Home Pindemadder Et besøg og en liter vin på Restaurant Mastro i Hellerup

Et besøg og en liter vin på Restaurant Mastro i Hellerup

by Nicolai Klingenberg

Restaurant Mastro – italiensk i reservatet

Omend notesblokken var parkeret i hjemmet, skal du her med til bords på Sankt Peders Vej nummer 1 i Hellerup. Her bænkede jeg mig nemlig med min fætter, hvorpå vi fik lidt godt at spise – og lidt ungt at drikke. Velkommen til.

restaurant mastro hellerup

Hvor hyggeligt!

Det er nemt at tænke, at adressen kun har et sted at komme efter, når det kommer til spise – eller i hvert fald drikke, men det hos Restaurant Mastro, gør man det godt. Og italiensk. Ejermanden er nemlig fra Italien og sammen med sin kone har man for et par år tilbage åbnet en hyggelig spisematrikel, hvor man gør sig i det retter – og vin – fra Italien.

Nicolai

Vi havde bestilt bord

menukort

Menuen

Hos Restaurant Mastro man ikke bange for at skele til det økologiske, når det for eksempelvis drejer sig om pasta, men først skal vi have en blandet kurv med bagværk.

brødkurv

Brødet af finurlige meltyper

Jeg kan ikke helt huske, hvornår jeg sidst har nydt en flaske vin, som kom i en flaske, der rummede 25 centiliter mere end den vanlige størrelse på 75 centiliter, hvorfor min fætter og jeg valgte at bestille en sådan sag. Navnet på vinen er Unlitro, og selvom mængden var stor, var vinen en tand for ung til vores smag. Lidt for syrlig om man vil, men som de rare mænd vi er, valgte vi alligevel at færdiggøre flasken over middagen.

vinflaske

1 liter brændstof

Stedet er rustikt. Ingen duge, træborde, stole med flet, dæmpet belysning, kig til køkken og pålægsmaskine og en uformel, men hjertelig atmosfære.

pålægsmaskine

Ankomstdisken

kok

Åbent køkken

Første servering? En klassisk carpaccio af øko-okse, et stænk sennep, citron, revet parmesan og lidt grønt i form af ruccola. Retten er i for sig svær at molestere, hvorfor jeg glæder mig over, at man har oppet serveringen ved at anvende økologisk kød. Ren smag – og flot olie i øvrigt.

forret

Carpaccio

Vi skåler. Og vi morer os gevaldigt. En lastvogn med nogle julemænd og en til lejligheden hørende øl parkerer på gaden. Vi trækker ud. Og ind igen. Vi skulle sikre os, at alt var vel – og det var. Julen er så småt ved at finde vej til landet. Og værtshusene.

tavle

Dagens retter

Hernæst skal vi have ravioli. Store sager – både fysisk og smagsmæssigt. Masser af velsmagende væde, svampe, kalv og spinat. Som jeg mindes det i hvert fald. Humøret er højt og notesblokken hjemme, som jeg nævnte. Men alt er velgjort – og mig bekendt laves raviolien dagligt på matriklen. Friskt – og måske efter mama italias egen sagnomspundne og hemmelige opskrift.

italiensk mad

Ravioli med ur-sniger

Er det Restaurant Mastro anbefalelsesværdigt Det kan du tro. Du finder i øvrigt flere spiseoplevelser på My-Pleasure.dk her

kaffe

Afskedskaffe med sprødt bagværk

skål

Vi er ude.

Og Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk