Home Pindemadder Den med herremiddagen i sommerhuset, hvor vi spiste Danish Minies

Den med herremiddagen i sommerhuset, hvor vi spiste Danish Minies

by Nicolai Klingenberg

Nu skal du handle om en flot middag, hvor maden kom udefra og dermed gjorde min værstrolle særdeles meget lettere. Det skal også handle om en let frygt for portionernes størrelse, tilfredse gutter og en gæst der væltede i en busk. Historien er sponseret, men aldeles oprigtig.

Så er der serveret! En af talrige runder i øvrigt…

Det var fredag. Jeg var kørt lidt forsinket mod sommerhuset, men forsinkelsen stressede mig ingenlunde, eftersom jeg havde fået tilbudt en flot mængde mad fra Danish Minies. Kort fortalt, er det et selskab, som kan levere klassiske, danske specialiteter i mundrette størrelser. Tænk deluxe smørrebrød i små portioner, som kan spises uden bestik. Tænk ydermere flot anretning, ingen opvask, talrige varianter og noget til både receptioner, private komsammener samt frokost- eller aftenspise.

Forevigelse.

Så langt, så godt. Jeg er ikke den store mester i at mave mad – og omvendt er jeg heller ikke helt håbløs. Til gengæld vil jeg gerne have tiden i min favør, og det var ikke tilfældet i fredags. Datoen var sat for længst, og jeg var ude i “noget på grillen”, men i stedet kom der et herligt tilbud ind, som altså var Danish Minies tiltaget. Jeg sagde til ejerkvinden – som hedder Fru Schoop – at hun var min redning, og at hun derfor havde helt frie tøjler til at sammensætte aftenens menu.

Så er vi samlet…

Dermed gik hun i afdelingen for aftenvenlige minies, pakkede dem flot og leverede dem til døren i sommerhuset. Det kan du i øvrigt også få, men det er en anden historie. Jeg måtte dog tilstå, at jeg var en anelse ræd for, om der nu ville være nok. Mine gode venner og jeg har det med at kunne indtage flotte mængder mad, når vi er sammen – en bøf vejer nemt 800 gram, og bearnaisen er ikke blot syrlig, men også repræsenteret i litervis.

Fra en af vores tidligere aftener.

Min frygt blev dog gjort til skamme, for der var nok. Faktisk rigeligt. Der var tre minies tilbage dagen derpå, og alle var mere end mætte. Særligt en i selskabet, som vel nok løber af med prisen som det største madøre (i selskabet), måtte rose maden gevaldigt. Også inden magnumchampagnen var drukket op. Prisen? Et stykke mundgodt fra Danish Minies koster 16 kroner, og du kan godt spise ti-tolv stykker. Det er under 200 kroner pr. snude for en middag. Bestil derfor omkring 15 stykker, så er I helt sikre – og du har lidt godt til køleskabet, som kan nydes som natmad eller dagen derpå.

Tatar, bacon & høns, frikadelle, hakkebøf og længst borte sommerflæskesteg

Menuen? Den bestod blandt andet af to gange tatar (en klassisk med vagtelæg på siden samt en rørt med rugbrødsknas og estragron-creme), frikadelle med dijoncreme og syltet agurk, hakkebøf med vagtelspejlæg, baconskål med hønsesalat, fiskefrikadelle med sauce tartare, varmrøget laks, dyrelægens natmad, roastbeef og gravad laks. Voila! Og hov – en sommerflæskesteg med sprød svær.

Endnu en runde – her med blandt andet roastbeef, dyrelægens natmad, laks og fiskefrikadelle

Essensen af det hele? Sagerne skal serveres kølige, hvorfor du kan få dem leveret og servere direkte eller stille anretningerne direkte i køleskabet. Ikke noget med at varme op og rumstere med potter og pander og tage tid på dit og dat. Når der skal spises, kan du flotte dig og tilbyde dine gæster en gaffel. En pindemadspind kan også gøre det, mens rene hænder også klæder serveringsfadene. Husk servietter. Det burde være muligt at overkomme.

Toppynt og logo

Alt er friskt – og der er sørget for det visuelle i form af smageligt pyntegrønt, men der skal også ros til de “fornemme” detaljer såsom sprød svær og vagtelæg og de hjemmerørte “cremer”.

Træ på træ – og mægtig fin spise.

Der var også noget med en gæst, der væltede i en busk? Jeg er overbevist om, at han var i en saglig mad- og lykkerus, og i en sådan tilstand kan det være svært at manøvrere sikkert rundt blandt muld og rhododendron. Lidt smuds på skjorten var alt, hvad det blev til af ballade.

På hele herreholdets vegne skal der lyde et flot og stort tak for mad til Danish Minies.

Sådan ser det ud på Danish Minies hjemmeside…

Kig endelig forbi Fru Schoop og Danish Minies her

Virtuelle pindemadder her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk