Home Depeche Emma Matell-Hyllested om modne kvinder, Oliver og lokalt fanget fisk

Emma Matell-Hyllested om modne kvinder, Oliver og lokalt fanget fisk

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Rundt om Emma Matell-Hyllested og hendes kamera

Det er så herligt at se, når folk, der brænder for noget, også formår at få succes med deres passion og virke. Sådan er det også fået for Emma Matell-Hyllested, som du skal møde i denne udgave af Depechen. Forvent karismatiske ansigter og lidt blottet hud.

Emma Matell-Hyllested – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg var et par måneder på dagshøjskolen Vera i slutningen af sidste år, hvor jeg har haft fri leg og blandt andet været en del i mørkekammer. Efter den (tiltrængte) pause fra arbejdsmarkedet, er jeg nu tilbage og arbejder med nogle nye, meget spændende kunder!

fotograf emma hyllested

Blue

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Forhåbentlig ville det være umuligt lige nu; jeg tror på, at så længe jeg stadig leger og går i forskellige retninger, udvikler jeg mig. Dog går jeg efter at lave noget, der på trods af modefotografiets tradition for urealisme, bærer en form for autencitet.

model

CECI3

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Der har været flere momenter, der her været afgørende for, hvilken retning jeg er gået i, men når jeg tænker tilbage, har jeg altid fotograferet – og nok altid vist at det var det, jeg ville. Det lyder måske lidt ekstremt, men jeg har faktisk aldrig sat spørgsmålstegn ved, at fotografering var det, jeg skulle.

Emilie Helmstedt

Emilie Helmstedt

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Det var et meget intimt og ærligt øjeblik med min bedste veninde Annika, som har været professionel model i mange år, men ikke er det længere. Hun er for “stor” til at komme i bureau igen, men var sundere og, i mine øjne, smukkere end nogensinde. Vi lavede spontant en serie billeder af hendes krops former og kanter uden ansigt, som jeg senere syede sammen til en bog og gav til hende.

emma matell hyllested

Annika Hatje og et mindeværdigt øjeblik

 

Billederne er fremkaldt på papir, og jeg ødelagde negativerne efterfølgende, så de udelukkende eksisterer for hende – tænkt som en slags privat manifest over hendes nye selvopfattelse efter mange år med objektificering i modebranchen.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil gerne vise folk, hvordan jeg opfatter dem. Jeg vil ikke være en anonym beskuer, men forme og kuratere verden, som jeg ser den.

Gina Jaqueline

Gina Jaqueline

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Kliché, men synes generelt mennesker er smukkest, når de hviler i sig selv. Derudover er der noget helt specielt ved den ærlige glæde folk får i øjnene, når de snakker om noget de brænder for.

haddy

Haddy – foto fra artperformance på SMK. Casting og foto Emma Matell-Hyllested

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Jeg ved ikke, om der som sådan er en fordel i det. Jeg tror, min største fordel er, at jeg er god til at etablere et bånd hurtigt med de mennesker, jeg fotograferer – og tillid er i min verden sindssygt vigtigt, hvis man skal lave noget, der rykker i beskueren.

Oliver

Oliver foto fra artperformance på SMK. Casting og foto Emma Matell-Hyllested

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Et eller andet sted lurer jeg ret meget i og med, jeg ofte selv caster de modeller, jeg arbejder med. Jeg har lavet et Scouting-firma, hvor jeg får piger og drenge signet ved bureauer. I den forbindelse er jeg blevet sindssygt arbejdsskadet og kan ikke gå nogle steder uden at spejde efter talent; det er selvom klokken er fem om morgenen, og jeg står på en klub.

Rent fotografisk er jeg ikke den store sniger, og de fleste ved godt, når de bliver fotograferet.

Elliot Brown

Elliot Brown

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– De fotografier jeg har set i løbet af mit liv, som jeg bedst kunne lide, har som regel haft en god forhistorie, som kunne fornemmes i motivet.

VIU Transit Dimensional foto Emma Matell-Hyllested

Fra udstilling VIU Transit Dimensional

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Courtney Love har en vild energi, som jeg tror kunne være mega interessant at fange. Generelt har jeg en mærkelig obsession for lidt modne kvinder med stærke, markerede ansigter og intense øjne. Patti Smith, Marina Abramovic med flere hører under samme kategori.

emma matell hyllested

Fra Emmas afgangs-udstilling

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Husk altid at tænke i lys. Det lyder simpelt, men øv dig i kun at tænke lys, når du fotograferer; på et tidspunkt bliver det en helt naturlig refleks, at du kan mærke, når den er der.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
Min Instagram-profil er et godt bud, eftersom jeg er ret dårlig til at opdatere min hjemmeside. Profilen findes her

mormor

Mormor fra Emmas afgangs-udstilling

Tre hurtige til Emma Matell-Hyllested:
Hvad byder resten af din vinter på?
– Sidste år havde jeg en udstilling på et galleri; så jeg arbejder på at lave mere af den slags! Derudover smutter jeg til London og skyder en kampagne i februar, jeg skal fejre min fødselsdag, og så regner jeg også med at tage til modeuge i Paris.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Som freelancer bruger jeg (alt for) meget tid på at arbejde hjemmefra. Derfor har jeg indrettet mig et lille hjørne, hvor jeg bruger en stor del af min dag på at redigere billeder og svare på mails.

Emma Matell-Hyllested

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
Jeg var på Færøerne i december for at skyde en kampagne for mærket Guðrun&Guðrun – her spiste jeg noget vanvittigt god sushi med lokalt fanget fisk på Etika i Torshavn med teamet – det var virkelig en oplevelse.

Du kan læse flere interessante foto-interviews her

F A C E B O O K
Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk