Home Kort - men godt Feel-good stafetten – den med Sam Mansoor

Feel-good stafetten – den med Sam Mansoor

by Nicolai Klingenberg

Sam Mansoor goes Feel-good

Det er blevet gråt og køligt, og humøret kan måske være mindre festligt. Omend julen står for døren, er der stadig en stund til, det går løs. Derfor er det en sand fornøjelse at præsentere et nyt tiltag, der går under navnet Feel-good stafetten. Her skal det handle om det gode i livet. Og første levende billede hedder Sam Mansoor.

sam mansoor

Det er ham her – og det er Sarah Buthmann, der har fotograferet.

Sam – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– To ting: min kæreste og mit skriveri. Rækkefølgen af disse veksler. 

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det gode liv er at ignorere den moderne omverden. Den gamle verden tilbyder jakkesæt og whisky og tobak og bondemad. Det gode liv koger (ofte) ned til følgende: spis godt (og usundt), skid godt, stå op til et ansigt du elsker, og find dit kald (sidstnævnte opstår af sig selv). 

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Sidste måneds tobaksforbrug.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Min kæreste og jeg var til en whisky-smagning ledsaget af en tre-retters menu på BRUS. Vi var inviteret af min gode ven, som også havde sin kæreste med. Det overraskede mig, hvor meget jeg hyggede mig uden min obligatoriske dimension af vildskab og københavnsk natteliv. Der var exceptionel whiskey, og vi konverserede. Det sker sjældent, at mennesker konverserer sammen… Det var festligt og uhørt menneskeligt.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Jeg har et, som rammer mig hver gang… det er primitivt, men det er gennemført: Jeg har dog kun set det få gange, da jeg ikke er synderlig dyrker af mediet. Jeg præsenterer hermed, Meow Men.

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Penge. Jeg har mange planer, og de skal finansieres.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Mindre gummisko og andet smagløst levn fra USA. De hårdtarbejdende børn fra den 3. verden ville takke os for det offer. Også, færre smartwatches (og andet som starter med ”smart”) samt langt færre notifikationer.

Generelt set er vejen til helvede brolagt gennem den digitale informationsstrøm.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Det står overraskende fint med kærligheden. Det er et mirakel, at nogen kan holde mig ud så længe.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Klæd dig modsat af, hvordan du har det. Ofte siger vi til os selv: ”Jeg er ikke i humør til at have det her på.” Og vælger et trist alternativ. Det er netop, når vi føler os grimme, at vi skal løfte os selv. Der er tøjet det nemmeste, hurtigste alternativ. Hvis du er mand, så vælg jakkesættet eller slangeskindsstøvlerne. Hvis du er kvinde, vælg den kjole som samler mest støv. Forny dig selv, bare en lille smule, hver dag. 

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Et øjebliksbillede (eller selfie som generation ”forkælet” kalder det) fra min 35-års fødselsdag. På det billede var forelskelsen frisk. Jeg husker hele dagens forløb i et omrids af gold lys og varm brise. Bagved den iPhone jeg holder, står rom og cigarer og en gave eller to. Det billede opsummerer glæde i sin rene form for mig.

Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At det grimme er en unægtelig del af dig som det smukke. Aldrig straf dig selv unødigt. Vi er en bunke fejl, der konstant forsøger at rette hinanden. Jeg hjælper ikke vel? Hvad så med følgende:

Du har den luksus, som de døde ikke har: Du kan se solen stå op. Vi lever i en smuk tid: Robotterne har ikke overtaget endnu, og du kan stadig lukke den gamle verden indenfor – med sit forførende tilbehør af tobak og alkohol og kvinder i kjoler.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– På min blog Sammansoor.com og på Instagram 


Hvem er Sam Mansoor?
Sam Mansoor er ofte træt af Sam Mansoor, og når han vil væk fra Sam Mansoor, så forfatter han tekster til sin blog eller debatindlæg eller åbner den nærmeste flaske af mørkebrun trøst.

Nå, pis, det er jo ikke ”feel good…”

Ovenstående biografi blev formuleret i en Facebook-tråd, og jeg synes, det var så velkomponeret, at jeg tog det hele med. Eller det meste.

My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk