Home Living Strandøre 6A – Liebhaveriet lever mellem himmel og Hav Copenhagen

Strandøre 6A – Liebhaveriet lever mellem himmel og Hav Copenhagen

by Nicolai Klingenberg

Et visit hos Strandøre 6A

Hvad stiller man op, når en ældre bolig ikke længere står til at redde, fordi huset er opført på slagger? Man fjerner det – og opfører et nyt hus, som udnytter kvadratmeterne til nutidens – og fremtidens – standarder. Og så deler man det lodret over, så der bliver plads til to hjem med ditto familier. Velkommen til Strandøre 6A!

Strandøre 6A

Have og terrasse – ganske vedligeholdelsefrit. Samtlige fotos er taget af Mikkel Strange

Vi befinder os midt i et grænseland mellem postnummer 2900 og 2100, og mellem city og hav. Det bliver faktisk ikke meget bedre, hvis man hører til dem, der måtte have hang til både lille have og badestrand, men som samtidig holder af de københavnske fristelser. Det var da også disse forhold, der gjorde, at Christian og Malene Frandsen slog til, da lejligheden for en ny bolig bød sig til.

Strandøre 6A

Lyst og imødekommende

Men først lidt fakta, for Strandøre blev oprindeligt navngivet i 1917, og dengang var vejen anlagt som en stille villavej. I dag gennemgår nærområdet en sand opblomstring, hvor nye boliger skaber liv, mens nærmeste ubeboede nabo er Svanemøllen Strand, hvortil folk valfarter fra nær og fjern for at få en dyp i Øresund, en plads i solen eller blot en skøn pause i rolige omgivelser.

HAVmanden og hans kone
I boligen bor Christian og Malene Frandsen sammen med deres søn Spencer. Malene arbejder med store virksomhedskonferencer, mens Christian er selvstændig og beskæftiger sig med blandt andet ejendomsudvikling. Og design. For nylig er Christian nemlig blevet involveret i møbel- og designvirksomheden HAV Copenhagen, som han driver sammen med partneren Jakob Pilmark.

Strandøre 6A

Entré!

HAV Copenhagen er kort fortalt stramt, minimalistisk dansk design med marmor-islæt og detaljer af stål og messing. Selve virksomheden blev dog en realitet, da Jakob var på messe med nogle lamper for et par år tilbage. De famøse lamper skulle dog have noget at stå på, og der fik vi udviklet et showpiece, som løb med opmærksomheden. Lamperne blev fortid – og HAV en realitet, fortæller Christian og Jakob.

Strandøre 6A

Lidt HAV

Drømmen begynder fra bunden
Omend det kan være en kostelig affære at bygge en ny bolig, så åbner det også talrige muligheder, for en bar grund er – praktisk talt – et frikort til at skabe sin drømmebolig.

Vi ville rigtig gerne skabe noget personligt, som samtidig skiller sig ud fra mængden af nye boliger – og så skulle vores hjem være imødekommende, fortæller Christian.

Resultatet på Strandøre 6A tæller i dag 160 kvadratmeter, som er fordelt på to plan. Husets centrum, hjerte og samlingspunkt er det store køkkenalrum på 60 kvadratmeter, hvor der er syv meter til loftet. Her boltrer trioen sig i et Boffi køkken, som er blevet parret med et specialdesignet granitplade fra Brasilien, udgang til skøn have og plads til både familiemiddag, gæster og sofaslæng.

Strandøre 6A

Samlingspunktet

– Boffi er efter min mening det bedste, når det kommer til køkkener, udtaler Christian. – I ejendomsselskabet har vi samarbejdet med dem i årevis, og det er typisk de mere kræsne købere, der vælger en sådan løsning. Det er muligt, det koster lidt mere – men designet og den fysiske vare holder til gengæld langt længere. Det er faktisk den samme strategi, vi arbejder efter hos HAV Copenhagen: Det er muligt, vi koster mere end de andre – men til gengæld er vi tidsløse og langtidsholdbare – både hvad angår begejstring og design. Kort fortalt fungerer og begejstrer vi stadig om 20 år. Præcis som Boffi.

Køkkenet er blevet udstyret med hvidevarer er fra Siemens, hvor ovnene er integreret i de høje skabe af røget eg. Bag lågerne af røget eg, findes desuden et specialimporteret og særdeles rummeligt køleskab, som blev fragtet hjem fra Siemens i Tyskland, for at matche de 2,5 meter høje låger.

Strandøre 6A

Gæstebaderum i stueplan

Den store ø i midten rummer opvaskemaskine, Cooker og stålvask, men også plads til at sidde – enten for at spise lidt godt, arbejde lidt eller føre en hyggelig samtale. Emfanget er skjult i en skulpturel lignende installation med hvide “slagterklinker”, som familien selv har designet, og sikrer, at madosen forlader gryder, potter og pander ganske støjsvagt.

Lyden af lys – og lidt om kunst
Man kunne fristes til at tro, at den store højde til loftet og de hårde materialer i køkken-alrummet vil give bøvl med akustikken, men her har man allieret sig med et snedigt lydloft fra Clipso og lydlampen Silenzio fra Luceplan.
Vores gulv er ren, poleret beton, og den slags kræver, at man tænker i lyd og akustik, fortæller Christian.

Strandøre 6A

Spiseafdeling

Vi står i stuen, vi mærker gulvvarmen og snakken falder på det store kunstværk, der klæder en af rummets vægge. Maleriet er malet af kunstneren Mie Olise, og blev handlet hos Galleri Kant.

Min kone og jeg faldt pladask for maleriet, men problemet var, at vores hus ikke var færdigt, da vi ville slå til. Vi var så heldige at få lov til at reserve maleriet til vi var klar til at få det hjem og se, om det fungerede. Kunst skal ses på væggen, og vi var dybt taknemmelige for, at galleristen reserverede billedet, uden vi havde lovet at købe det. Det endte vi med – og nu hænger vores morgengave til hinanden altså her, fortæller Christian.

Stueplanet rummer dog meget mere – en smuk, lys entré for eksempel. Her han man fået installeret et trappeforløb, som forbinder de to plan med hinanden på en luftig og naturlig vis grundet glassiderne. På vejen op kan man passende gøre holdt og kigge ud af de store vinduer, som vender mod Øresund.

Strandøre 6A

Trappeforløb

Forvent desuden et lækkert gæstebadeværelse i stueplanet med sorte marmor fliser, KWC blandingsbatterier og Boffi vaske og toiletter. I entrén kan man passende sætte sig på HAV Copenhagen bænken og tage sko eller støvler af eller på.

Velkommen på toppen
Den øvre etage er familiens mere private gemakker – her finder man walk-in garderobe, som med lethed kan omdannes til et værelse, et master bathroom med masser af plads, lyse fliser, Boffi sanitet og KWC armaturer. Dernæst? Et hyggeligt børneværelse, hvor sønnen Spencer huserer samt et master bedroom med kig til haven – og stuen.

Vi ville gerne forene de to etager bedst muligt, så vi fik installeret et stort glasparti i soveværelset, som har kig ned i stuen. Ønsker man at trække sig tidligt, kan man roligt gå op, for glasset er lydisoleret og der kan skærmes af mod stuen, forsikrer Christian Frandsen.

I det store soveværelse har man indrettet sig med en funky og iøjefaldende fjerbeklædt lampe fra danske Vita. Det er de små detaljer som denne, der gør, at hjemmet virker lunt og hyggeligt på trods af de ellers ganske rå materialer, som huset er skabt af: Marmor, cement, glas og stål kræver modspil, og det har parret formået at give på fineste og personlige vis.

Strandøre 6A

Badeværelse på 1. sal

Et intelligent og energibesparende genveksanlæg sørger for, at indeklimaet er sublimt og gulvene altid er varme. Eller lune. Den del er man selv herre over. Ønsker man at skabe en hulelignende stemning, trækkes de store stoflameller for de mindst lige så store vinduespartier, og så er den intime hygge i hus. Anlægget udskifter automatisk luften i huset hver time, hvilket giver et særdeles behageligt indemiljø.

Strandøre 6A

Soverum med kig til have – og stue.

Strandøre 6A

Børneværelse

Inde godt – ude ditto
Der er også plads til det gode liv uden for den store skydedør i stueplanet. Man kunne fristes til at tro, at Malene og Christian havde kigget det kreative departement hos Ritter Sport over skulderen, for sloganet “Kvadratisk, Praktisk, God” er lige præcis, hvad haven er.

– Vi har ofte gæster, og som stort set alle andre danskere, så elsker vi at være ude, når vejret tillader det. Vi er dog ikke de store havemennesker, så der er bygget en robot plæneklipper ind under terrassen, som kigger frem dagligt og sikrer at plænen altid er nyklippet.

Det primære ophold ude foregår på et kæmpe terrassedæk af den hårde trætype, Jatoba. Derudover findes der hyggelige loungemøbler, en væsentlig grill og ellers lidt uplights på havens træer.

Strandøre 6A

Højt til loftet i alle henseender

Christian og Malene har ydermere adgang til deres parkeringspladser fra terrassen. Disse ligger langs siden af huset, og ved selve indgangen har Christian og Malene fået etableret en elektronisk port, som gør ankomst og afgang fra huset til en smal sag. Porten er ligeledes udført i Jatoba trælsom terrassen og haveskur. Boligen fungerer som en oase i sig selv, da der er etableret en nydelig og høj hvidpudset mur mod selve Strandøre, så lyden herfra ikke strømmer ind på grunden.

Strandøre 6A

Kig fra soveværelse til stue

Egne designs i eget hjem
Som partner i HAV Copenhagen har Christian selvsagt også valgt at indrette sig med sine produkter, uden at det bliver et showroom i sig selv. I stuen har et nydeligt sofabord fået en plads foran den store sofa, mens en en nydelig custom-made bænk har fundet vej til entréen.

Strandøre 6A

Det brede snit

Fra tid til anden prøver vi nye såvel som eksisterende produkter af i hjemmet – det giver mulighed for at ændre indretningen, uden at vi skal rokere rundt og indrette os på ny, fortæller Christian.

I dag sælges HAV Copenhagen i stort set hele Europa, men det er muligt at bestille stort som småt, uanset hvor i verden man bor via webshoppen. HAV holdet er i øvrigt begyndt at arbejde med britisk velour og nydeligt læder, men det er en helt anden historie.
Der er mere bolig på My-Pleasure.dk her
Boligen på Strandøre 6A er netop nu til salg – du kan se priser og anden info her

Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk