Home Rejser Sommerpostkort fra Philip Norr – en mand der rejste til Maldiverne

Sommerpostkort fra Philip Norr – en mand der rejste til Maldiverne

by Nicolai Klingenberg

Hvis du synes, den danske sommer har været lidt… speciel, så vil jeg gerne give dit ret. Men hvad kan man så gøre? Man kunne jo tage til varmere himmelstrøg. Eller endda eksotiske himmelstrøg. Philip Norr endte på en øde ø i to dage – det var aldeles behageligt. Her får du både film og fotos fra hans herlige rejse. 

Philip – du har netop været en måned udenlands. Hvor har du været?
– Ja korrekt, jeg var på Maldiverne i en måneds tid og kom forbi to fantastiske øer. Først var jeg på øen Maafushivaru som ligger i den sydlige øgruppe Alifu Dhaalu af Maldivernernes atoll’er og derefter Cocoon Island, som er på øen Ookolhufinolhu nær Lhaviyani atoll’erne. Begge steder er helt fantastiske!

Du skrev, at Maldiverne var på din bucket list – hvordan kan det være?
– Maldiverne har været på min bucket list i en del år. Det første, man ligger mærke til, er det turkisblå vand, der omringer øernes hvide sand, som er fint som mel. Det er sådan, jeg forestiller mig en paradis ø ser ud, når jeg lukker øjnene. En lille bitte ø ude i det Indiske ocean med palmer og hytter på pæle i vandet. Så jeg ville altså gerne opleve det – og se, om det var, som jeg havde forestillet mig. Det var det – og alt fra turen i vandflyver over de små runde koralskabte øer til at stå på strandet og fodre hajer blev en hurtig del af dagens rutiner…

Hvad er det i øvrigt eller på den bucket list?
– Ha-ha, der er mange destinationer på den liste, selv om jeg tidligere på året kunne sætte hakker ved både Bamboo Forest og Fushimi Inari Shrine (Templet med tusind porte) i Tokyo. Begge steder havde længe været destinationer, som jeg gerne ville opleve. Men både Tahiti og Bora Bora i Fransk Polynesien er på listen sammen med blandt andet Rainbow Mountains of Zhangye Danxia og Zhangjiajie nationalpark i Kina.

Nå! Lad os høre lidt om dit ophold?
– Som nævnt tidligere, var jeg to forskellige steder på Maldiverne. Først Maafushivaru som er en ø og resort i den sydlige del af øgruppen. Her begyndte turen fantastisk med de første to dage på en helt øde ø som tilhører resortet. Maafushivaru kan maksimalt have 100 mennesker boende, så det er ikke fordi, der er mange mennesker på den lille ø, som der tager otte minutter at gå rundt langs vandet.

Deres lille ø Lonubo er en kort 10 minutters sejltur væk og er helt øde med kun én villa at bo i. Det er ganske vist en villa med soveværelse direkte ud til udendørs brusebad under palmerne og en stor terrasse med jacuzzi over det kridhvide sand, som omkranser øen. Her skulle mine første to dage bruges og efter en hurtig planlægning af hvilken mad, jeg ønskede til henholdsvis morgen, middag og aften, gik turen til Lonubo. At ankomme til en helt øde ø med kun det vigtigste som kamera, badeshorts og en faktor 50, er noget, jeg aldrig vil glemme. Efter en hurtig house-tour i villaen, fik jeg en telefon i hånden og med ordene “just call if you need anything sir”, og så gik resortets manager og hans assistent mod båden, som havde bragt os her og sejlede væk.

De næste 48 timer ville vi kun få besøg af andre, når de kom med morgenmad, frokost eller skulle starte grillen for at lave vores middag, som i øvrigt blev tilbragt ved et bord fyldt med blomster og lys midt på stranden. Så snart desserten var spist, gik de igen mod båden og lod resten af aftenen være vores.

Efter de to dage på Lonubo gik turen tilbage til Maafushivaru, hvor jeg tilbragte de næste uger på snorkling med en 7 meter lang hvalhaj, sorttippede revhajer og pilrokker i forskellige størrelser og et hurtigt besøg i deres spa oven på for mange timer i solen. Hurtigt var to uger gået, og nu gik turen videre til næste ø.

Næste stop var Cocoon Maldives midt i Lhaviyani atoll’erne, efter 11 dage i de smukkeste omgivelser med koralrev under vandet, var det på tide at være lidt aktiv. Vi fik planlagt de næste uger med både jetski, stand up paddle surf og en havkajak tur ud til små sandbanker på størrelse med dansegulvet på den lokale natklub. Efter en kort kajaktur med nogle timer i solen og besøg fra alverdens farvede fisk, gik turen tilbage til vores Lagoon Water Suite på Cocoon. Dagene gik (for hurtigt) med ture i båd til de lokale øer og Big Game Fishing efter tun og barracuda, hvor du samme aften kunne få din fangst tilberedt som ønsket med et koldt glas hvidvin til…

Der var også noget med en dronefilm…?
– Den kommer her…

Og hvad har du så lavet på rejsen?
– Maldiverne er en barfodsferie destination, så 80 % af tiden bruges på øen eller resortet. Til gengæld har de et kæmpe udvalg af aktiviteter i form af vandsport, fiske- og bådture til koralrev med delfiner, havskildpadder, djævlerokker og hvalhajer. Sejlbåds tur ved solnedgang eller middag på stranden. Det hele kan opleves sammen med andre eller alene alt efter ønske.

Hvad er du kommet hjem med fysisk?
– Fysisk har jeg ikke meget andet med hjem end lidt gamle Rufiyaa (Maldivisk valuta) som souvenir, som jeg fik af en gammel mand i hans lille butik, samt det fine sand, som er endt i min kuffert efter turen – og en stak polaroid billeder jeg tog.

Og mentalt?

– Jeg har nok mere mentalt med hjem i form af en masse dejlige minder, større lyst til at opleve nye steder og nysgerrig på mennesker, som er opvokset i en anden verden end jeg selv.

Der er noget utrolig unikt ved at opleve ting for allerførste gang – at skulle ud og svømme med en hvalhaj uden at have prøvet lignede før, giver et kæmpe kick – og den første gang kommer aldrig igen.

Hvad mener du, at enhver mand M/K bør vide om Maldiverne?
– At omgivelserne er stort set som billederne man ser fra Maldiverne.

Slutteligt – hvortil ville din næste rejse gå, hvis du fik frit valg på alle hylder, men skulle være væk i to måneder?
– Hmm. Jeg ville nok tage til Tokyo og nå så meget af Japan rundt som muligt. Eller tage til Central- og Sydamerika fra Mexico forbi Caribien og slutte i Brasilien.

–‘

Hvem er Philip Norr?
Philip Norr er Head of concept hos online kunstprojektet Stolen Moments og har mere end 200 rejse dagen om året. Det seneste halve år har han lavet udstillinger i både København, Rotterdam, Taipei og Tokyo. Du kan læse mere om Stolen Moments her

My Pleasure er også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk