Home Travel Da jeg røg i sadlen for at prøve polo med Copenhagen Polo Club

Da jeg røg i sadlen for at prøve polo med Copenhagen Polo Club

by Nicolai Klingenberg

Det vil ganske givet komme bag på dig, at jeg alle dage har mestret alle former for hestesport. Det er også en stor løgn, men da min ven Christian Friis-Johansen inviterede mig op til Copenhagen Polo Club til en omgang intro i sadlen – som man siger – var jeg klar. Det skulle handle om “polosport til hest”, og jeg indrømmer, at jeg var både spændt – og lettere nervøs for at ramle af krikken. Fotografierne? De er taget af Sophia Hviid

Siden jeg var seks år har jeg.. Nå. Det skal handle om mit første møde med polo

Jeg vil allerede gerne nu tilføje, at du – intet har frygte. I hvert fald ikke, hvis du “bare” skal prøve det, jeg prøvede. Jeg mestrede hesten med det samme (den er rolig og mestrede er nok så meget sagt), og den skal styres med en hånd. Jeg fik ydermere ramt bolden og manøvreret rundt. Jeg er aldeles begejstret for oplevelsen.

Skal du ud på en polterabend, en drenge/pigeaften eller bare have en anderledes fed oplevelse, så drop tanken om bowling, paintball og gocart, og kast jer i sadlen i stedet.

Nå – jeg bad Christian Green, som er direktør og medejer i Copenhagen Polo Club, om at svare på lidt relevante spørgsmål. Green har en baggrund fra reklamebranchen, bl.a. som tidligere kreativ direktør og partner i det nordiske content marketing bureau Patchwork Group. Han forelskede sig i polosporten for tre år siden og så fra starten en spændende udfordring i at etablere polo som brand i Danmark. Han overtog projektet for et år siden og flyttede i oktober 2016 klubben til Lyngebækgård.

Copenhagen Polo Club er ved at få både fod- og hovfæste i Nordsjælland. Hvor og hvem er I?
– Vi holder i dag til på et privat gods, Lyngebækgård, som ligger mellem Rungsted og Nivå. Her arbejder vi med alle typer oplevelser omkring polo hele året. Det vil sige poloskole, turneringer og teambuilding – og sågar filmproduktion sammen med forskellige luksusbrands. Klubben er ejet og drevet af en lille gruppe private investorer med hjælp fra et team af professionelle polofolk fra Argentina.

Hvordan er det gået hidtil for sporten i Danmark?
– Der har været sund interesse for sporten, siden en gruppe ildsjæle tog det første initiativ til at starte en klub i 2013 på frivillig basis. Sporten har manglet den rigtige base og et mere kommercielt fundament for at kunne vokse. Med et af Danmarks smukkeste landsteder som ramme, polofaciliteter hele året, professionelle trænere fra Argentina, to græsbaner (heraf en ved Strandvejen med havudsigt), klubhus – og endda helikopterlandingsplads og egen “Hyttefadet” natklub – så må vi sige at være kommet et godt skridt i den rigtige retning.

Der er i dag cirka 30, der aktivt dyrker sporten i Danmark, og det er faktisk fornuftigt set i forhold til landet størrelse. Til sammenligning er der cirka 400 spillere i Tyskland. Det vil aldrig blive en folkesport – det er det for “økonomisk tungt” og krævende til.

Og hvis vi kigger i den optimistiske krystalkugle?
– En optimistisk spådom: Fremover kommer Danmark for alvor på poloverdenskortet. Vi afholder internationale turneringer med topspillere både sommer og vinter. Vi fordobler antallet af spillere og heste. En klub/afdeling i Jylland og på Fyn gør det muligt med en dansk liga. Samarbejdet med Norge og Sverige cementeres med en nordisk liga. At tage ud og se en polokamp – tailgate picnic på bagsmækken af Range Roveren langs polobanen – bliver en etableret del af sommer repertoiret for københavnere og nordsjællandske familier. 

I slår jer desuden på events – både for firmaer og private?
– Sporten er ekstrem, og poloheste er derfor avlet og trænet til at være meget styrbare og pålidelige. Det vil sige, at man som komplet begynder – helt uden rideerfaring – i løbet af få minutter faktisk kan lære at ride vores heste og slå til en bold. Derfor tilbyder vi polo-events som teambuilding, hvor man kan blive polospiller for en dag. I stille og roligt tempo så alle kan vende helskindet tilbage til hæve-sænke-bordet næste dag.

Polo teambuilding er blevet et populært alternativ til gocart, paintball og lignende, når advokatkontoret eller konsulenterne skal ha’ en out-of-office oplevelse, eller de nordsjællandske tøser skal på en anderledes polterabend med stil. Vi laver den form for events for alt fra fire personer til store grupper på 30 eller flere. Det kan være en til to timers low key underholdning og et glas champagne eller mere formaliserede heldags-events med faglige indlæg osv. Vi har faciliteter til at køre store grupper med forplejning, men samarbejder også med blandt andet Kokkedal Slot Copenhagen ved større konferencer. Her bruger vi (om sommeren) slotsparken til teambuilding og polo. Vi laver også firmaevents, hvor deltagerne ikke selv er i sadlen – i stedet viser vi en showkamp som backdrop til en produktlancering eller lignende.

Hånden på hjertet (og en i tøjlerne). Hvor meget koster det at komme i gang?
– 
Alt med hest koster, og det er ikke anderledes i polo end andre ridediscipliner. Når det er sagt, forsøger vi at gøre det let for nye prospects at finde ud af, om polo er for dem, før de tager lån i friværdien og køber fire heste. Det koster 500 kroner at få en smagsprøve på polo. En times såkaldt “mini intro” på udvalgte dage, som giver en idé om, hvad det vil sige at sidde på en hest og slå til en bold. Har man mod på mere tilbyder vi vores 5-dages “polo boot camp” til 5.000 kroner, som afsluttes med, at man spiller sin første kamp. Herefter skal man være medlem for at fortsætte. Omkostningen afhænger selvfølgelig af aktivitetsniveauet, men her tilbyder vi forskellige begynderpakker. Hvis man for eksempel vil nøjes med at træne cirka en gang om ugen på lejet hest, kan man spille en sommersæson for under 30.000 kroner inklusiv hesteleje og medlemskab. Vi har gode klubheste, man kan leje indtil man er parat til at få sine egne poloheste, som selvfølgelig kan opstaldes og blive trænet i klubben. 

Hvad kan man forvente at opleve som tilskuer over sommeren?
– Vi har til vores fire større publikumsevents henover sommeren udviklet et mere publikumsvenligt format, så man kan komme tættere på og mærke intensiteten fra spillet når de erfarne spillere giver den fuld gas. Der vil være alt man forbinder med polo – hatte, biler og champagne. Ved vores Polo in the Park, med det smukke Kokkedal Slot som baggrund, er der stilfuld søndagsfrokost med polo i slotsparken. Og så bliver det med Øresund som kulisse, når vi spiller Polo by the Sea på hjemmebane ved Strandvejen mellem Rungsted og Nivå. Billetterne kan erhverves på Billetto allerede nu, og der plejer at være rift om dem, så vi anbefaler at man slår til hurtigt. 

FIND BILLETTERNE HER

Slutteligt – hvad mener I, at enhver mand M/K bør vide om polo?
– Hvide jeans og polo shirt er SÅ meget mere cool og sexet end tætsiddende lycra cykelshorts… Og som englænderne siger: “Polo is rougher than rugby, faster than hockey and sexier than golf.”

Du kan besøge Copenhagen Polo Club her

My Pleasure i sadlen på Facebook

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.