Home Ekvipering Ecco Vitrus – et par danske broguesko til alverdens mænd

Ecco Vitrus – et par danske broguesko til alverdens mænd

by Nicolai Klingenberg

Annonce for Ecco

Det er længe siden, der har været et “look” i spil, så da den danske skoproducent Ecco tilbød et samarbejde, var jeg ovenud begejstret, og derfor skal det nu handle om et særdeles klædeligt og veldesignet stykke fodtøj. To sko med andre ord.

ecco vitrus sko

På mit skrivebord…

Vidste du, at brogueskoen oprindeligt var tiltænkt et mere praktisk formål? Det drejede sig om, at mønsteret på skoene skulle bruges til at dræne vandet væk, når man måtte begå sig på længere vandreture i sumpede marsklandskaber i det skotske højland. Væsentlig viden – i dag handler det dog mere om et nydeligt look end om praktik, omend Eccos seneste kollektion fint kan bære dig langt, uden at dine fødder lider nogen last overhovedet.

ecco vitrus 1

Super blødt læder, flot kontrast fra en lysere sål og nydelige detaljer.

Jeg er trådt i et par Ecco Vitrus I Wing Tip Tie i denim blue, som ved første øjekast kan syne sort. Et herligt læderfor og en ditto læderkant gør det i øvrigt nemt at komme i skoene – og som tiden går, og skoene bliver brugt, bliver de endnu mere komfortable og bløde. Glemt alt om stive sko, der er svære at komme i – Ecco Vitrus I, som modellen hedder, er behagelig fra første skridt.

ecco vitrus

Netop udpakket

Den stammer fra en ny kollektion, som også rummer støvler – og sko – i andre farver. Man har begået modellerne med  en omgang Ecco Oxford Calf Crust læder, som oser let af “ældre dage” og klassisk fodtøj. Netop det at arbejde med læder er i øvrigt noget, man har gjort i årtier hos danske Ecco. Og man slår sig flot på produktionen, som du kan se i filmen herunder.

Måtte du være bredfodet, skal du vide, at du kan udtage læderindlægssålen, så der er mere plads i bredden. Og så har man fået sneget en let omgang fugtafvisende kork i skoens forreste del, hvilket giver tørre fødder, bedre komfort og i øvrigt en sko, der “husker” ham, der går i den – og selv samme mands fod- og gangaftryk.

ecco vitrus denim blå

Af og til må man godt smide fødderne op… Bemærk i øvrigt den nydelige, lysere hæl, som gør skoen mindre tung at se på

I bund grund får du en “let sko” – den er nem at komme ned i, og den er medgørlig til både jeans eller et jakkesæt. Du kan med andre ord forvente at opleve det bedste fra læderets verden, som er blandet med en klassisk stil, der ydermere er blevet tilsat innovation, som Ecco har tillært sig siden 1963.

Historien er sponseret af Ecco, som du kan besøge her

Mere ekvipering på My-Pleasure.dk her

F A C E B O O K

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.