Home Tryksager Snoopy – en limiteret og hundedyr lampe fra italienske Flos

Snoopy – en limiteret og hundedyr lampe fra italienske Flos

by Nicolai Klingenberg

Snoopy fra Italien

I år runder Snoopy bordlampen fra Flos et halvt århundrede, og det har firmaet valgt at fejre med 1.701 nummerede eksemplarer. Nummer 00 bliver nemlig gemt på Flos’ historiske arkiv i Milano. Og spørger man firmaet, så spår de – nok ikke så overraskende – at lampen nemt kan blive et samleobjekt.

designlampe

Det er ikke hvad som helst, vi har med at gøre her…

Tilbage i tiden

Vi skal tilbage til 1967 for at finde oprindelisen til lampen – det var de to italienske brødre Achille og Pier Giacomo Castiglioni hviskede tavlen ren og skabte en aldeles nyt bud på, hvordan en lampe skulle – eller kunne – se ud. Resultatet er en fod i marmor og en skærm af metal, som først var grøn og sidenhen sort.

flos

Med skærmen let på skrå

 

Op. Og ned

Lyskilden kan justeres i tre niveauer, så der er både er noget til det (lys)krævende arbejde og den mere hyggelige og dæmpede belysning. Og lidt til mellemtingen. Lampen står solidt plantet på bordet qua den tunge fus af marmor, og den er designet således, at lyset både bliver kastet ned på bordet og ud i rummet. Er du mere til Tom Dixon lamper så se her

Skulpturel og med tre indstillinger på “poweren”

Det med småt. Og tal.

Snoopy er netop blevet frigivet på lysmarkedet, og højden lyder på 37 centimeter – bredden er på 39 centimeter, mens den danske prislap lyder på 10.995 kroner. Er du glad for boligrelaterede artikler, skal du læse videre i kategorien Living her

skrivebordslampe

Jeg kunne faktisk fint se sådan en lampe på mit skrivebord

Facebook

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk