Home Pindemadder En herlig sommerferiefrokost hos Restaurant Gilleleje Havn

En herlig sommerferiefrokost hos Restaurant Gilleleje Havn

by Nicolai Klingenberg

For en uges tid siden skrev jeg et opslag, hvor jeg bad om inputs til sommerrelaterede historier. Der kom en del bud ind – og tak for disse. Der var en læser, som gerne ville have et fornuftigt spisetip til Gilleleje-området, hvorfor jeg drog ud med store forventninger. Turen gik til Restaurant Gilleleje Havn, og her kommer du med til bords…

Retauranten

Vi var tidligt ude. Faktisk de første, og sådan er det gerne, når man har en søn på knapt halvandet år med på tur, så da vi troppede foran restauranten, blev vi mødt af en stopfuld brødvogn, som rummede bagværk, der senere skulle vise sig at være gevaldigt velsmagende.

Brøddepartementet

Sidste sommer spiste vi et andet sted i Gilleleje Havn, som havde en flot beliggenhed, men som ingenlunde leverede en god spiseoplevelse. Til gengæld huskede jeg et tip, jeg selv havde fået, men som vi ikke nåede sidste år, men nok om sidste år, for nu sidder vi ved det vel nok bedste udebord hos Restaurant Gilleleje Havn.

Vort bord

Udsigten

Her er dækket fint op med dagens menu, en strandsten og en lille blomst, og selvom “dagens” frister, så er det på det brede frokostkort, at min sult skal stilles. Men først en flaske limonade fra Ebeltoft Gårdbryggeri, som indeholder ingefær og citron. Og brus. Den er vældig frisk og smager ingenlunde syntetisk. Måske fordi den fancy etiket lover, at der er anvendt vand fra byens egen brønd.

Dagens udmærkede bud p fristelser

Limonade

Nå. Jeg var omkring brødet før, og vi får vores egen brødpose til bordet med et par skiver rugbrød og franskbrød. Begge er flotte krummer med flot skorpe og endnu bedre smag, hvorfor det er så drøn-fjollet, at man vælger at akkompagnere det gode brød med en ordinær smørbrik fra Lurpak. Udskift endelig den løsning med noget pisket, noget økologisk i egen lille krukke eller en omgang olivenolie.

Otte gram “hold op”.

Nok smørsnak for nu kommer min rødspættefilet. Der er faktisk to, og de hviler begge på rugbrød. De har fået en flot panering, og de er knassprøde, uden der på nogen vis er dårlig friture over smagen. Køkkenholdet har ydermere været så venlige at pynte den med en hjemmegjort reje-ærte-rogn-grønts anordning, som fungerer aldeles glimrende til den lune fisk. Og så en fresh dild-dressing ligeså.

Close-up

Det er aldeles velsmagende, men det er alligevel som om, der mangler et eller andet. Remoulade da! Om den var glemt eller ikke er selvskrevet til retten, ved jeg ikke, men jeg får i hvert fald bragt to flotte glasbægere med grov, hjemmelavet remoulade til bordet, som fuldender min lette frokost så helt fantastisk.

Remouladen

Mere ville vi ikke bede om, for vi er både mætte, tilfredse og glade. Mine to eneste ønsker går på, at remouladen er et fast element, og at smørbrikken selv finder ud.

My Pleasure pisker smør på Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk