Home Rejser Den med bryllupsdagen på Kurhotel Skodsborg – et år efter ja’et

Den med bryllupsdagen på Kurhotel Skodsborg – et år efter ja’et

by Nicolai Klingenberg

Ophold på Kurhotel Skodsborg – lykken lever stadig

Den 19. november 2016 blev jeg gift. Og hvilken dag det var. For slet ikke at tale om aften. Pudsigt havde mine kone og jeg så bryllupsdag den 19. november 2017 – sikke et lykkeligt sammentræf. I år valgte vi – lidt efter planen – at fejre det første år som gift par på Kurhotel Skodsborg. Det var nemlig her, vi holdt den lille fest året inden.

elevator

Et år efter

Scenen var sat, weekendtasken pakket og vores søn blev passet. Så langt, så godt. Vi ankom ved 15-tiden om lørdagen, for at blive mødt med smil og et gratulation i receptionen. Fluks videre til værelset, som var nøjagtig det samme som sidst – rummeligt, lunt, med stor seng, lyst baderum og flot terrasse med kig til Øresund.

Omend vi først havde bryllupsdag om søndagen, valgte vi at fejre løjerne om lørdagen – og vågne op til “dagen” om søndagen. Men først en tur til den herlige spaafdeling, hvor vi – iført badegevandter, kåber og tøfler – plaskede i det varme vand og lunede os i saunaen, mens mørket faldt på. Året forinden var vi i øvrigt på selv samme runde – dog med vores søn på slæb, som ikke mestrerede svømningens ædle kunst, men som i stedet blev ført rundt på flotteste vis af en lykkelig far og mor.

Badetiden for folk med hang til kærlighed ophørte, og vi spankulerede tilbage vort rum for at tage et styrtebad og klæde om. Dernæst på med det nydelige tøj og afgang til aftenens spiseoplevelse, som fandt sted i The Restaurant by Kroun, som er gourmet restauranten på Kurhotel Skodsborg.

Skodsborg Kurhotel restaurant

The Restaurant by Kroun – nu med gevir

Vi var “in for a treat”. Grundet en stor glæde for mad, havde vi valgt den store (mad)pakke og den dertilhørende vinpakke, og selvom jeg ikke skal gå i dybden med alle retter, skal du vide, at niveauet er højt og smagen stor. Året forinden var vi i “The Brasserie”, som er mere uformelt, men stadig velsmagende.

champagne

Velkomst!

Vælger du “Fuld skrald”, som jeg døbte oplevelsen i “The Restaurant by Kroun” på Kurhotel Skodsborg, kan du se se frem til følgende menu:

kvittering

Fuld hejs

Appetizers

Norske kammuslinger – gule beder – gran – kaffir lime

Limfordsøsters – kål fra Søren Wiuff – lardo – brunet smør

Dansk hummer – græskar – løvstikke – müesli

Fasanbryst – kvæde – waldorfsalat – flødesauce

fasanbryst

Fasan

Stegt dådyrfilet – solbær – roquefort – dyresauce
braiseret kølle – svampe – selleri

Æbler – brunet smør – Calvados

dessert med æbler

Æbler. Kort fortalt.

Kardemommeis – citronfromage – marengs

marengs is

Kardemomme-is

De bedste? Det er svært – og forskelligt. Men hummeren og den stegte dådyrfilet rangerer klart på favoritlisten. Flot, flot tilberedning, men også velkomponeret og med årstidsrelateret tilbehør.

hummer

Hummer og græskar

vildt kød

Dådyrfilet

Du kan i øvrigt fint forvente en helaftens-seance, og selvom det måtte være fristende at mæske dig rigeligt i det velsmagende brød, så forsøg for guds – og appetittens – skyld at begrænse dig til to stykker. “Jamen, det smør smager jo bare så..” Ja. Men stop, mens maven har plads.

Kurhotel Skodsborg

Det nok så fristende brød. Og smør.

Ah ja. Desserterne. Den der kardemomme-is kom så et kærkomment frisk input, der lige rensede munden lidt. Og gjorde plads til finalen.

Året før endte min kone og jeg foran pejsen ved aften nummer to. Det var der, det hele pludselig gik op for os. Du ved – mand og kone. Og i den grad lykkelige. Jeg fik tårer i øjnene, og jeg var lykkelig.

Selvom vi ikke endte lige foran pejsen i år, så er jeg stadig lykkelig. Og det skyldtes ikke kun maden og kaffen i sofa-hjørnet med de tilhørende kager. Nok nærmere at året har været sublimt, at jeg har en kone, jeg elsker, og en søn jeg også elsker. Jeg er en heldig mand.

dessert

Min kop kan anes i hjørnet

Vi fandt efterfølgende vej til værelset, hvor jeg blev begavet med en aldeles kærlig og svært personlig gave med både fotografier og håndskrevne sider i hobetal, som min kone har forfattet.

notesbog

Tak.

Næste morgen? Stort morgenbord, utæmmet hår, gratulationer fra Team Skodsborg og en forsigtig nippen til et glas mousserende. Dernæst tjek-out. Hånd i hånd, høje på livet og hinanden. Kommer vi igen næste år? Jeg skal ikke kunne afvise det. Fra første besøg stod det dog klart, at det kunne være en fin tradition at fejre bryllupsdagen der, hvor vi fejrede hinanden første gang.

Og så skal du vide, at du med garanti vil føle dig hjemme, hvis du smutter forbi – uanset om det er til middag, bryllup, brunch, spa, motion  eller overnatning.

brev

Åh altså!

Du kan begynde dig besøg hos Kurhotel Skodsborg her

bryllup Kurhotel Skodsborg

Tak for denne gang.

Missede du selve bryllupsindlæget for et år siden, ligger det her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk