Home Tech Artland – kunsten og gallerierne er flyttet ind på din smartphone

Artland – kunsten og gallerierne er flyttet ind på din smartphone

by Nicolai Klingenberg

Artland – kunsten at lave en app om kunst

Kan du lide kunst? Alle tiders. Så ved du sikkert, at man kan se meget på gallerierne. Så langt, så godt. Men der er også kommet en interessant platform til din smartphone. Den hedder Artland – og her skal vi gøre klogere på det tiltag via Mattis, som er en af idémagerne.

Mattis Curth og Jeppe Curth – det er i øvrigt Mattis til højre, og som svarer herunder. Foto: Mikkel Hjort-Pedersen

Mattis – du er blandt initiativtagerne til Artland – hvad er det for et tiltag?
– Visionen med Artland er at skabe verdens førende sociale markedsplatform for kunstsamlere og gallerier, der gennem appen har mulighed for at skabe relationer med hinanden og handle med kunst på en nem og sikker måde. Som samler kan man gratis oprette en profil, dele sin personlige samling, få indblik i andre private samlinger, kommunikere direkte med samlere og gallerister samt købe værker fra over 60 gallerier fra hele verden.

Omvendt har gallerierne mulighed for at gå i dialog med over 15.000 potentielle samlere og skabe opmærksomhed omkring deres kunstnere og udstillinger. Artland er med andre ord et globalt mødested for to af kunstmarkedets centrale aktører – samlerne og gallerierne – som vi bestræber os på at skabe nogle optimale rammer for.

Vores fokus er særligt på det sociale aspekt og samlernes og galleriernes mulighed for at skabe stærke og varige relationer, og det er af enorm stor betydning for os at vægte dette højt i alle vores aktiviteter – fra produktplan med funktioner som direct messaging og mulighed for at kommentere og like til vores markedsføring med særarrangementer i udvalgte storbyer og dybdegående interviews med samlere og gallerister.

artland app

Et dump fra Artland appen

Hvornår og hvordan kom I på idéen?
– Ideen opstod, fordi Jeppe og jeg købte vores første kunstværker, lige før vi startede vores speciale, og i den forbindelse oplevede vi en verden med en masse passion og dynamik. For folk i branchen er kunst ikke bare kunst – det er meget mere end det, og de bruger over en time om dagen på at søge efter og blive klogere på kunst.

Samtidig oplevede vi også nogle problemstillinger. Det var svært at finde data og information om kunstnerne – for eksempel blot at finde ud af, om kunstneren kunne købes på andre gallerier. Og det var svært at finde andre kunstkøbere at sparre med.

Branchen er meget lukket om sig selv og svær at finde rundt i!

Derfor opstod ideen om at lave et socialt fællesskab for kunstsamlere, hvor man kunne spare med hinanden, finde den data som er nødvendig og generelt gøre det nemmere og sjovere at samle på kunst. Ideen udvikler sig under vores speciale og fik første investering 14 dage før eksamen.

Og hvad skete der så herfra?
– Siden da er Artland vokset. I dag har vi 18.000 brugere og 100 gallerier over hele verden. Vi har et stærkt team bestående af 11 fuldtidsmedarbejdere, fem deltidsmedarbejdere samt aktive konsulenter og investorer. At sætte så stærkt et team sammen er noget af det, jeg er mest stolt af.

artland app

Helt team Artland. Foto: Sofus Graae

Og har I et defineret mål?

Vi vil være verdens foretrukne, platform som forbinder gallerier og samlere.

Hvad kræver det af en kunstner for at kunne være med?
Vores platform er faktisk ikke for kunstnere. Vi er en platform for kunstelskere, kunstsamlere og gallerier. Mange kunstnere bruger dog platformen som samlere selv…

artland kunst app

En samler…

Hvad har været den største milepæl til dato?
– Der har været mange forskellige milepæle. En af de største indenfor den seneste periode har været at blive genkendt af brugere og gallerier på den seneste udenlandske messe, vi var på. Det er fedt at opleve at skabe værdi udenfor landets grænser på den måde.

Og hvad ville gøre jeres projekt endnu bedre?
– Tiden…

Dialog…

Vi snupper lige en video…

Hvor finder man jer?
– Man finder os i en kælder på Østerbro i København.

Slutteligt – og ganske bredt: Hvad er kunst?
– Jeg tror ikke der er plads nok til at diskutere det spørgsmål her. Og jeg mener også, at det er et individuelt spørgsmål. Mit bedste råd er at komme ud og se så meget som muligt, så man selv danner sig et indtryk af markedet.

Mattis Curth og Jeppe Curth, Co-founders af Artland. Foto: Mikkel Hjort-Pedersen

Du finder Artland på Facebook her og links til app’en på hjemmesiden her

Tre hurtige til Mattis fra Artland:

Hvad byder resten af dit forår på i privat regi?
– Udover arbejdet kommer der til at gå noget tid med at kaste lidt bold i Københavnske parker med en øl i hånden. Og så er der vennerne og familien, der også skal findes tid til.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om motivet?
– Motivet er fra en hverdagsaften med min bedste kammerat og hans kæreste, hvor vi laver pasta.

Fra telefonen…

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg har sidst spist et mindeværdigt måltid med tre af mine tidligere studiekammerater fra idrætsstudiet. Vi havde en fantastisk aften med samtaler og fremtidige drømme, nutidens udfordringer og sejre og anekdoter fra fortiden.

Du kan finde flere tech-historier på My-Pleasure.dk her – og boligstof her
Her findes Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk