Home Rejser Chart 2018 – kom ud i kunsten og kulturen denne weekend

Chart 2018 – kom ud i kunsten og kulturen denne weekend

by Nicolai Klingenberg

Rundt om Chart 2018

Der sker ting og sager ude i  den virkelig verden. Et herligt tiltag “derude” er Chart 2018, som jeg ikke kendte før denne skrivelse blev til. Men hvad går løjerne ud på? Det kan direktøren for designprogrammet hos Chart fortælle dig om. Hun hedder Nanna Balslev Strøjer, og her kommer hendes svar på tiltale, som nok skulle kunne lokke dig ud. Der er garanti for gode oplevelser – og et hav af dem er gratis at deltage i…

chart 2018

CHART anno 2017… Foto: David Stjernholm

Først og fremmest – hvad er Chart Design Fair for en størrelse?
– CHART Design fair er en udvidelse af Chart art fair og finder sted i Den Frie Udstillingsbygning samtidig med CHART. I dagene 31. august til 2. september kan man  i Den Frie opleve 12 af nordens førende designgallerier, en stor installation af kunstneren Alice Anderson, Tableau x Karl Monies, Guillermo Santomà og ikke mindst udstillingen Trans Act! – en udstilling jeg har kurateret med 13 unge, nordiske designere og kunsthåndværkere, der alle kan siges at bevæge sig i et grænsefelt mellem de forskellige discipliner.

Hvordan og hvornår opstod idéen til Chart Design Fair?
– De sidste år har vi oplevet en stigende, både en dansk og international, interesse for såkaldte ‘collectibles’ – objekter der befinder sig i krydsfeltet mellem kunst og design og er enten unikke eller fra ‘limited edition’ kollektioner. CHART arbejder for at styrke krydsfeltet mellem kunstneriske discipliner, så det var en naturlig udvikling for CHART at øge vores fokus på design-  men initiativet kom oprindeligt fra en række dygtige og dedikerede designgallerier, der med ønsket om at løfte i flok, var klar til udfordre feltet.

Chart 2018

Dansk Møbelkunst findes også på Chart Design. Her en installation. Foto: Line Klein

Der er noget med, at messen har udviklet sig sidenhen?

– CHART Design har udviklet sig markant i sin to-årige levetid. Fra udelukkende at være en kunstmesse til også at have et stort SOCIAL program, hvor man kan opleve kuraterede udstillinger, performances, talks, musik og meget mere, og nu med designmessen også.

Og hvad er din rolle i messen?
– Vi er et lille dedikeret hold, så min rolle er mangesidig – alt fra kuratering til fundraising, til hammer og søm. Men helt overordnet er det min rolle at kuratere designmessen, invitere gallerierne og skabe et mangfoldigt program.

Hvad glæder du dig personligt mest til at opleve i år?
– Jeg er generelt utrolig glad for og stolt af det program, som jeg og holdet har formået at sammensætte, og da jeg har et personligt forhold til alle gallerierne og kunstnerne, så er det svært at vælge et ud – men jeg vil gerne give lidt ekstra opmærksomhed til udstillingen Trans Act! – en både sjov og politisk udstilling med nogle virkelig dygtige udstillere.

chart 2018

Malin Bulow med Squared elasticity.
Foto: Fruzsina Berkes og Malin Bulow

Hvor og hvornår løber herligheden af stabelen?
– I dagene fredag den 31. august til søndag den 2. september – de datoer gælder både på Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning og Designmuseum Danmark. Og så har CHART faktisk også en audiowalk rundt i byen i samarbejde med KØS (red: Museum for kunst i det offentlige rum) – så det er faktisk bredt godt ud over hele København.

Og hvis man gerne vil med…?
– Så skal man møde op til åbningen på Den Frie klokken 16 fredag den 31 august og fortsætte festen på Charlottenborg, hvor der er musik, mad og performances indtil klokken 01.00.

Det lader til, at det både handler om design og kunst – eller er det to sider af samme sag?
– Ja det synes jeg, det er – og jeg håber, det bliver tydeligt for publikum at se, hvor meget spændende der sker netop nu i krydsfeltet mellem de to. Vi har både ‘kunst’ på Den Frie, hvor designmessen er, og ‘design’ på Charlottenborg, hvor kunstmessen er.

Ud med dig! Foto: Ute Langkafel, MAIFOTO

Slutteligt – hvad synes du, at enhver M/K vide om Chart Design Fair?

At vi er en non-profit organisation og hele vores social program er åbent og gratis for alle.

Tre hurtige til Nanna Balslev Strøjer:

Hvad byder dit kommende efterår på?
– Fordybelse. Udover at planlægge næste års CHART DESIGN,  starter jeg på MA curating ved Aarhus Universitet, hvor jeg supplerer min uddannelse med endnu en kandidat. Det glæder jeg mig meget til.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om det?
– Min hverdag den sidste lange tid går med planlægning af CHART DESIGN. Heldigvis har jeg nogle dejlige mennesker med mig – blandt andet udstillingskoordinator Assako. Hun er lige så glad for hunde, som jeg er, så da vi fik besøg af de her er to malamutes, måtte vi have nogle billeder.

chart 2018

Fra telefonen

Hvor og med hvem, har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg synes, jeg har spist mange dejlige måltider over sommeren – både hjemme og ude, men det første, jeg lige tænker på, var, da jeg i juli var på en improviseret tur med min bror og min mor – vi endte i Hornbæk, spiste fish and chips, drak fadøl og spillede minigolf. Ikke noget fancy, men bare hyggeligt og perfekt sommerferiestemning.

Er du blevet nysgerrig på det det konkrete program? Det kan jeg godt forstå – find den fulde Chart program her


Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk