Home Depeche Nathalie Walker om en middag på Cuba, smukke kusse og den gode gamle Nokia

Nathalie Walker om en middag på Cuba, smukke kusse og den gode gamle Nokia

by Nicolai Klingenberg

Ikke alle har en smart telefon – og ikke alle er så heldige at opleve en fødselsdagsmiddag på Cuba. Der er dem, der oplever lidt af begge dele – og dem der oplever meget mere. Der er også dem, der aldrig oplever noget, men dem om det. Her kommer et aldeles læseværdigt interview med fotografen Nathalie Walker. Voila-værsgo.

Nathalie – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg er lige akkurat tilbage efter et års barsel og har en masse, jeg skal have gang i. Blandt andet et større projekt som gerne skulle blive til en fotobog engang næste år… Stay tuned!

Det næste projekt, jeg glæder mig meget til, må blive for Roskilde festivals super seje merchandise kollektion.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Jeg vil nok beskrive min egen stil som værende grænsesøgende i udtryk for både mig selv såvel som for beskueren – og så kan jeg godt lide at udfordre mig selv ved at være eksperimenterende med mine set-ups. Min skrøbelighed kommer også for det meste til udtryk igennem mit fotografi.

Lea, fra serien Zoophilia

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– En dag for cirka ni år siden, hvor min veninde havde fået et nyt fint kamera. Jeg fik det i hænderne og tænkte, “det er sgu da det her, jeg skal, hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før!”-agtig. Jeg fandt meget hurtigt ud af, at fotografiet var det talerør, jeg havde gået og manglet.

Fra serien I am here.

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Uhh… Mindeværdige øjeblikke er der masser af, men hvis jeg skal nævne et enkelt, må det nok være fra min roadtrip i USA, hvor jeg var i gang med at tage et selvportræt igennem dørspionen på et af de hoteller, vi boede på. Jeg gik rundt ude på gangen i en lidt gennemsigtig kjole og med en kæmpe paryk på, da vagten, som havde siddet og hold øje med mig på overvågningen, kommer op for at høre, hvad jeg havde gang i – og om jeg var ok. Vi fik en sludder for en sladder, og han glædede sig til at se det færdige resultat.

Fra serien I am here.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Fotografering er noget, jeg ikke kan lade være med – og jeg bruger både fotografiet til at udtrykke mig såvel som at fortælle historier – nok mest for min egen skyld, og hvis jeg så kan røre folk samtidig, er det jo fantastisk!

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Kvinder er efter min mening smukkest, når de tør vise deres skrøbelighed – og ikke stræber efter det “perfekte”.

Fra serien Underneath.

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg ved ikke, om jeg synes, der er en fordel overhovedet. Det hele afhænger af min evne som fotograf til at skabe den tillid og tryghed, der er brug for – uanset om det er en mand eller kvinde.

Fra serien Before the beginning.

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Det kan vi godt kalde det. Man skal i hvert fald være nysgerrig og observant.

Fra serien Before the beginning.

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Jamen, det er det selvfølgelig, når det rører mig, men i lige så stor grad, når det inspirerer og viser mig ting fra en ny synsvinkel.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Åhh, jamen det ved jeg ikke… Hvis jeg skal vælge sådan lige “of the top of my head”, så er der en ret cool ældre dame, som har et lille galleri her på Vesterbro, hvor jeg flere gange er gået forbi og tænkt, at hende må jeg ind og hilse på.

Fra serien Before the beginning.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Tag fotos af det, der interessere dig, vær nysgerrig og leg.

Fra serien Smukke kusse

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– På Instagram går jeg under navnet Walkerwho, og der ligger jeg løbende lidt op, men det er begrænset, da jeg ikke har min egen smarte telefon at gøre det på. I løbet af maj er min hjemmeside nathaliewalker.dk oppe at køre igen, og der vil man kunne se alt mit arbejde.

Fra serien Zoophilia.

Tre hurtige til Nathalie Walker:

Hvad byder din kommende sommer på?
– Familie, Roskilde Festival, København når den er bedst, arbejde – og så bliver der nok også tid til lidt vin med vennerne.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg har det godt med min gode gamle Nokia, så der er desværre ingen fotos der…

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Min kæreste, vores datter og jeg er lige kommet hjem fra en lang rejse. Et af de minder, der gjorde stort indtryk, var på Cuba, hvor vi boede hos en cubansk familie, der inviterede os med til familiefødselsdag. Fantastiske mennesker og helt sikkert det bedste måltid, vi fik på Cuba.

My Pleasure på Face

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk