feature – særligt dem, der havde scanneren på bagsiden af telefonen, hvilket dog ikke er tilfældet med den nye Samsung Galaxy S8.

Bagside – med kamera

Kameraet har jeg kun testet lynhurtigt, men du kan selv bedømme resultatet af et hurtigt “snapshot” herunder, som ikke er redigeret – kun komprimeret og beskåret.

Sådan blev det.

Frontkameraet til selfieglade M/K’ere er nu på 8 mega pixels – mens det store kamera er på 12, og det kan skyde video i 4K. Det handler dog ikke kun om mega pixel, men også om billedsensoren. I dette tilfælde er den svært dygtig til at få mest muligt lys ind i fotografiet, hvis det kræves, og det betyder, at du kan tage langt bedre fotos, når lysforholdene er dårlige…

Til et andet event samme aften – og det her kamera skal jeg nok vende tilbage til, når jeg en “styreapp”. Foto: Sam Frost www.samfrostphotos.com

Vi bliver fodret med informationer, og da det er et stykke tid siden, jeg har været til mobillancering, vil jeg gerne indrømme, at jeg er imponeret. Det er muligt, jeg ikke har behov for at bruge alt det, telefonen kan, men udviklingen skal også finde sin form. Vi er videre til et mere livsstilsorienteret event, hvor Samsungs produkter nu spiller sammen – og et par DJs spiller op. Virtual Reality kan prøves og TV-apparatet kan testes, men jeg bliver fanget af en venlig ansat, som viser mig, hvad køleskabet rummer. Fra telefonen. Det er sgu smart. Og ikke så overflødigt. Jeg har for eksempel hang til altid at handle løg, hvidløg og creme fraiche, men hver gang jeg komme hjem med disse festlige ingredienser, så viser det sig, at de allerede er at finde på køl. Den slags tjeneste er blevet til under navnet Samsung Connect Home.

Et kig i køleren

Hvis du udelukkende anvender en tablet i dag, så vil henlede opmærksomheden til overskriften i artiklen. Det er nemlig muligt at erhverve sig en docking station til telefonen, som transformerer sagen til en “arbejdsstation” med en mere computer-relateret feeling over sig. Du kan arbejde med mus og tastatur og med en større skærm. Docken hedder DeX, hvis du kunne fristes af en sådan.

Docken…
Foto: Sam Frost www.samfrostphotos.com…

Der er meget mere at sige – og fortælle. Men det er også ved at blive langt. Jeg vil dog gerne nævne Bixby, som er en intelligent assistent, der kan hjælpe ejeren af telefonen til at navigere nemmere rundt i apps, og Bixby bliver ganske personlig, for den holder øje med dine vaner. Du kan for eksempel bede om at se gårsdagens foto, du har taget, bruge den intelligente kamerafunktion til at identificere et produkt eller en bygning, eller hvad med at bede Bixy om at sende et givent foto til en ven? Du kan også sætte musikken i sving via din stemme.

Det var faktisk vældig hyggeligt. Foto: Sam Frost www.samfrostphotos.com.

All right. Den 28. april går det løs hos forhandlerne, og en Galaxy S8 koster 6.199 kroner, mens en Galaxy S8 vil stå dig i 6.999 kroner. Du kan faktisk bestille telefonen nu, og så bliver den sendt i morgen – den 20. april – og dermed skulle du kunne få den lidt før de andre.

My Pleasure findes her på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk