Home Depeche Mia Rewitz – om spanske figner, lidt syge, men smukke mennesker og en sauna i Glasgow

Mia Rewitz – om spanske figner, lidt syge, men smukke mennesker og en sauna i Glasgow

by Nicolai Klingenberg

En fotograf pegede på en anden. Sådan er det nemlig i kategorien Depeche, hvor forskellige fotografer får de samme spørgsmål, men hverken svar, stil eller fotos minder om hinanden. Det er fantastisk – og jeg nyder at læse hvert et interview og betragte fotografierne. Tag vel imod Mia Rewitz og hendes aldeles stemningsfulde og lettere melankolske skud.

Mia – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg roder rundt i mine negativer, som jeg har taget over sommeren, hvilket betyder masser tid med at fremkalde og skanne.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Det er aldrig let at beskrive.

Det er noget med en fascination af mennesker og natur. For det meste er det personligt, hverdagsagtigt og intuitivt, men af og til også baseret på ideer og koncepter.

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det gik meget op og ned med virkelig at føle mig sikker på, om det var det jeg skulle, men det var en beslutning, jeg tog for omkring fire år siden. Dog var jeg altid meget interesseret i kunst og fotografi, og i 8. klasse var jeg i praktik hos et fotofirma, hvor jeg fik lov til at lege med de rigtig gode kameraer. Det var jeg vild med. 

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Der var mange mindeværdige øjeblikke på fotooptagelsen fra The West Highland Way, da jeg skulle tage billeder til Bisses album ‘Højlandet’. Det var fem dage i hastigt tempo for at nå at komme frem til Fort William, i vandrestøvler gennem konstant regn, fantastiske landskaber og kold vind. Det var intenst, smukt og hårdt.

0 030

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil gerne vise dem frem.

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Det kan jeg selvfølgelig ikke svare objektivt på. Personligt synes jeg, at det er de mennesker (uanset køn), som jeg holder af, som er ærlige og tør åbne op, der er de smukkeste. Udover det er jeg vild med folk, når de lige er vågnet eller er lidt syge, jeg har svært ved at forklare hvorfor, måske er det fordi, de ser mere sårbare ud. 

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg tror hverken, at det er en fordel eller en ulempe. Det vigtigste for mig er, at man opbygger en tillid med det menneske, man vil fotografere, uanset køn.  

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg tror ikke, at at det er noget, man skal – det kommer helt an på, hvordan man bruger mediet. Men måske er det en fordel at være god til at lure lidt.    

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg kan mærke det inde i kroppen, når jeg ikke glemmer det, og når jeg vil se på det igen og igen.    
Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Det kan jeg faktisk ikke svare på.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Jeg ved ikke rigtigt med “det der peppe op”. Men noget man kan gøre er at eksperimentere og tage chancer. Være klar på at lave fejl. Lade sig inspirere, tage ud og se på kunst og fotografi.    Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Lige nu har jeg en instagram, som jeg ligger billeder op på – man kan se mere her 

Tre hurtige til Mia Rewitz:

Hvad byder dit efterår på?
– På en masse færdiggørelse af projekter (forhåbentligt!) og nogle ture op til højlandet med de vilde farver.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det? 
– Dette er fra et omklædningsrum i en sauna i Glasgow, hvor en alvorlig samtale blev afbrudt af fotografering. 

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg fik nogle helt fantastiske friske figner i Spanien for lidt tid siden.

Facebook for My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk