Home Ure Rundt om Omega Speedmaster – fans, rumrejser og prisstigninger

Rundt om Omega Speedmaster – fans, rumrejser og prisstigninger

written by Nicolai Klingenberg 19. maj 2017
Pin It

Hvad har Mads Langer, Pernille Blume og George Clooney til fælles? Sikkert en del, men de hører også til blandt de tusindvis af mennesker, som har for vane at montere et Omega Speedmaster om håndleddet. Jeg har nedfældet et par ord om modellen, som det er svært at komme helt til bunds i – blandt andet fordi, der er skrevet  tomme tykke bøger om sagen.

Speedmaster – er det ikke det ur, der også er kendt som måneuret?

Det kan du bide dig selv i rumhjelmen på, men det begyndte, før vi overhovedet ramte den famøse planet med menneskefødder, for modellen var oprindeligt tiltænkt folk med hang til fart, for stopursfunktionen var både praktisk og i stand til at måle hastigheder baseret på tidsmålinger og urets såkaldte tachymeterkrans.

Månelandigen finder sted i 1969, og så skulle man måske tro, at det var her, sagerne slutter, men det er faktisk her, det hele begynder at eskalere. Omega Speedmaster er den dag i dag blandt de mest legendariske urmodeller, du kan opdrive. Firmaet – altså Omega – laver stadig nye modeller og varianter, så modellen er altså en fast sag i sortimentet, som fås i uhyggelig mange varianter. 

Er der mere at læse? Det kan du tro, for artiklen er blevet til i samarbejde med DBA Guide. Læs artiklen til ende og får mere info her 

My Pleasure her

 

Pin It

You may also like