Home Living Emil Thorup har bygget Et Hus – og er et helt almindeligt menneske, der laver snobrød

Emil Thorup har bygget Et Hus – og er et helt almindeligt menneske, der laver snobrød

by Nicolai Klingenberg

Der er få som Emil Thorup. Og han er vel nok en af de mest driftige ungersvende, som jeg har truffet. Jeg traf ham for første gang i 2009, og siden har vi holdt kontakten, rendt på hinanden, skålet og tænkt over interessante projekter. Emil har dog formået at gøre stor succes på kort tid. Og jeg under ham det i den grad. Et af de nyere projekter hedder ET Hus – men firmaet har lavet mere end ét hus.  Her får du et interview med Emil. Læs det – og klap ham på den virtuelle skulder.

Emil – du har været langt omkring i løbet af de sidste ti år, men noget tyder på, at der for alvor er kommet gang i forretning i løbet af de sidste år. Hvordan er status anno 2017 med dine egne ord?
– Status er cirka: ”Vanvid”. Jeg kan vitterligt ikke genkende mit eget liv længere. For tre år siden havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, jeg ville være entreprenør og designer og arkitekt og mere sindssyg end nogensinde. Men det er jeg nu og har aldrig være lykkeligere. Jeg har ikke rystet på hånden over at forlade TV- og mediebranchen. Faktisk har jeg ikke engang bevidst overvejet det; det kom uhyggeligt naturligt.

Du jobber med indretning og har skabt et møbelfirma. Men hvordan får man et husfirma på benene?
– ET Hus kom til, da jeg fik muligheden for at købe den afdeling af KALMAR HUSE, der havde bygget mit design. Jeg havde tegnet en linie typehuse for dem, og salget gik fint, men det var uden for Kalmars kernekompetenceområde. Derfor tilbød de mig at få alle rettigheder, tegninger og medarbejdere. Jeg sprang ud i det, og nu ser det ud til, at vi kommer til at omsætte for cirka 28 millioner i år. Jeg stiftede i øvrigt CVR nummeret i november 2016…

Firmaet heddet ET Hus. Hvad kan I?
– Vi kan kombinere det bedste fra typehusteknologien med den øverste hylde af design og materialer. Vi har markedets ubestridt vildeste standardudstyrsliste – forestil dig en bil, men hvor du ikke kan vælge noget ekstraudstyr, for det hele er allerede med. Vi har faste aftaler med Dinesen, Vola, italienske EX.T badmøbler, tyske Schüco, der laver verdens største glasskydedøre til privat brug. Derudover sidder jeg hårdt på den arkitektoniske del, så når man køber ET Hus, er man sikret et bestemt, minimalistisk skandinavisk udtryk. Hvis en kunde vil have lavet noget, der afviger mere end 5 % fra vores kernekoncept, beder vi dem venligt om at finde et andet sted. Derudover er vi hardcore 3D og VR orienteret og har ofret hundredetusindvis af kroner på software (Archicad systemet som BIG også bruger), for at vi kan fremvise kundens hus i Virtual Reality, inden vi rent faktisk opfører huset – det gør det meget nemmere at lave ændringer, der er dyre at lave, efter vi er gået i gang.

Og hvem er med ombord?
– Udover mig, der er stifter af firmaet, har jeg netop ansat en administrerende direktør – Hans Martin Jessen. Han kommer fra byggebranchen og var faktisk administrerende direktør i Kalmar Huse indtil for to uger siden, hvor han valgte at takke ja til mit tilbud om at lede ET Hus. Derudover har vi en sindssyg dygtig bygningskonstruktør, Nanna, der tegner alle tegninger og laver ansøgninger osv. Selve byggeriet og byggeledelse klarer vores fantastiske byggeleder, der også er partner i ET Hus, og han råder over fire tømrerhold, så vi kan bygge 18-20 huse om året i eget regi.

Hvem henvender I jer til?
– Vi henvender os til dem, som vi have et arkitekttegnet hus, men som ikke orker eller har tid til at starte fra bunden hos en klassisk tegnestue og efterfølgende selv stå for at få huset ophørt. Vi er full service ”turn-key” tegnestue og byggefirma, som – når kunden har godkendt tegningerne – klarer alt. I mellemtiden kan vores kunder klare deres chefjob eller egen virksomhed uden at skulle agere projektleder. Vi tilbyder også at indrette og møblere husene, så man rent faktisk bare skal komme med sin kuffert med tøj.

Og hvad kan I, som andre typehus-firmaer ikke kan?
– Vi leverer ET Hus i ekstrem høj kvalitet, men hvor pengene ikke går til arbejdsløn, men rent faktisk til lækre materialer. Vi har brugt enormt meget krudt på at optimere processer, og selvom jeg næppe kan kalde ET Hus for et ”budgetvenligt” valg, så får man ekstremt meget for pengene. Jeg kan qua min baggrund i TV-branchen forhandle mig til nogle meget attraktive priser på luksusprodukter og materialer, man normalt ikke finder i typehuse – og den besparelse ryger videre til vores kunder.

Hvordan er det gået so far?
– Jeg må sige at det er gået over al forventning. Vi har brugt lige præcis 0 kroner på markedsføring og PR, og alligevel kan vi ikke følge med efterspørgslen. Vi er selektive og takker nej til hver tredje kunde – hvilket jo fra et forretningsmæssigt perspektiv er forrykt. Men det er et con amore projekt, så det skal være perfekt. Hellere bygge ti perfekte huse det første år end 20 halvdårlige. Det er i øvrigt de første ti, der skal genere de næste 100 salg, så jeg ligger ikke vågen om natten over de muligheder for passerer os forbi.

Hvad er din aktive rolle, hvis man handler hos Et Hus?
– Jeg ER ET Hus. Der er mig, der tager alle møder, både salg og design og opfølgning. Det er heller ikke holdbart i længden, for jeg føler mig, for at citere Bilbo Baggins, som smør, smurt udover for meget brød. Men de første par år er det essentielt kunderne møder mig fra første færd, da det er mit design og mit DNA, der er hældt ned i ET Hus.

Hvordan ser du gerne, at firmaet udvikler sig fremadrettet?
– Faktisk ikke så eksplosivt, som man kunne tænke. Jeg ønsker at beholde det eksklusive brand, så vi skal ikke over 25-30 huse om året i Danmark. Det ender på en omsætning på cirka 100 millioner om året, hvorefter vi regner med at udvide til Norge, og efterfølgende Sverige og Tyskland, der alle tre er ekstremt attraktive markeder for high-end typehusmarkedet. Vi er i øvrigt i gang med at bygge en fabrik i Jylland, hvor vi i fremtiden kan fremstille husenes elementer fra bunden, og dermed eje eget produktionsapparat – det er nærmest marxistisk.

Hvis du skulle finde på endnu et firmaprojekt, hvad skulle det så være?
– Jeg har flere i støbeskeen, som vil se dagens lys i 2017, ét af den er mit PR-bureau 1702, der kombinerer den klassiske skole af teoretisk kommunikation med det komplekse New Media billede. Kig endelig forbi 1702.dk

Slutteligt – hvad bør enhver mand M/K vide om dine boliger?
– At vi bygger både helårs- og sommerhuse, ikke kun i træ, men også i mursten og pudset facade – og at priserne starter ved 2.5 millioner alt inklusiv.

Og det er med et stort åbent badeværelse i master bedroom’et, der kan vække ethvert parforhold til live igen

Besøg ET Hus her

Tre hurtige til Emil Thorup:

Hvad byder din nærtstående efterår på?
– Vi åbner en 500 m2 pop-up butik med HANDVÄRK i de sidste tre weekender i august, i Axel Tower lige overfor Tivoli, og rykker derefter butikken til Paris under Paris Design Week, hvor vi i 10.arr åbner lille pop-up store fra den 7. til 11.september. Herefter ved kun Gud, hvad der skal ske.

Må vi se et hverdagsrelateret fotografi fra din telefon og høre lidt om dette?
– Vedhæftet er et billede af en gigantisk snobrødsdej fra min ferie med min svigerfamilie i Sverige for at vise, at jeg også bare er et helt almindeligt menneske, der laver snobrød.

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Min dejlige ven Peter Refsgaard på Apollo Bar i Charlottenborg Kunsthal i torsdags. Fantastisk.

M.Y. P.L.E.A.S.U.R.E. F.A.C.E.B.O.O.K

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk