Home Depeche Birk Thomassen – om blod, sour cream & onion og at have mindre end fem kvinder i bagkataloget

Birk Thomassen – om blod, sour cream & onion og at have mindre end fem kvinder i bagkataloget

by Nicolai Klingenberg

Vi skal over i det kreative departement og have fat på en fyr, der hedder Birk Thomassen. Han modtog depechen og de dertilhørende spørgsmål, som vanen tro er “de samme som sidst”. Birk svarer herunder – og svarene er tilsat hans fine fotografier. Værsgo.

Birk Thomassen – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg har netop afsluttet et længere forløb, hvor jeg har arbejdet på mine to første solo-udstillinger. Den ene “CORE” hænger på Den Danske Ambassade i London, mens den anden “KIN” var at finde hos Warehouse9 i Kødbyen i København.

Balloons

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Den er svær. Hvis jeg fortæller, at jeg er fotograf, bliver jeg ofte spurgt om, hvad jeg fotograferer. Hvis jeg derimod fortæller, at jeg er billedkunstner, har folk som regel ikke så mange spørgsmål til min stilart og mine motiver. Det, tror jeg, er en typisk ting for billedkunstnere, som arbejder med fotografi, og det bunder vel i fotografiets funktion i de fleste menneskers liv – det er enten dokumentation eller produkt. For mig er der en frihed i at tænke på mig selv som billedkunstner.

Jeg fotograferer præcis, hvad der passer mig, og hvis nogen står med ryggen til mit arbejde, vil jeg nok bede vedkommende om at vende sig om og i stedet fortælle mig, hvad han eller hun ser.

Balls

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Da jeg gik på efterskole og gerne ville være billedkunstner, men trods megen øvelse ikke var dygtig til at tegne eller male.

Blood pt2

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Dem er der mange af. Hvis jeg er på en decideret optagelse, er jeg dog ofte så koncentreret, at det bagefter er selve billederne og ikke så meget situationen, jeg husker.

Bluepiss

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– At folk skal se dem og huske dem.

Curtain

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Det må de selv svare på.

Greenhouse

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Det tror jeg bestemt ikke er en fordel, men held og lykke med at finde mere end fem billeder af kvinder i mit bagkatalog.

Guts

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Nej, man skal nok nærmere være opmærksom.

Jockstrap

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når det får mig til at føle noget. Når jeg kan vende tilbage til det flere gange og kigge på det længe.

Red Lips

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Det har jeg aldrig tænkt over. Helst en jeg kender i forvejen, det kan jeg under alle omstændigheder bedst lide, uanset køn.

Satin Coat

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Øve sig. Kigge på billeder, tale om billeder og lave billeder.

White snake

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Man kan finde mig på nettet, for eksempel:

http://cargocollective.com/birkthomassen

https://www.instagram.com/birk_thomassen/

http://birkthomassen.tumblr.com/

“Untitled”

Tre hurtige til Birk Thomassen:

Hvad byder din kommende sommer på?
– Det ved jeg ikke rigtigt endnu. Det seneste år har været så vildt, at jeg tænker det ikke kan betale sig at forsøge at planlægge noget. Jeg håber, jeg kan få lavet noget nyt arbejde, men ellers ved jeg ikke.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Min telefon tager ret dårlige billeder, så det er ret sjældent jeg bruger den til at fotografere med. Men her er et billede af en pose fyldt med blod, som jeg fotograferede for nyligt. Jeg var frustreret over, at jeg ikke havde lavet nye værker i lang tid, fordi jeg havde haft for travlt, så jeg satte en eftermiddag af til projektet. Jeg endte med at have blodstænk i hele hovedet og på mit kamera, men det var meget tilfredsstillende.

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– For nyligt, mens jeg havde travlt med at flytte og installere udstilling, lå jeg en aften i sengen alene og så Homeland, mens jeg spiste en hel pose sour cream & onion chips.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk