Home Living Nyt liv til Poul Kjærholm PK61 og PK54 – et sandt marmor medley

Nyt liv til Poul Kjærholm PK61 og PK54 – et sandt marmor medley

by Nicolai Klingenberg

Rundt om bordet – Poul Kjærholm PK61 & PK54

Måtte du være tilhænger af klassisk design med et minimalistisk udtryk, så er det nu, du skal finde læsebrillen og bankbogen frem. Fritz Hansen har nemlig varslet marmor-nyt til Poul Kjærholm PK61 og PK54, som i den grad gør det godt, hvis du spørger mig.

Poul Kjærholm

Poul Kjærholm laver skitser og nyder et stykke tobak

Kort fortalt handler det “bare” om to nye typer marmor, der er kommet til sortimentet af bordplader, som kan erhverves til Poul Kjærholms legendariske bord-modeller; PK54 (et spisebord) samt PK61 (et sofabord). Møbel-konglomeratet har været på research-tur i Iran og Italien, hvor der var marmor-bid.

Poul Kjærholm PK61

Poul Kjærholm PK61 – i en af de nye nuancer

De to nye byder på fristelser til nuance-fetichisterne – den italienske er lys og beige-orienteret, mens den iranske er væsentlig mørkere.

Poul Kjærholm PK54

PK54 i et nydeligt rum

Min egen begejstring for marmor har endnu ikke ført til et PK bord i hjemmet, men til gengæld har jeg andre marmor-borde, som stadig er fascinerende – marmoret kan med rette betragtes fra flere vinkler, og hvert kig er en ny oplevelse, hvor nye detaljer giver sig til kende.

Kigger du lidt fra oven – og ned – tager hjemmets spisebord sig faktisk ud som et bjerglandskab, der bliver set fra en flyvers marchhøjde.

 

Af helt naturlig årsager vil hvert bord være sit eget – og med helt eget “marmormønster”. Er du bange for at skeje for meget ud, kan du blot kigge i det gamle sortiment og vælge en glasplade. Det er dog ganske kedeligt og usexet, hvis du spørger mig.

Poul Kjærholm PK61

Her har vi Poul Kjærholm PK61 – bordet hvis du skulle være i tvivl

VÆSENTLIG FAKTA
PK61 blev designet i 1956, mens spisebordet - PK 54 - blev designet i 1963. Faktisk findes der en variant af spisebordet, der hedder PK54A, som muliggør en uvidelse af bordet. Du monteret - ganske enkelt - en et par træplader, som samlet set udgør en ekstra cirkel - og dermed flere pladser - til bordet. Mere plads = flere gæster. Det kan vi lide - og gæsterne lige så.
Poul Kjærholm PK54

Poul Kjærholm PK54

Slutteligt skal du ikke snydes for et par “rene” fotos af de to nye nuancer. Værsgo.

Poul Kjærholm PK54

Poul Kjærholm PK61

Poul Kjærholm PK61

Du finder talrige andre møbel-artikler på My-Pleasure.dk her

Stenhård Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.