Home Ure Ole Mathiesen bød på millionure, tatar, tourbilloner og vin til 3daysofwatches

Ole Mathiesen bød på millionure, tatar, tourbilloner og vin til 3daysofwatches

by Nicolai Klingenberg

3daysofwatches på Glyptoteket

I går tikkede de eksklusive ure for alvor i Festasalen hos Glyptoteket. Der var dømt stolte traditioner i både urkasser og arkitektur, og anledningen var – og er stadig – 3daysofwatches, som Ole Mathiesen har taget initiativ til.

Jeg var der sådan set kun for “hyggens” skyld, men vanen ville, at jeg havde svært ved ikke at forevige et par øjeblikke – og et par armbåndsure. Men vi begynder i traktement-departementet, hvor Restaurant Babette bød på svært delikate pindemadder.

3daysofwatches

Træt af lille? Prøv en (Ba)bette.

tatar

Tatar. Med spiselige blomster. Kød i brødkasse lyder bare ikke lige så godt.

År efter år, rammer en lang række urnyheder verdensmarkedet. Sådan har det været længe – og sådan bliver det angiveligt ved med at være, og selvom firmaerne er vældig flinke til at sende presseskrivelser, så er det noget andet, at se og prøve nyheder og eksisterende sortimentsfristelser i virkeligheden.

3daysofwatches ole mathiesen

Christian Mathiesen til højre og Mads HC til venstre

Jeg har dog ingen vanskeligheder ved også at skrive nyheder udfra pressematerialet, men nok om det. Nu skal vi et smut forbi A. Lange & Söhne og deres stand hos 3daysofwatches.

Med lup og graveringsværktøj

“Bitte! Lidt til højre…”

Vi begynder med Saxonia Annual Calendar. Det er længe siden, jeg virkelig har drømt om et ur, men nu er der sket noget på øverste etage – og jeg sover ikke engang. Uret har været på markedet i flere år, og jeg har også skelet til det – men begejstringen steg gevaldigt, da den 38,5 millimeter “store” urkasse af hvidguld røg på. Det er så elegant, og velkomponeret. Glasbagkasse med kig til absurd smukt værk med blandt andet mikroroter af guld gør også oplevelsen gennemført, hvis du kan lide det bagfra, som man siger…

De blå visere klæder i den grad også uret – og dem får du altså ikke, hvis du vælger den mere kostelige variant af platin; der er farven “grå”.

Varianten herunder er af hvidguld og koster omkring en kvart million kroner. Rødguld? Den kan du også vælge. Men jeg ville nu holde mig til nedenstående.

3daysofwatches

Jeg er virkelig solgt.

Og når nu vi er ved rødguld, så røg øjne og linse også på en sag med tourbillon. Et mesterligt stykke urkunst, men jeg er ikke solgt på den slags – jeg klipper med flaget for håndværket, men begejstres ikke synderligt ved udseendet.

3daysofwatches

Jeg indrømmer, at det er en farlig kompliceret funktion, men jeg synes sjældent, at den klæder uret særlig godt.

Og hov. Det kan sandelig også blive virkelig minimaltisk og elegant. Tag nu bare Frederik, der havde sit eget eksemplar med sig. Det fik jeg lov til at holde. Et mere æstetisk og elegant dress-watch skal man lede ganske længe efter.

Lange & söhne

Flot Frede

Aftenens mest crazy indslag – endda i pluralis – kom fra Greubel Forsey. Et forholdsvis ungt firma med 14 år på bagen og en absolut begrænset produktion. Jeg vil lade deres platin-sag med to tourbilloner stå for sig selv, og hvis du måtte være nysgerrig på prisen, så ligger vi et flot stykke over tre millioner kroner.

Måtte du være sidde gældsfrit i et traditionelt rækkehus i Herlev, kan du altså sælge dette og købe uret kontant.

Greubel Forsey Double Tourbillon…
Det er ikke mange kvadratmeter, man får for pengene i dag.

Patek Philippe – er det ikke dem med de årelange ventelister på husets mest populære modeller? Både og. Nogle lister er nemlig lukkede – populariteten og efterspørgslen er skyhøj. Men kan de så bare ikke sætte priserne yderligere op? Consider it done. Og det hjalp ikke. Vi lader en af nyhederne stå et øjeblik – og lader plasten sidde på uret. Det er nemlig allerede solgt.

Patek Philippe Aquanaut Chronograph

Patek Philippe Aquanaut Chronograph reference 5968. Den er helt okey-dokey

Var det ikke noget med, at Moses i sin tid delte vandene? Jeg var der ikke, men rygtet lyder vist sådan. Og Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time har gjort det samme. Piloturet har ganske vist et drønsmart tidszone funktion, som gør det uhyre nemt at skifte mellem tidszoner, når du er på farten, men jeg er altså ikke solgt på uret. Jeg tilstår gerne, at det har vundet en smule mere end første gang, jeg så det, men uret har ingenlunde sneget sig ind på en decideret ønskeliste. Er du materiale interesseret, skal du vide, at der er tale om en urkasse af hvidguld.

Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 5524

Et tryk for en time…
Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time

Vi drøner et smut over til Babette igen – og dernæst et par trin op for at få os et afsluttende overblik over 3daysofwatches.

3daysofwatches

“Tag lige et billede af mig, der tager et billede…”

Gode gutter

3daysofwatches

Flot setup – og godt gået Ole Mathiesen & Co.

Udover de viste ure, er der selvsagt meget at andet at komme efter til 3daysofwatches. Nye bekendtskaber, flotte håndtryk og mulighed for statuekig. Vi stopper dog her, men du skal have tak for besøget.

3daysofwatches

Mod kuplen…

Der er mange flere ure på My-Pleaure.dk her

Her er Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk