Home Living Everclassic skipper designklassikere videre i både ind- og udland

Everclassic skipper designklassikere videre i både ind- og udland

by Nicolai Klingenberg

Det gode design længe leve – via Everclassic

Vi kan nemt blive enige om, at dansk design gør det udmærket. Og kigger vi bagud i tiden, har det måske gået endnu bedre. Det har udlandet også fået øjnene op for. Det betyder højere priser i udlandet, og det hjælper en danskejet platform med. Rasmus Warnke Nørregaard hjælper både professionelle og private, og i dette interview kan du blive klogere på priser, konceptet og mulige prisstigninger…

Rasmus – du står bag Everclassic, som har nogle år på bagen. Hvad er det i kan?
– En gennemgående tråd i alt, hvad vi laver, er vores kærlighed til danske møbler, keramik og design. Vi er gode til at se muligheder i de skandinaviske møbelklassikere og give vores brugere en nem måde at købe vintage møbler, keramik og design på. Vi kører i dag to forskellige sites. Et dansk og et internationalt site. Det danske site er en handelsplads, hvor private kan sælge deres møbler og design til hinanden. Det internationale site er for vores professionelle sælgere, og hvor vi sender til udenlandske kunder.

everclassic

Det her er Rasmus Warnke Nørregaard fra Everclassic

Hvordan har sitet udviklet sig gennem tiden?
– Vores fokus er nu på det internationale marked, og det er her, vi virkelig kan mærke, at vi har fat i noget stort. Vi har for godt et halvt år tiden ændret forretningen til at blive et Miinto-lignende koncept indenfor vores branche. Vi har lavet aftale med 45 professionelle sælgere af vintage skandinavisk design og oprettet deres offline butikker på vores internationale platform. Vi tager os af markedsføring, betaling, pakning, forsendelse og kundeservice. Dette site kan man se her

everclassic

Børge Mogensen spisestole DKK 53.000

Hvordan er den satsning gået hidtil?
– Det har været en god beslutning, og vi har fået godt gang i forretningen. Især kunder fra  Los Angeles, New York og Paris er flittige kunder på siden.

Vi har netop ansat en person i Paris og leder efter en person i New York for at kunne servicere vores kunder på bedste vis.

Vi kan mærke at netop vores tilgængelighed og super nærværende kundeservice er et af vores vigtigste konkurrenceparametre. Logistikken omkring forsendelserne er ligeledes meget vigtig, og vi har forhandlet yderst attraktive aftaler omkring hurtig levering af vores effekter til hele verdenen. En kendt Hollywood instruktør købte for eksempel i sidste uge en sofa til 265.000 kroner. Fra han betalte den på siden, til den var leveret gik der otte dage. Vores store problem er lige nu at finde produkter nok til efterspørgslen. Så vi er på udkig efter nye sælgere i hele Skandinavien…

everclassic.com

Sofasæt DKK 250.000

everclassic

Sofasæt DKK 250.000

Rygterne lyder, at man skal være professionel for at sælge internationalt. Hvad vil det sige?
– Vi har valgt at det kun er professionelle sælgere, der kan sælge på vores internationale platform. Vi indestår for ægthed, høj kvalitet og hurtig ekspres levering. Dette sætter nogle krav til vores sælgere. Vi skal blandt kunne afhente solgte varer meget hurtigt og helst i dagstimerne, og her er det primært de professionelle sælgere, som kan være med.

everclassic

Ældre guld…

Rygterne lyder, at man får flere penge for sine danske klassikere i udlandet…? 
– Det er fuldstændig rigtigt, at priserne på skandinaviske klassikere i udlandet i nogle tilfælde ligger på et væsentligt højere niveau, end hvad vi danskere er villige til at betale. Købekraften er enorm blandt de internationale kunder, og mange vil rigtig gerne eje en dansk klassiker med patina. Folk fra udlandet er vilde med at købe det fra arkitektens hjemland og synes, det er meget eksotisk at få møblet leveret direkte fra København.

everclassic

Skandinaviske aner

Er vi blevet trætte af vores egne klassikere i Danmark, siden man får mere i udlandet?
– Jeg tror bestemt ikke, at vi er blevet trætte af klassikerne her i Danmark, men den globale verden gør bare, at flere har fået øjnene op for vores skat af smukke møbler. Mange af disse internationale kunder har bare mange flere penge mellem hænderne, end vi danskere har.

Det faktum snupper fejrer vi med en video…

Nu har I fået udlandet med – hvad skal der ske med Everclassic i fremtiden?
– Vi skal vokse os store og få flere sælgere på vores internationale platform. Vi er på vej mod Sverige, Norge og Finland. Hele Skandinavien er et skatkammer af smukke vintagemøbler, og dem skal vi have til salg på siden og dermed give udlandet et stort og varieret udvalg. Det er derfor, vi som tidligere nævnt er på jagt efter flere sælgere i hele Skandinavien.

Og hvis du skulle pege på nogle nye “ikoner”, der med lethed kan stige i pris?
– Keramik rykker for tiden og er noget af det, som er meget efterspurgt i både i Danmark og internationalt. Det, at kunne fremvise en flot samling af keramik til venner og bekendte, er blevet et statussymbol. Især amerikanerne køber godt ind for tiden. Vi har ikke set toppen af efterspørgslen og priserne endnu, så det er ikke for sent at hoppe på keramikvognen. Vi ser også prisstigninger på møbler uden navngiven designer bag, men hvor kvaliteten er i top. Jagten på det unikke møbel, som andre ikke har, gør, at man nu går på jagt efter de mere ukendte møbler.

everclassic

En glad mand med en stor passion: Vintagemøbler

Hvad kan bruge Everclassic til, hvis man er privat?
– Vores danske site er uændret, og her kan alle oprette en annonce og sælge deres effekter gratis. Vores internationale site er kun for professionelle sælgere. Som privat kan man dog købe der på lige fod som alle andre. Se det internationale site her

Slutteligt – hvad mener du, at enhver M/K bør vide om dansk, klassisk design?
– Vi skal allesammen være så stolte af det, som Danmark har opnået de sidste mange årtier. Vi har om nogen sat os på den store designscene og skabt de helt store klassikere. Vi nyder stadigvæk kæmpe respekt i udlandet omkring vores evner til at skabe enkelt og tidsløst design.

Tre hurtige til Rasmus Warnke Nørregaard:

Hvad byder efteråret på, når det ikke skal omhandle dit professionelle virke?
– Jeg har købt mig en sommerbolig på Bornholm og har fuldstændig forelsket mig i øen. Så jeg skal en del derovre i efteråret og nyde naturen og være sammen med venner. Jeg har sat mig for at afholde flere uhøjtidelige middage i efteråret. Jeg kan godt lide tanken om at mødes oftere og kortere med venner og bekendte. Det skal jeg igang med at planlægge og få inviteret til.

everclassic

Bornholm

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg elsker at være på legeplads med mine børn og gerne et sted, hvor der er en basketkurv. Et af de steder, hvor jeg prioriterer ikke at være online tilgængelig, er, når jeg er på legepladsen. Derfor opsøger jeg dem tit og ofte. 🙂
Jeg er begyndt at komme en del på Bornholm og er fuldstændig betaget af klipperne og vandet. Her er jeg med familien ved Helligdomsklipperne. Hvis man ikke har været der, så er det bare at komme afsted.

everclassic

Fra telefonen…

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Vi spiste i sidste uge på Restaurant Silo i det nye Nordhavn på Østerbro. Jeg kan godt lide det, som sker med området, og mange nye restauranter dukker op. Restaurant Silo ligger på øverste etage i et af de mest eksklusive byggerier i området. Udsigten og maden var ret så fantastisk. Jeg var der med et par kollegaer og for at fejre et salgsmål.

everclassic

Et salg bliver fejret…

Du kan se mere til Rasmus og den danske Everclassic-udgave her  og den internationale finder du her

Der er mere Living-relateret indhold på My Pleasure her

Sæt dig på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk