Home Ekvipering MOND of Copenhagen – et gennemtænkt, dansk ekviperingseventyr

MOND of Copenhagen – et gennemtænkt, dansk ekviperingseventyr

by Nicolai Klingenberg

Vi skal en tur i 3D krops-scanneren, vi skal i garderoben, og vi skal omkring et flot, dansk ekviperingseventyr, der går under navnet MOND of Copenhagen. Hvem, der står bag, og hvad vedkommende kan, fortælles i dette interview. God fornøjelse!

Det er her – det blandt andet – foregår. Men hvad og hvorledes, skal du læse dig til herunder. Velkommen hos MOND of Copenhagen.

MOND kan meget kort fortalt levere tøj til mænd. Men hvem er I – og hvad er jeres baggrund?
– Mond of Copenhagen blev stiftet i 2011 af brødrene Michael og Martin Birch Jacobsen med visionen om at gøre individuelt tilpassede jakkesæt tilgængelige for alle. Vi har begge en handelsmæssig baggrund, men besluttede os for at gå fuld tid med virksomheden tilbage i 2012, inden vi fik færdiggjort vores respektive uddannelser.

Med Mond of Copenhagen har vi lavet et koncept, som løfter barren for herreekvipering til en pris, hvor alle kan være med. Vi har satset 100 % på det, vi kalder custom tailoring, som er jakkesæt og skjorter syet efter kundens individuelle mål. Som kunde er man selv med til at bestemme materiale, knapper, inderfoer, snit, kontrastfarver med mere. 

Vi sørger så for, at det færdige produkt spiller via en ”tre-trins raket”, som først inkluderer en full body 3D scanning, dernæst en fitting, hvor man som kunde prøver forskellige størrelser på, og hvor vores custom clothiers får en mulighed for at fange de personlige præferencer. Til sidst slutter vi af med vores tilpasningsgaranti som træder i kraft, når kunden prøver det færdige produkt i butikken.

Hvis det måtte være nødvendigt, laver vi de sidste justeringer hos vores egen in-house skrædder. Det er selvfølgelig inkluderet i prisen, og vi har fuldtidsskræddere siddende i alle vores butikker. 

Hvor og hvornår opstod idéen?
– Ideen opstod egentlig for mange år siden (i 2009) omkring hele det her show med at tage til asien og få syet jakkesæt efter mål. Vi mente, at det var muligt at bringe den service til Danmark således, at man kunne få taget målene uden at rejse om på den anden side af jorden. Det var det, som vi gjorde i starten. Vi stod for måltagningen, og fik det syet hos de små skrædderier i Thailand. Vi faciliterede hele processen for kunden. Vi gjorde især meget ud af at komme ud til virksomheder for at lave opmålinger.

Tilblivelse

Hvad skete der herefter?
– Vi kørte med det koncept i et par år uden den store succes og valgte så i 2012 at sadle om. Vi investerede i en 3D bodyscanner, og skiftede kontoret ud med en butik på Aagade 110. Vi droppede at køre ud til virksomheder og satsede i stedet på at levere en komplet og tilfredsstillende købsoplevelse i vores egne omgivelser.
Siden begyndelsen med produktion i Thailand er vi selvfølgelig blevet meget klogere på produktet og processen. Det har resulteret i, at vi i dag kører en meget mere strømlinet og automatiseret proces mellem vores butikker – og nok så væsentligt så har vi flyttet produktionen til Europa. Vores produkter er i dag i en helt anden liga, og den beslægter sig mere med den Italienske måde at producere henholdsvis jakkesæt og skjorter på – uden dog at bære det prisskilt som en italiensk produktion ville kræve.

Vel ekviperet

Hvordan har butikken og konceptet udviklet sig gennem tiden?
– Som sagt så startede vi med produktion i Asien, og flyttede den senere til EU, mens vi ændrede fokus fra virksomhedsbesøg til at have egne butikker og fuld kontrol over købsoplevelsen. 3D scanneren var det tiltag, som udløste en stor ændring i konceptet, eftersom vi gik fra at tage målene i hånden til primært at lade scanneren stå for den del.
Eftersom at scanneren var stationær, følte vi også et behov for at slå os ned og flyttede således ind på en mere synlig adresse på Aagade 110. Dermed kunne kunderne komme til os i stedet for omvendt. Butikken har været en stor succes med et voksende og loyalt klientel, hvorfor vi i starten af 2016 valgte at åbne endnu en butik i Aarhus. Også her har folk taget godt imod konceptet, og butikken har virkelig formået at etablere sig i løbet af 2017.  

Materialer og metervarer


Og hvad kan vi forvente fremadrettet?
– Vi er allerede i gang med at forhandle om vores næste placering og ønsker at gøre vores custom tailoring koncept til den nye standard, når folk skal handle jakkesæt eller skjorter. Vores priser kan konkurrere med de fleste mid/high-end stangvare mærker, og eftersom vi handler direkte med produktionen, kan vi levere meget mere ”value for money” end de store internationale mærker.

Vi er pt i gang med at investere en masse penge i produktudvikling og vores IT systemer for at kunne skalere forretningen til flere lokationer og flere lande end i dag.

Dobbeltradet i hovedstaden

Hvis vi nu siger Grundwald Sartorial, hvad siger I så…?
– Grundwald Sartorial er seneste skud på stammen i vores kollektion. Det er en lille kollektion, som er blevet til i samarbejde med forfatteren og bloggeren Torsten Grunwald, som i vores øjne repræsenterer den klassiske danske herremode. Torsten har nogle overbevisninger og kvalitetskrav, som vi har inkorporeret i denne kollektion.
Det indebærer for eksempel lidt tungere, engelske metervarer, fuld kanvas konstruktion med en større del af håndarbejde, samt en masse kvalitetsdetaljer uden beregning såsom horn- eller perlemorsknapper, AMF syninger, sideadjusters på buksen med mere. Den første kollektion har været en stor succes, så vi glæder os til at se, hvad samarbejdet kan bringe i fremtiden.

På rad og række.

Hvad har været den vildeste/skæveste opgave til dato?
– Uha. Vi har været udsat for mange skøre ting. Vi har haft kunder, der sprænger skalaen ift størrelsen, samt kunder som har været ude for uheld, der har resulteret i deforme skuldre, fremtræden ”vinge”, korte arme, skæve hofter med mere. Det er selvfølgelig altid en udfordring, men det giver den største tilfredsstillelse, når vi med vores koncept kan levere et produkt, der passer.

I en helt anden boldgade havde vi i Aarhus en kunde inde, som bare lige var på visit fra USA. Han kendte intet til os, men havde set en turkis smoking i vinduet, som han bare måtte have. Han endte med at shoppe for mere end 40.000 kroner. Det viste sig senere, at han var trommeslager for et kendt band fra USA, som var i byen i forbindelse med en koncert. Selvom vi har mange velhavende kunder, så kom hans ordre alligevel lidt bag på os.

Hang-tags med signatur

Hvad får man hos MOND, som man ikke får hos “de andre”?
– Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe så meget ”value for money” overfor vores kunder som overhovedet muligt. 
Først og fremmest arbejder vi direkte med produktionen, i modsætning til mange store mærker som sælger til andre butikker. De skal jo lave et produkt, som både giver en fortjeneste for produktionen, hovedkontoret og de uafhængige tøjbutikker. Ved at skære et led væk i den sammenhæng, kan vi skabe et meget mere værdifuldt produkt og sælge det for færre penge i vores butikker. 
Derudover er der selvfølgelig den åbenlyse del, hvor man som kunde hos Mond selv får lov til at bestemme designet og ligeledes får en professionel opmåling i butikken, således at det færdige produkt afspejler kundens personlighed, men selvfølgelig også passer til kundens krop.

Vores målsyede jakkesæt starter fra 3999,- og vores skjorter fra 799,-
For den pris får du et produkt som er syet efter dine mål og ønsker til design, med Italienske metervarer og produceret efter de højeste standarder i branchen. 

Snorlige

 

Det kan nogen gange være lidt svært at forklare, men er noget, som man bør prøve. Om ikke andet, så bare én gang i ens liv.

Og hvornår er man parat til MOND-løsning?
– Det afhænger meget af, hvem man er, og hvad man laver.
Der er selvfølgelig ”engangs kunden”, som normalt aldrig går i jakkesæt, men som skal giftes og derfor gerne vil have noget unikt til den store dag.
Derudover er der dem, som kommer direkte fra CBS og starter ud med at handle hos os, så snart de skal i gang med deres professionelle karriere. Til sidst er der dem, som har ”shufflet” rundt blandt en masse stangvarer i mange år, og som til sidst overgiver sig og prøver vores koncept. De bliver typisk lidt irriteret på dem selv over, at de ikke tog skridtet noget før.

Vi giver dem jo et univers, hvor vi tager deres mål én gang, og derefter kan de designe næsten alt, hvad de kunne tænke sig til deres garderobe, ud fra deres mål og deres ønsker til design med vores rådgivning, selvfølgelig.

Vi gemmer alle kunders mål i vores online database, så de faktisk kan bestille jakkesæt og skjorter hjemmefra, velvidende at tingene sidder lige så godt, som de gjorde sidste gang, de handlede hos os. Det er en kæmpe fordel for især vores forretningskunder, som bruger det flittigt.

Brunligt og klædeligt – noter dig endelig, at jakken har flot og mere klassisk længde

Slutteligt – hvad mener I, at enhver mand bør vide om herretøj?
– FIT og farver! Du kan købe verdens dyreste mærker og stadigvæk ligne en sæk kartofler, hvis ikke det klæder dig i forhold til pasform og farvesammensætning. Man er nødt til at klæde sig efter ens kropsbygning og kende sine begrænsninger, når det kommer til farvesammensætninger. Det nytter ikke noget, at man ser en mørk model i et cremefarvet jakkesæt, og tror at det vil klæde én, hvis man selv er ligbleg og lyshåret.

Hvis budgettet primært rækker til de lidt billigere stangvarer, så sørg for, at skulder og bryst passer – og få altid justeret længderne hos en lokal skrædder. Det er oftest de helt små detaljer, der giver den største effekt. Sidst, men ikke mindst, så husk at få poleret skoene. Sko er for jakkesæt, hvad alufælge er for biler. En lækker Audi på stålfælge er bare ikke det samme som en Audi med store flotte alufælge.

Drøn-nydeligt sæt

Således blev vi klogere. Du kan blive flot ekviperet hos MOND gutterne, og det første besøg kan du jo passende aflægge på MOND.dk her

My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk