Home Ekvipering Son of a Tailor udvider med en nødvendighed til herregarderoben

Son of a Tailor udvider med en nødvendighed til herregarderoben

by Nicolai Klingenberg

Son of a Tailor – fire år med T-shirts og nu også…

Johan Krusborg Sørensen er marketing director hos Son of a Tailor. Firmaet er dansk, konceptet er T-shirts efter mål, og firmaet blev en realitet i 2014. Der sker dog ting og sager i virksomheden – og der er fut i systuen. Med en nylig lancering af en Son of a Tailor polo, bliver der angiveligt også brug for mere tråd og flere stofruller. Jeg har talt med Johan om forretningen i denne sponserede historie, hvor du kan blive meget klogere på det hele – og meget pænere på overkroppen…

Son of a tailor

Klædeligt – og efter mål…

Hos Son of A Tailor har I lavet T-shirts efter mål siden 2014. Nu slår I jer også på poloer, men inden vi skal høre mere om det tiltag, kan I så ikke fortælle, hvordan det står til med virksomheden anno 2018?
– Det står rigtigt godt til vil jeg sige. Vi er i dag 14 dedikerede ansatte her i København og cirka 30 syersker i Portugal, der arbejder hårdt på at skabe verdens bedste T-shirt. Sidste år femdoblede vi vores omsætning fra forrige år, og vi har planer om at fortsætte med stor vækst igen her i 2018. Vi har det sidste års tid fået en del nye materialer og farver, og samtidig er der sket meget med udvikling med produktionen og oplevelsen på vores hjemmeside.

Vi startede i det helt små, men i dag er vi faktisk en af de danske virksomheder, der sælger flest T-shirt online, og det er vi ret stolte af.

Alt iværksætteri er hårdt – nu er i etablerede. Kan I liste tre milepæle, som har været væsentlige i jeres eksistens?– Den første milepæl er nok er nok vores Kickstarter kampagne i 2014. Vi fik kun omkring 200 kunder ud af det, men det beviste alligevel, at der var en interesse for et produkt, der ikke var set før på den måde.

son of a tailor

Let og elegant

Den næste milepæl, jeg vil fremhæve, er lanceringen af vores Idealsize algoritme i 2015. Ved hjælp af mange tusinde datapunkter i vores algoritme, kan vi nu producere en T-shirt, der passer snorlige på kroppen kun ved hjælp af 4 simple spørgsmål og ikke kun ved hjælp af traditionelle målemetoder. Vi er før blevet mødt med skepsis omkring præcisionen med denne metode, men vores lave returrater vidner om, at metoden virker. Vi har pt. en returrate på 7 % modsat de store onlinesite på markedet, der ofte ligger et sted mellem 30 og 50 %.

Det sidste, jeg kan nævne i 2017, hvor vi lancerer vores T-shirts lavet af 100% merino uld. Det nye materiale giver os mulighed for at lave T-shirts, der ændrer mange folks opfattelse af, hvad uld kan bruges til – og at det ikke behøver være en kradsende trøje, man kun bruger på skiferien.Son of a tailor

Og tre gode tips, som andre selvstændige eller opstartsdrømmere bør kende til?
– Sørg for finde teamet hurtigt – også selvom det kun er et to-mands team. At gøre alting alene er meget svært, og man risikerer nemt at køre ud af den forkerte tangent, hvis man ikke har nogen at sparre med på det daglige.

– Tænk tidligt i investering, hvis forretningen har en målsætning, der kræver det. Det tager tid at finde forbindelserne. Rådfør dig grundigt i hvilken type investering, der passer til forretningen. Der er stor forskel i forventninger til ens virksomhed alt efter om man har VC’s eller et lån fra banken.

Son of a tailor

En blå variant…

– Sørg for at teste en masse forskellige tilgange til markedsføringen. På onlinedelen ændrer det sig jo konstant, og man ved aldrig, hvor man finder sin helt egen “silver bullet”. Sørg iøvrigt altid for at have mulighed for at kunne måle rigtigt på resultater, og lav nogle mål inden kampagnen går igang.

Nuvel – nu tilbyder I også poloshirts. Hvad skal enhver mand først og fremmest vide om dette stykke tøj?
– Polo’en blev først designet af tennisspilleren René Lacoste i 1929 og blev brugt til sportsgrene, hvor en skjorte ikke var praktisk, og en T-shirt nok ikke var helt så fin, som man ønskede sig. Det samme kan man vel sige om polo’en den dag i dag, hvor den nu blandt andet også er blevet taget til sig af golfspillere.

Vi ser den også som en lidt mere “dressy” T-shirt, der uden tvivl hører hjemme i enhver mands garderobe. Vi elsker selv en god polo og vi oplevede ligeledes en stor efterspørgelse af en polo uden diverse logoer på, så derfor så vi det som et naturligt næste skrift for os at tage.

 

Son of a tailor

Og hov – du kan selvsagt begave en rar mand med et gavekort. Målebånd medfølger…

Og hvad har været den største udfordring for jer i forbindelse med udviklingen af polo-konceptet på mål?
– Produktionen af en polo’en ligger ret tæt op af T-shirten, så i og for sig har vi kunne bruge meget af vores erfaring fra T-shirts i udviklingen. Den største udfordring var nok at få kraven til at have præcis det udtryk, vi gik efter. Vi har ligeledes nørdet rigtig mange detaljer såsom at få de allerfedeste mother-of-pearl knapper til hver farve. Vi er endt med et udtryk, der er simpelt og minimalistisk – og i en sublim kvalitet ikke mindst.

Son of a tailor

En flot mand i en ditto polo. Der er i øvrigt plads til initialer, når du bestiller online…

Hvis vi kigger i krystal- og drømmekuglen, hvad må fremtiden så gerne bringe af produkter?
– Jeg føler, vi har mestret den almindelige T-shirt, men det betyder dog ikke, at vi har tænkt os at stoppe med udvikle på den og tage den andre steder hen. Vi arbejder og udvikler altid på nye produkter, og mange bliver ikke til noget, hvis vi ikke kan få dem præcis, som vi vil have dem. Heriblandt har vi også kig på materialer med helt et andet udtryk og egenskaber end de traditionelle. Mere kan ikke jeg ikke løfte sløret for…

Og hov – hvad er det for noget med en pop-up shop?
– Ja, vi har slået pjalterne samme de geniale brillemagere hos VIU, og vi har i hele juni åbent for vores pop-up store i Pilestræde 35 i København. Det er fed mulighed for at komme ind og mærke materialerne, og få hjælp til ens perfekte størrelse og T-shirt design. Kig forbi – og læs eventuelt mere her

Son of a tailor

Som en servicemeddelelse skal det lyde, at Son of a Tailor poloen nemt kan anvendes uden ketcher…

 

Bliv meget klogere på Son of a Tailor poloen her

Mere ekvipering på My-Pleasure.dk her

Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.