Home Pindemadder Sankt Peder – smørrebrød, fadøl og feel-good i Hellerup

Sankt Peder – smørrebrød, fadøl og feel-good i Hellerup

by Nicolai Klingenberg

Du kan garanteret finde frokostrestauranter, som gør det bedre end Sankt Peder i Hellerup. Og værre. Men Sankt Peder var nok der, jeg begyndte den mere værtshusorienterede del af mit spirrende voksenliv medio 90’erne. Sankt Peder ligger nemlig ganske nær Gammel Hellerup Gymnasium, hvor jeg tilbragte årene 1994 til 1997. Nu er jeg retur i området, og det betyder et besøg i ny og næ på det gamle stamsted.

Velkommen til Sankt Peder!

Det var en torsdag, og som selvstændig kan man tage sig nogle friheder af og til. For eksempel en frokost, der fint kan trække ud og overstige lønmodtagerens vanlige spisepause på 30 minutter. En god frokost kan fint akkompagneres af en mineralvand, men øl udmærker sig så sandelig også.

Herligt.

Er samvittigheden ikke helt til øl omkring klokken 12, så er det blot med at være lidt fiks på fingrene og stille klokkeværket frem til et (lidt) mere legitimt tidspunkt, og så er den del på plads.

Så blev klokken… Nå, ja.

Maven rumlede – måske lidt ekstra grundet den fiktive tid på dagen – så da ordren blev serveret, var glæden stor. Vi havde bedt om stegt sild, som skulle efterfølges af tatar, og måske en pilsner mere.

Sild

Tatar

Det var mægtigt. Omend en smørbrik ikke rangerer højt på kategorien over must-haves til frokosten (så hellere en lille smørskål), så var brikken ikke en af dem, der havde været frem og tilbage. Du kan nemlig lynhurtigt se, om smørret er ujævnt og uden dutter, når folien afmonteres. I så fald kan du være ganske sikker på, at restaurationen har haft smørret ud og ind af køleren en gang for meget. Men sådan gør man ikke på Sankt Peder.

Brik

I gymnasietiden blev stemningen gerne høj i weekenderne – jeg erindrer alt fra raflekonkurrencer til piger, der tog bidder af ølbrikkerne, men det var den gang. Jeg fik sågar et Sankt Peder stempel i min studenterhue af Martin, som stadig er at finde på beværtningen.

Sagaen om Sankt Peder

I dag er der dog mindst lige så hyggeligt på Sankt Peder. Aflæg endelig stedet et besøg. Der er både musik og flotte fredagsfristelser på menuen over urinalen.

Opslagstavlen

Fredags-fokus

Adressen lyder Sankt Peders Vej 2, 2900 Hellerup

Facebook // My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk