Home Pindemadder Med poppelgris på din gaffel bliver dit måltid til taffel

Med poppelgris på din gaffel bliver dit måltid til taffel

by Nicolai Klingenberg

I går var heller ikke dagen, hvor jeg blev veganer. Jeg prøvede nu heller ikke synderligt på at blive det, men min begejstring var stor, da jeg handle et stykke gris, som skulle ende – ganske værdigt – som stegt flæsk. Grisen var så fin i smagen, at det blev til en anbefaling. Jeg har jo for vane af og til at diske op med pludseligt opståede “klarsyn” – og denne gang handler det altså om en omgang poppelgris.

Sådan endte en poppelgris sine dage. Det kan den godt være stolt af, hvis du spørger mig.

Stegt flæske er ingen stor kunst at lave, og selvom det ikke er en særlig sommerlig spise, så meldte lysten sig så helt gevaldigt i går. Jeg begav mig derfor ud på en mindre indkøbstur og havnede i et supermarked, der går under navnet SuperBrugsen. Her havnede jeg i det nedkølede departement for svinekød, hvor jeg fandt et flot produkt, som Bertel Hestbjerg står bag. Og Bertel er en god ved dyrene. Altså de skal godt nok slagtes i sidste ende, men indtil da sørger han for – som en af landets største økologiske svineproducent – at grisene har det mægtigt. Det glæder mig. Og min mave.

Bertel Hestbjerg og hans kone. Og en lille gris.

Jeg måtte researche lidt på mit indkøb, og jeg fandt frem til, at “Poppelgrise fra Hestbjerg” hedder således, fordi grisene lever blandt en flot mængde poppeltræer, hvor de kan søge ly for solen om sommeren og eller smudre rundt med snuden i jorden.

Kødet røg i ovnen og sidenhen på tallerken. Det krympede stort set ikke, smagen var usammenlignelig med hvad man vanligvis forbinder med  en (ikke-økologiske) supermarkedsgris. Duften var sågar anderledes og langt mere lækker, hvilket velsagtens siger en del om “det andet kød”.

Kig efter en sådan pakke – så bliver du glad i både mave og sind. Se du bare bort fra datoen – det er ældre foto….

Jeg er ikke dyreaktivist – men kunne sikkert blive det, hvis jeg vidste, hvor grelt det af og til står til med dyrene. I stedet kan man jo gøre en del ved at købe økologiske varer. Det gør jeg fremover – dels for samvittighedens skyld, men så sandelig også for smagens skyld.

Smukt griseri på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.