Restaurant Mastro – italiensk i reservatet
Omend notesblokken var parkeret i hjemmet, skal du her med til bords på Sankt Peders Vej nummer 1 i Hellerup. Her bænkede jeg mig nemlig med min fætter, hvorpå vi fik lidt godt at spise – og lidt ungt at drikke. Velkommen til.

Hvor hyggeligt!
Det er nemt at tænke, at adressen kun har et sted at komme efter, når det kommer til spise – eller i hvert fald drikke, men det hos Restaurant Mastro, gør man det godt. Og italiensk. Ejermanden er nemlig fra Italien og sammen med sin kone har man for et par år tilbage åbnet en hyggelig spisematrikel, hvor man gør sig i det retter – og vin – fra Italien.

Vi havde bestilt bord

Menuen
Hos Restaurant Mastro man ikke bange for at skele til det økologiske, når det for eksempelvis drejer sig om pasta, men først skal vi have en blandet kurv med bagværk.

Brødet af finurlige meltyper
Jeg kan ikke helt huske, hvornår jeg sidst har nydt en flaske vin, som kom i en flaske, der rummede 25 centiliter mere end den vanlige størrelse på 75 centiliter, hvorfor min fætter og jeg valgte at bestille en sådan sag. Navnet på vinen er Unlitro, og selvom mængden var stor, var vinen en tand for ung til vores smag. Lidt for syrlig om man vil, men som de rare mænd vi er, valgte vi alligevel at færdiggøre flasken over middagen.

1 liter brændstof
Stedet er rustikt. Ingen duge, træborde, stole med flet, dæmpet belysning, kig til køkken og pålægsmaskine og en uformel, men hjertelig atmosfære.

Ankomstdisken

Åbent køkken
Første servering? En klassisk carpaccio af øko-okse, et stænk sennep, citron, revet parmesan og lidt grønt i form af ruccola. Retten er i for sig svær at molestere, hvorfor jeg glæder mig over, at man har oppet serveringen ved at anvende økologisk kød. Ren smag – og flot olie i øvrigt.

Carpaccio
Vi skåler. Og vi morer os gevaldigt. En lastvogn med nogle julemænd og en til lejligheden hørende øl parkerer på gaden. Vi trækker ud. Og ind igen. Vi skulle sikre os, at alt var vel – og det var. Julen er så småt ved at finde vej til landet. Og værtshusene.

Dagens retter
Hernæst skal vi have ravioli. Store sager – både fysisk og smagsmæssigt. Masser af velsmagende væde, svampe, kalv og spinat. Som jeg mindes det i hvert fald. Humøret er højt og notesblokken hjemme, som jeg nævnte. Men alt er velgjort – og mig bekendt laves raviolien dagligt på matriklen. Friskt – og måske efter mama italias egen sagnomspundne og hemmelige opskrift.

Ravioli med ur-sniger
Er det Restaurant Mastro anbefalelsesværdigt Det kan du tro. Du finder i øvrigt flere spiseoplevelser på My-Pleasure.dk her

Afskedskaffe med sprødt bagværk

Vi er ude.