Home Pindemadder Victorinox holdt middag på Apollo, og Frederik Bille Brahe lavede maden

Victorinox holdt middag på Apollo, og Frederik Bille Brahe lavede maden

by Nicolai Klingenberg

Det er ikke mange dage siden, at jeg blev inviteret til et flot kom-sammen på Charlottenborg, hvor Frederik Bille Brahe er rykket ind med sit seneste tiltag, Apollo. Der blev fremvist flotte schweizerknive, præsenteret flot mad og smagt herlig vin. Plus det løse. Victor Jones var på pletten med et kamera, og jeg fik lyst til at interviewe Frederik om sit sted. Her får du svar, fotos og stemning.

Et nydeligt bord med et ditto, schweizisk multi-tool

Frederik – du står bag den Apollo. Hvad er det for en størrelse
– Apollo er jo både en bar og en kantine. Kantinen er tænkt som Charlottenborg og Kunstakademiets bord – der hvor husets forskellige aktører mødes til en bid mad i løbet af dagen. Kantinen laver primært økologisk, vegetariske mad, som skal være en sund og lækker energi for de studerende. Og til en overkommelig pris. Sidst, men ikke mindst så er det således, at kantinen ikke blot er for huset, men også for alle andre der har lyst til at benytte den. Jeg tror mere og mere på simple og lækre måltider, som går ind og udskifter de sunde hjemmelavede måltider, som bliver sværere og sværere at nå i hverdagen. Så på en eller anden måde er det vel også et alternativ til fastfood 

“Må jeg byde på en filmrulle til kameraet?”

Udstillet grej

Så er der baren. Alle mine yndlings-restauranter har noget umiddelbart og let tilgængeligt over sig, man kunne vel lokkes til at sige uformelt. Men det holder alligevel ikke, fordi jeg elsker ting, hvor folk gør sig umage, og hvor ting er sofistikeret, så at lave Apollo bar var for mig en drøm . Et lille og smukt lokale, som altid er tilgængeligt med en smuk gård .. Tilsat lækre små retter, som er tilgængelige hele dagen. Det er tapas bar agtigt – med travl og kompetent service. Du får også et lækkert vinkort med stil, og en menu som altid varierer. 

Så kører vi igen.

Vort bord

Knivskarpt

En kantine er ret beset et spisested med selvbetjening. Hvad skal man selv tage sig af?
– Altså i kantinen skal man gøre alt selv: Hente mad, vand og brød – og til sidst stiller man selv sin tallerken på plads. Det skaber en dejlig stemning og fjerner al service-stress. Jeg synes, det gør rummet socialt og tilgængeligt på en meget fin måde.

Frederik Bille Brahe rumsterer med åbning af skaldyr

Du har drevet forskellige former for restaurationer før – hvad er det mest spændende ved at have et frokoststed?
– Det er et godt spørgsmål. Der er jo ikke to steder, der ligner hinanden, men med hensyn til Apollo kantine, så elsker jeg det meget afslappede og varierede. Når servicen bliver minimeret, træder gæsterne i karakter selv, og det gør, at der bliver  skabt et fint rum for dialog. Folk er meget tilstede i frokosten – og specielt når det er så grønt og simpelt som her.

“Flyt dig – jeg skal have østers. Med forlov…”

Det er også en sjov udfordring at lave en ny ret hver dag og konstant variere og gøre retterne spændende. 

Kvinden som står til højre for mig hedder Dee og jobber hos Victorinox

Og hvordan ser du gerne, at sted udvikler sig?
– Jeg drømmer om at se Apollo udvikle sig til en slags københavner-institution, hvor folk mødes fra nær og fjern og hygger sig og deler viden og ideer over lækker mad. Et sted som et med til at skabe bro mellem kulturer – og måske også hjælpe nogle folk med at blive inspireret til at lave nye steder eller oplevelser for andre.

Frederik Bille Brahe i lugen

Tatar.

Tre hurtige til Frederik Bille Brahe:

Hvad byder din kommende sommer på?
– Arbejde. Masser af arbejde på Apollo -det hele er så nyt, og der er så meget, der skal falde på plads endnu – og rigtig mange ting, der sker lige efter højsommeren: Modeugen, Chart og diverse udstillinger i huset, som vi forhåbenligt kan hjælpe med at danne rammen om og for. Der er også lidt ting i Tisvilde, hvor jeg skal lave en middag til Kanonhalløj – jeg rejser gerne i november og januar, hvor jeg plejer at være i LA og Japan.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Klart.

Fra telefonen

Fem minutter i service, åbner op for gæsterne på en solskinsdag – smukke skygger – Morten smager på tomaterne for at tjekke, de er ok til aftenens service..

Hvor og med hvem har du sidst nyt et mindeværdigt måltid?
– Det var omkring bordet med mine ansatte på Apollo bar \ kantine i solen i gården for et par dage siden. Alle var der, og de havde lavet lækker mad – vi havde tid til at snakke om det gode og det dårlige, der skete i hverdagen.-Det er virkelig et privilegium i sådan en opstart, hvor alt har det med at blive hektisk og små-stressende. 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk