Home Tech Jaeger-LeCoultre – det er da firmaet med det legendariske kamera

Jaeger-LeCoultre – det er da firmaet med det legendariske kamera

by Nicolai Klingenberg
Pin It

I 1938 trådte Jaeger-LeCoultre ind i fotografiets verden, da “biksen” lancerede “The Compass” – et kamera, der havde samme størrelse som en pakke tobak, og som i øvrigt var designet af engelskmanden Noel Pemberton Billing. Designet var dog en ting – en anden var at indfri ønskerne.

Sophia Loren og Paul Newman anno 1965 under optagelserne til filmen “Lady L”.

Uden at trække løjerne i langdrag, så kan jeg afsløre, at kameraet blev en realitet – der blev dog kun lavet 4.000 eksemplarer på verdensplan, som blev præsenteret til verdensmarkedet via en kreativ marketingafdeling under mantraet:”Built like a watch – as simple to use” – det havde du måske regnet ud, da du så det første foto, så vi snupper bare et mere.

Marilyn Monroe lytter tl instrukser fra filmmanden George Cukor.

Kameraet blev lanceret med indbyggede filtre, eksponeringsoplysninger, panorama indstillinger, søger og meget andet. Man kan fint tale, om at der var tale om en mindre revolution på det daværende kameramarked.

Jean-Luc Godard og Brigitte Bardot i samtale omkring den næste scene. Skudt på “settet” til ‘Le Mepris’, i 1963.

Jaeger-LeCoultre har allieret sig med brandingbureauet Finch & Partners, og det er faktisk tredje gang, at duoen lancerer en udstilling, der er navngivet ‘The Art of Behind The Scenes’. Udstillingerne byder på gamle fotografier fra nogle af datidens bedste still-fotografer, som levede af at forevige øjeblikke på filmsets.

James Dean lurer på sit manuskript til filmen “Rebel Without A Cause”

Dermed er der mulighed – netop nu – for at opleve sublime momenter fra en svunden tid – billederne er blandt andet taget på filmset i New York, Shanghai og Venedig. Udstillingen er at finde i Antibes på Hôtel du Cap, og det vil ydermere være muligt at se et af de gam… ældre Compass kameraer fra 1938.

Alfred Hitchcock tegner og fortæller, hvordan han ønsker kameraet skal fange Sean Connery & Tippi Hedren på settet til filmen “Marnie”, Universal Studios, 1964 © Bob Willoughby

Således røg vi tilbage i filmhistorien med et firma, der slår sig på ure, men som også har begået apparater, der kunne indfange fantastiske øjeblikke, som nu er blevet gengivet årtier senere på mit site. Det er utroligt.

My Pleasure <> Facebook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk