Ophold på Kurhotel Skodsborg – lykken lever stadig
Den 19. november 2016 blev jeg gift. Og hvilken dag det var. For slet ikke at tale om aften. Pudsigt havde mine kone og jeg så bryllupsdag den 19. november 2017 – sikke et lykkeligt sammentræf. I år valgte vi – lidt efter planen – at fejre det første år som gift par på Kurhotel Skodsborg. Det var nemlig her, vi holdt den lille fest året inden.
Scenen var sat, weekendtasken pakket og vores søn blev passet. Så langt, så godt. Vi ankom ved 15-tiden om lørdagen, for at blive mødt med smil og et gratulation i receptionen. Fluks videre til værelset, som var nøjagtig det samme som sidst – rummeligt, lunt, med stor seng, lyst baderum og flot terrasse med kig til Øresund.
Omend vi først havde bryllupsdag om søndagen, valgte vi at fejre løjerne om lørdagen – og vågne op til “dagen” om søndagen. Men først en tur til den herlige spaafdeling, hvor vi – iført badegevandter, kåber og tøfler – plaskede i det varme vand og lunede os i saunaen, mens mørket faldt på. Året forinden var vi i øvrigt på selv samme runde – dog med vores søn på slæb, som ikke mestrerede svømningens ædle kunst, men som i stedet blev ført rundt på flotteste vis af en lykkelig far og mor.
Badetiden for folk med hang til kærlighed ophørte, og vi spankulerede tilbage vort rum for at tage et styrtebad og klæde om. Dernæst på med det nydelige tøj og afgang til aftenens spiseoplevelse, som fandt sted i The Restaurant by Kroun, som er gourmet restauranten på Kurhotel Skodsborg.
Vi var “in for a treat”. Grundet en stor glæde for mad, havde vi valgt den store (mad)pakke og den dertilhørende vinpakke, og selvom jeg ikke skal gå i dybden med alle retter, skal du vide, at niveauet er højt og smagen stor. Året forinden var vi i “The Brasserie”, som er mere uformelt, men stadig velsmagende.
Vælger du “Fuld skrald”, som jeg døbte oplevelsen i “The Restaurant by Kroun” på Kurhotel Skodsborg, kan du se se frem til følgende menu:
Appetizers
Norske kammuslinger – gule beder – gran – kaffir lime
Limfordsøsters – kål fra Søren Wiuff – lardo – brunet smør
Dansk hummer – græskar – løvstikke – müesli
Fasanbryst – kvæde – waldorfsalat – flødesauce
Stegt dådyrfilet – solbær – roquefort – dyresauce
braiseret kølle – svampe – selleri
Æbler – brunet smør – Calvados
Kardemommeis – citronfromage – marengs
De bedste? Det er svært – og forskelligt. Men hummeren og den stegte dådyrfilet rangerer klart på favoritlisten. Flot, flot tilberedning, men også velkomponeret og med årstidsrelateret tilbehør.
Du kan i øvrigt fint forvente en helaftens-seance, og selvom det måtte være fristende at mæske dig rigeligt i det velsmagende brød, så forsøg for guds – og appetittens – skyld at begrænse dig til to stykker. “Jamen, det smør smager jo bare så..” Ja. Men stop, mens maven har plads.
Ah ja. Desserterne. Den der kardemomme-is kom så et kærkomment frisk input, der lige rensede munden lidt. Og gjorde plads til finalen.
Året før endte min kone og jeg foran pejsen ved aften nummer to. Det var der, det hele pludselig gik op for os. Du ved – mand og kone. Og i den grad lykkelige. Jeg fik tårer i øjnene, og jeg var lykkelig.
Selvom vi ikke endte lige foran pejsen i år, så er jeg stadig lykkelig. Og det skyldtes ikke kun maden og kaffen i sofa-hjørnet med de tilhørende kager. Nok nærmere at året har været sublimt, at jeg har en kone, jeg elsker, og en søn jeg også elsker. Jeg er en heldig mand.
Vi fandt efterfølgende vej til værelset, hvor jeg blev begavet med en aldeles kærlig og svært personlig gave med både fotografier og håndskrevne sider i hobetal, som min kone har forfattet.
Næste morgen? Stort morgenbord, utæmmet hår, gratulationer fra Team Skodsborg og en forsigtig nippen til et glas mousserende. Dernæst tjek-out. Hånd i hånd, høje på livet og hinanden. Kommer vi igen næste år? Jeg skal ikke kunne afvise det. Fra første besøg stod det dog klart, at det kunne være en fin tradition at fejre bryllupsdagen der, hvor vi fejrede hinanden første gang.
Og så skal du vide, at du med garanti vil føle dig hjemme, hvis du smutter forbi – uanset om det er til middag, bryllup, brunch, spa, motion eller overnatning.
Du kan begynde dig besøg hos Kurhotel Skodsborg her
Missede du selve bryllupsindlæget for et år siden, ligger det her