Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Stephanie Caruana

Feel-good stafetten med Stephanie Caruana

by Nicolai Klingenberg

Rundt om Stephanie Caruana

Her skal vi have flotte tips til tilværelsen fra en kvinde, der hedder Stephanie Caruana. Hun er glad for ord, champagne og kvalitet, men alt det kan du blive klogere på i interviewet herunder…

Stephanie Caruana

Det er hende her, der svarer…

Stephanie – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– At en masse små ting lige nu virker til at lykkes på samme tid, og at jeg samtidig føler, jeg har styr på de store linjer. Jeg skriver, er glad, griner omtrent dagligt – og så er foråret endeligt over os.

Og hvad er det gode liv for dig?
– En blanding af spændende projekter med gode mennesker, kunst, ferniseringer, receptioner, kys , store armbevægelser, champagne og god mad, og så helt ro på bagefter. At sidde med avisen og en kop kaffe i mit køkken uden at snakke med nogen. Og så ud blandt folk igen. At kunne rumme forandring og samtidig være i det, lige hvor jeg er. Og at kunne bruge lidt penge når jeg har lyst, uden at skulle være bekymret for regningerne. Gode materialer, der holder. Jeg vil hellere undvære end at købe polyester og crap.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– På nye pas til mig og mit ældste barn, vi skal over til min familie i USA til sommer. Jeg er notorisk dårlig til at give fuld pris for ting, og synes ofte, at en tusse for noget er mange penge – også selvom det f.eks. bare er prisen. Jeg køber dyre ting brugt eller på udsalg! Jeg ligner en million, men er hamrende billig, tøhø.  Til gengæld kan jeg så godt overbevise mig selv om at to-tre ting á 500 kroner slet ikke er det samme… Ja, det er ikke så konsekvent.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Åh, hvad skal jeg dog vælge? Jeg synes, man har en forbandet pligt til at gøre hver dag til en fest! Men okay, nogle dage er mere festligere end andre. Jeg holder selv en champagnefredagsbar hver anden fredag, hvor vi er en lille flok, der mødes ved springvandet i Kongens Have. Man tager en flaske bobler med, jeg har chips og  krus, og vi går, når vi ikke har mere eller parken lukker. 

Jeg aner aldrig, hvem der kommer, men det er altid hyggeligt, for folk er nysgerrige på hinanden. Alle er velkomne, hvis de er ordentlige.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– … det må være traileren til ‘Girls Trip’, som ikke fik premiere i Danmark, men som er meget, meget morsom og alt for meget. Traileren har kun en brøkdel med, men der, hvor Tiffany Haddishs karakter forklarer, hvor hun har gemt sin pot, får mig hver gang. Jeg ved ikke, om det er øjenbrynene eller den måde, hun siger ‘bootyhole’ på. Jeg ser en del klip fra Late Show med Stephen Colbert eller fra Graham Norton, mash-ups, trailere og Tex Avery. Og så lokker mine unger mig til at se dårlige videoer, og så har man pludseligt ‘Filips far’ eller ‘Ikke mere mælk’ på hjernen. Møgunger!

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Flere timer i døgnet og endnu flere kys. Til alle!

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Færre irriterende typer, der argumenterer dumt på Facebook eller i aviserne. Det værste er dem, der debatterer mod bedre vidende, men som provokerer for at få andre op af stolen. Som ikke selv letter måsen, men brokker sig og peger fingre, uden at ville andet end at kapre debatten. Jeg synes, der er for mange, der ikke har hold i deres påstande. De spilder alles tid. Den slags skal nok krammes væk, eller noget.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Egentligt meget godt. Jeg ser en meget dejlig mand, og selvom vi er ekstremt forskellige, går det faktisk overraskende fint. Vi burde ikke passe sammen, men, altså… her er vi. Jeg tror ikke på den eneste ene, men på at man kan møde flere, der er rigtige. Kærlighed er også timing og at ville hinanden.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Stop op og kig på blomsterne ind i mellem, se noget kunst eller gå på museum, de fleste har sent åbent ihvertfald en gang om ugen. Drik champagne, bare fordi. Snak med nye mennesker, det er faktisk ikke så svært; du skal bare huske at spørge ind, så går det som regel som en leg. Og tillad dig selv at holde af dig selv.

Stephanie Caruana

Skål

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Jeg er ikke nogen selfie-queen, jeg bliver altid pinligt berørt. Så jeg tager billeder af ting i byen, mine sko og prøver at fange stemning ind. Jeg holder af lys, spejlinger og pludseligt opstået skønhed. Som denne skønne maj-aften sidste år i venners lag. Flere af dem, tak!

Stephanie Caruana

Lys

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At du ikke er alene – og at det går over. Og ellers går tilbage til at se på noget grønt, kunst, venner og så videre.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
Jeg skriver om sex i Ekstra Bladet hver anden lørdag, og er snart tilbage i ALT for Damerne som klummeskribent, og ellers må man jo tage på biblioteket eller boghandleren, finde min podcast på iTunes eller komme forbi Kongens Have. Eller fange mig på Instagram her.

Stephanie Caruana

Stephanie Caruana

Hvem er Stephanie Caruana?
Stephanie er forfatter og kulturjournalist, skriver klummer og anmelder film for Magasinet KBH, og så laver hun serien ‘Kino & Kaffe’ hos POV International, den kommer også som podcast. Hun er skilt, mor til to børn og holder af bøffer, bobler og Brødrende Bisp, bl.a. meget andet.

Der er flere andre feel-good besvarelser på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk