Home Living Wegner GE1 – et semiudefinerbart siddemøbel relanceres

Wegner GE1 – et semiudefinerbart siddemøbel relanceres

by Nicolai Klingenberg

Wegner GE1 – en lædersag at slænge sig i

Af og til kan det være nemt at se et siddemøbel som et stykke kunst. Eller i hvert fald som et nydeligt element i hjemmet. Netop det faktum gælder også for Wegner GE1. Navnet er vanvittig usexet, men det faktum råder designet bod på. Designeren bag? Han hed Hans J. Wegner.

Wegner GE1

Der har vi Hans J. Wegner

Er det en stol? En daybed? En briks? Eller noget loungerelateret? Ikke rigtig. Måske en blanding af det hele, og da GE1 kom frem for mere end 60 år siden, blev siddemøblet blot beskrevet som “helt sin egen”. Den var nok ikke gået i dag, men i dag går designet så sandelig stadig.

Wegner GE1

Ganske enkel (smuk)

Du kan læse om et andet Wegner-siddemøbel på My-Pleasure.dk her

Rent faktuelt består Wegner GE1 af to dele – en stol og en skammel – som du selvsagt kan placere, som du vil. Du kan rumstere med ryggen, så du kan ligge fladt – eller hvad du nu kunne hitte på i den stilling – eller have ryggen rejst, så du for eksempel kan læse eller kigge på dit TV-apparat. Vinklen går fra nul til 90 grader.

Wegner GE1

Ned med dig

I dag har virksomheden Getama valgt at hylde deres tidligere husarkitekt – Wegner – ved at relancere stolen – det er sket i samarbejde med en af Wegners døtre. Materialerne tæller eg, læder og tekstil, og man lover, at det ikke er gået på kompromis med noget. Som helst.

Wegner GE1

En kulørt variant

Priserne for en Wegner GE1 begynder ved 38.300 kroner, men jeg synes, du skal skele alvorligt til modellen af læder. Den vil klæde dit korpus og dit hjem. Hvis du sidder og tæller stikninger, kan jeg afsløre, at der findes 54 af slagsen.

Wegner GE1

Et flot sæt

Der er mere designrelateret indhold på My-Pleasure.dk her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk