Home Ure Klarlund Expo del II – visit hos Rolex, Chaumet, TAG Heuer, Hublot og Panerai

Klarlund Expo del II – visit hos Rolex, Chaumet, TAG Heuer, Hublot og Panerai

by Nicolai Klingenberg

Klarlund Expo – nu med vintage

Det handlede ikke kun om jakkesæt, laksko, champagne og faste håndtryk, da Klarlund Expo 2017 løb af stablet på Børsen. Og det handlede ikke kun om nye ure. Eller nye smykker. Klarlund havde nemlig lavet en flot blanding af nyt & gammelt, som gjorde besøget mindst lige så interessant.

I godt selskab

Vi begynder hos vintage-departementet hos Rolex, hvor man blandt andet kunne se en historisk – omend konservativ – udvikling af Rolex Submariner. Jeg fik ydermere en god snak med en af de mange urmagere, som også selv var aldeles imponeret over de prisshop, der har kendetegnet vintagemarkedet.

Vintage-departementet

vintage Rolex

Line-up

vintage rolex submariner

Submariner anno 1957

Ganske apropos var det også muligt at afgive bud på en Daytona reference 6263 fra 1978. Året, hvor jeg blev født. Kunne jeg tænke mig det ur? Det kan du bide dig selv i snudeskaftet på, men jeg afgav dog ikke bud. Om uret blev solgt, hørte jeg aldrig, men måtte du være i markedet for sådan en sag, så kan du jo kontakte team Klarlund.

vintage rolex daytona

Rolex Daytona anno 1978 Kan (måske stadig) købes

Vi skal vel omkring otte-ni år tilbage i tiden for at finde købstidspunktet for mit første Panerai. Det var tider. Uret fik jeg dog byttet ind til noget andet, som så blev noget tredje, og sådan går det ofte med tidsmaskinerne. Jeg har fra tid til anden kigget lidt på nyhederne hos Panerai, men ved årets fremmøde gjorde jeg ikke så små øjne, da jeg så den nye Luminor due.

panerai

Panerai i en dressy udgave

Hvorfor? Fordi Panerai – omsider vil nogen måske mene – har slanket højden på urkasserne i Luminor due kollektionen. Således får du ikke længere revet de tætte skjortemanchetter til trevler, hvis du vel at mærke har haft for vane at bære nogle af de større modeller førhen.

Hæft dig ikke blot ved urets slankere højde, men også ved den drøn flotte farve

Du får eget værk, mikro-rotor og sandwich-skive og generelt mere dressy udseende.

mikro rotor

Roterende drøn i urkassen

Hublot – min begejstring har været både høj og lav på uret, og jeg husker, da listeprisen ud af en butik i Danmark lå på under 45.000 kroner for en Big Bang. Det var den gang. Dernæst kom der en periode, hvor der – efter min mening – blev lanceret lige lovlig mange “limited og special editions”.

Klarlund Expo hublot

HH: Hos Hublot

Men i nyere tid kan man ikke komme uden om det faktum, at Hublot ikke har været bange for at Big Bang’e eller kaste sig i lag med finurlige materialer. Det er Big Bang Unico Red Sapphire et klokkeklart bevis på.

Selve urkassen er lavet af en safir, hvilket ikke er på den gængse materialeliste. Hverken her eller der. Værket er ikke for de kluntede, der måtte have hang til hjemme-urmageri: 330 dele. Og du kan se til hele molevitten. En letvægter på håndleddet, men en sværvægter på budgettet, da prisen lyder på lige omkring 575.000 kroner.

Hublot Big Bang Unico

rødt ur

Letvægter

Men hvordan var det hos TAG Heuer? Det var mægtigt. Blandt andet fordi jeg fik fremvist en laban, jeg hverken havde set eller hørt tale om før. Modellen hedder Heuer Solunar, og blev udviklet til Abercrombie & Fitch et par år efter 2. Verdenskrig – modellen blev udviklet som et prægtigt stykke værktøj til lystfiskere, som måtte have brug for at kunne holde øje med tidevandet.

Klarlund Expo

Den gode Jesper fra TAG Heuer

Heuer Solunar

Tid til tidevand: Heuer Solunar

Mere? Det kan du tro. To flotte – og ikoniske – klokkeværker var med på display. Begge sager havde det faktum til fælles, at de har siddet på håndleddet af hver sin legende. Altså ikke modellen i almindelighed, men de to fysiske ure, der var der med. TAG Heuer Monaco’en har siddet på Steve McQueens håndled i 1971 under skydningen af filmen “Le Mans”, mens det noget nyere TAG Heuer link ur har haft en plads på Ayton Sennas håndled.

Tag Heuer Link

Ayrton Senna reference

TAG Heuer Monaco Steve McQueen

Steve McQueen reference

Så kom vi til vejs ende. Næsten. For ingen luksus uden at tænke på kvinderne. Klarlund havde selvsagt en lang række ure til kvinderne, men franske Chaumet var også ringet ind til Børsen. Her kunne man nok se, men ikke røre – i hvert fald når det kom til The Curvilinear Tiara, som blev til i 1930, og som i dag er en fast del af Chaumets egen hamstring af unika-smykker.

tiara

Ældgammel Chaumet sag

Hvis din kvindes ønskeliste måtte være præget af ønsker udi ælde sten og ditto metaller, så findes der gudskelov (vil kvinden mene) smykker, som fint kan erhverves fra den “faste kollektion”.

tiara diamant

Denne kan blive din (kvindes)

chaumet

Mindre kan også gøre det…

Du finder den generelle, første stemningsreportage her

Klarlund kan besøges her

My Pleasure findes på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.