Home Automobiler Web-TV: Taletid til Stinger-designerne – og en testkørsel fra Nürburgring

Web-TV: Taletid til Stinger-designerne – og en testkørsel fra Nürburgring

by Nicolai Klingenberg

Måske erindrer du, at jeg for et godt stykke tid siden var til tæppeløft på en flot gran turismo. Firmaet bag bilen hedder Kia, og modellen hedder Stinger, og i denne artikel, har jeg formået af få designerne i tale. Med lidt hjælp fra firmaet selv, men det gør nu ikke historien mindre interessant.

Der har vi den: Kia Stinger

Find din engelske tolk eller parlør frem – her kommer videoen

Historien ganske kort gik i øvrigt under briefingen: Skab en ægte Gran Turismo med køredynamik, der matcher bilens fastback-design! Men en ting er at udstikke ordre – noget andet er at “fungere”. Det er derfor, at hver enkelt prototype bliver tvunget til at tage en mindre testtur, som lyder på 10.000 kilometer – samtlige kilometer bliver tilbagelagt på Nürburgring. Det ser således ud.

Kabinen? Den byder blandt andet på  et tykt læderrat med en bagvedliggende instrumentering, som tager det bedste fra den analoge og digitale (instrumenterings)verden. Gearet er i øvrigt automatisk og med otte trin – som standard.

Åbner du til motoren, vil du enten se en turbodieselmotor på 2,2 liter eller en af to benzinmotorer, hvor den “lille” er en 2,0-liters benzinmotor med turbo, mens den store har dobbelt turbo og er en 3,3-liters V6-motor. Lanceringen? Den finder sted ultimo dette år.

Jeg har (endnu) ikke haft lejlighed til at køre vognen, men

Et absolut godkendt design

Historien er præsenteret i samarbejde med Kia Stinger, som du kan læse mere om her

My Pleasure har virtuel garage her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk