Home Living Arco – en lille historie om en stor lampe med årtier på bagen

Arco – en lille historie om en stor lampe med årtier på bagen

by Nicolai Klingenberg

Arco – en af Achilles lyse idéer

Achille Castiglioni ville være fyldt 100 år i år – og kender du ikke lige navnet, så kender du helt sikkert nogle af arkitektens designs. Han siges at være en af Italiens største arkitekter – målt på sin kunnen og ikke på sin volume – og i dag lever hans designs – herunder lampen Arco – i aller bedste velgående hos blandt andet Flos.

Achille Castiglioni

Det her er Achille Castiglioni… Foto: Maria Mulas

Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på min egen favorit, som går under navnet Arco. Lampen blev oprindeligt skabt som en pendel, der skulle sprede lys over alverdens spiseborde, omend der er talrige andre brugsmuligheder. Brug den, hvor du vil, og hvornår du vil, som det lød i 80’ernes postordrekataloger…

arco lampe

Arco i ældre omgivelser…

arco lampe

I nyere tid…

Designet kom til verden i 1962, og lampen hyldes ikke kun i hjem og på kontorer, men også på MoMA’s permanente udstilling – og hvis ret skal været, så hjalp Achilles bror Pier Giacomo også til med designet. Vi snupper lige en gammel præsentationsstrimmel.

Lampen består af en tung, flot carraramarmor (sig det ti gange i træk) fod , som er monteret med en justerbar arm, som munder ud i en halvmåneformet skærm af poleret stål.  Du skal sætte en LED lyskilde i fatningen, putte stikket i stikkontakten og hæve 15.100 kroner, hvis lampen skal blive din og fungere.flos arco

arco lampe

Og endnu et nutidigt skud

Du kan besøge Flos og se flere lamper her

Der er mere godt til boligen på My-Pleasure.dk her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk