Home Ekvipering Carstens klædefabrik står bag Fonda Sublime – et relativt nyt herretøjsmærke

Carstens klædefabrik står bag Fonda Sublime – et relativt nyt herretøjsmærke

by Nicolai Klingenberg

Bedst som man tror, man kender til det hele, dukker der noget nyt op. I dette tilfælde handler det om herretøj, og en semi-gammel knag, der har rumsteret med klæder i halvandet årti. Han hedder Carsten Nielsen og står bag Fonda Sublime, som jeg faldt over på et socialt medie, hvorpå jeg blev nysgerrig. Logoet vækkede min appetit, og dernæst kom dette interview i spil.

Vi begynder med lidt sensommer løjer

Carsten – I står bag brandet Fonda Sublim. Hvad er det for en størrelse?
– Vi henvender os til en målgruppe, hvor de fleste er plus minus 18-45 år. Kald det bare klassisk med et tvist af modens tendenser. Vi får det meste af vores tøj produceret i Europa, vi sætter pasform og kvalitet i højsædet, og derfor vil vi karakterisere vores kvalitet som premium.

Fra den seneste kollektion

Men hvad betyder navnet i bund og grund?
– Navnet Fonda repræsenterer – for os – en nostalgisk tid i historien, som vi værdsætter med hele vores hjerte og føler, var Sublim. Det er en klassisk alder, der ikke behøver at have et år i tiden, men er mere en følelse af fritid og sydlig komfort…

Fra den seneste kollektion

Du har været i sving med tøj i over 15 år. Hvordan har branchen udviklet sig i den tid?
– Branchen har udviklet sig MEGET, der er både kommet rigtig mange nye mærker til og kæmpe kæder til, så levetiden på originale designs er ikke længere særlig lang. Det handler selvsagt også om netsalg og så videre, men det er lidt en skam. Til gengæld er det derimod blevet lettere at komme hurtigere frem med de sociale medier, som vi har til rådighed i dag.

Mere polo og sensommer

Flere og flere mindre danske mærker vokser op. Nogle bliver – andre forsvinder. Hvad er dit råd til succes i denne spraglede branche?
– Man skal virkelig ville det, gør sig umage og være tålmodig. Det er vigtigt, man sætter sit præg og gøre det på ens egen måde end andre i branchen. Gør dig gerne bemærket på noget, som andre ikke har.

Lange ærmer til korte dage

Nuvel. Hvordan vil et slogan eller en DNA-beskrivelse lyde, når det kommer til Fonda Sublime?
– DNA’en  er den sydlandske varme, som er kombineret med nordens rene linjer.

Tænksom mand i efterårsklæder

I har et år på bagen – hvordan er det gået?
– Jeg synes, det er gået overraskende godt. Det lader til, at vi laver noget, som folk kan lide. Vi er allerede kommet ind i en del butikker i Danmark, men også udlandet.

I udlandet…

Og hvordan ser I gerne, at fremtiden udvikler sig?
– At der kommer nogle flere butikker på – men også at blive ved med at have kunder, der er glade, og som sætter pris på det, vi laver og det de køber. Dermed kan de blive ved med at udvikle deres stil i takt med at vores kollektioner bliver bredere – og måske en smule mere vovet…

Nyeste skrud.

Tre hurtige til Carsten Nielsen:

Hvad byder dit efterår på?
– Lidt rejser, masser af serier, fotografering og være kreativ.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg tager ikke så mange billeder af hverdagen til personlig brug, men her er et enkelt fra sidst jeg var på café…

Fra telefonen…

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– I Paris, med min kæreste.

Du kan se mere og handle Fonda Sublime sager her

My Pleasure findes også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk