Home Pindemadder Frankies Pizza – en åbning med ananas, en Krone-bil, Burning Man og en slutseddel

Frankies Pizza – en åbning med ananas, en Krone-bil, Burning Man og en slutseddel

by Nicolai Klingenberg

Frankies Pizza åbnede dørene – og ovnen

Vi skal et par uger tilbage i tiden. Jeg har taget cyklen til Frankies Pizza på Østerbrogade, hvor den legendariske Park-bygning har dannet rammen og talrige oplevelser gennem tiden. Jeg mistede engang en manchetknap på gulvet under en angiveligt selvsikker, men ej mestret udførelse af robotten (et flot danse move, hvis du var ung i firserne), og før jeg blev 10 år, huserede jeg i biografen Park Bio straks ved siden af.

Frankies Pizza østerbro

Det er her, det sker…

I dag er sagen en anden. Madklubben har åbnet endnu et spiseligt eventyr. Faktisk to. Og det ene er nu lavet om til Frankies Pizza. Det hele fungerer – tidskorrekt og hipt logo, fuld skrald på merchandisen (jeg så både T-shirt og pilotjakker) og en generel mesterlig tilgang til at tiltrække lige dele pinger, parnas og ananas. I hvert fald til åbningen.

Frankies Pizza

Husk dette logo…

Det var nemlig netop åbning, jeg var inviteret til. Jeg kom alene, da min medsammensvorne måtte ringe af straks før det hele gik i gang, men jeg er ikke bleg for at møde op alene. Og jeg havde ret beset min cykel med.

Frankies Pizza

Pizzaerne kan også hjembringes som take-away

Flot ankomst. Høj musik, halløj og iskolde øl i spandevis. Pizzaerne kommer i en lidt strøm, og det skyldes et særdeles effektivt pizza-apparatur, som biksen har investeret i. Ret skal være ret. Det er en stenovn, men det tager ét minut at lave en pizza. Ét minut. Det skal gå kvikt, og jeg spår en succes. På spisetavlen afslører Frankies desuden, at du kan mæske dig i al den pizza og vin, du vil, for 300 kroner. Ad libitum var ellers noget, jeg forbandt med buffet og Baron Von Dy i medio-halvfemserne, men niksen biksen. Frankies kan også. Og jeg bøjer mig – jeg er glad for det koncept. Også selvom du skal have færdiggjort dit ad libitum på halvanden time.

Frankies Pizza

Du må godt tage to stykker

Minutprisen for en sådan spise- og drikkeoplevelse ligger dermed på 3,33 kroner.

Madklubben kan det pjat: At servere god spise til fine priser. På sublime beliggenheder endda. Fungerer skidtet ikke, som de ønsker, så lukker man bare igen. Det skete blandt andet i Klampenborg for en lille håndfuld år siden.

Men det skal ikke kun handle om pizza. Det skal handle om anekdoter. For eksempel bliver jeg fremvist en “story”, hvor en jura-kyndig mand med flot succes i Kongens København netop har handlet et køretøj fra Kongehuset. Et åbent dollargrin. Og flot er den.

Frankies Pizza

Fulde huse

Den ene sætning tager den anden. En blond mand uden spor af skæg (i ansigtet – rent personligt er han ganske sjov) krydser fingre i øjeblikket. Der er en slutseddel ude på en matrikel, han besidder. Fem komma ni millioner kroner står der på den. Om der er blæk på ved jeg ikke, men det er lige ved og næsten. Også han satser på en flot åbningsaften – bilen er parkeret i nærheden, og der er købt parkering til klokken to. Altså klokken 14 næste dag…

Frankies Pizza

Der samtales

Men hvad var det med ananas? Ananas på pizza har været noget nær et lige så varmt diskussionsemne som et embedmandsbryllup på Københavns Rådhus med hertilhørende cava-koordinering. Hos Frankies Pizza blæser man på ananashadet qua Honolulus eksistens. Ingredienserne tæller tomat, mozzarella, skinke og spicy ananaschutney.

Det er naturligvis vores take på en Hawaii-pizza, men vi har forsøgt at lave den anno 2018. Let’s face it; ideen om noget sødt sammen med noget krydret, er jo -sansemæssigt – som sådan god nok, men den har fået et ry som underlødig. Det synes vi, er ufortjent – det gælder også, når folk placerer ananas-pizzaer sat i kategori med de 90’er pizzaer som havde rejer, karry og banan på. Vi laver altså om på opfattelse – og ananas. Velkommen til Honolulu’en med ananaschutney, habanero, nyplukket oregano, fior de latte og frisk ananas.

Frontløberen og talsmanden for ananasen hedder Lars Bertelsen, og er en del af inder-dejen i Frankies Pizza og Madklubben. Han kan sine stege- og bagetider, sit madleksikon og sin vin, og har man fundet og fulgt ham på Instagram, har hele pizza-eventyret været en veldokumenteret affære.

Frankies Pizza

Fulde tallerkener

Men hov dej? På Østerbro? Jeps. Men bare rolig. Du kan også glutenfri bund mod et straftillæg (merpris i hvert fald) på 25 kroner. “Men jeg spiser ikke dyr!” Så snup dig en vegetar pizza. “Men jeg spiser slet ikke mad, der kommer fra noget, der har haft en puls?” Så snup en veganer. Der er tænkt på det hele.

Frankies Pizza

Plads til alle…

Vi tager musik. Rockmusik endda. Flere kolde øl findes frem, men der er også gået kander med drinks i den. Frisktappet fra hane. Der kan vælges mellem Gin & Tonic, Frankies Stormy, Rhubarb Lemonade og Aperol Spritz. Det er muligt, at dannede bartendere vil korse sig over det præmiksede fluidum, men jeg smager og findet det aldeles læskende. Og ventetiden er minimal qua en kandefuld kun kræver et ryk i håndtaget. Vi hører covermusik nu. Guns ’n’ Roses blandt andet. Det er højt. Vi er par stykker, der går ud. Morten O fortæller om et kommende kalas, han skal til i London. The Beckhams kommer. Det er de vildeste fester, værtsparret holder, får jeg at vide. Jeg har aldrig mødt the Beckhams, men jeg kan glæde mig over en bid pizza mere – med skinke. Det smager da lidt af (Beck)ham.

Frankies Pizza

Lige et stykke mere

Fjernsyns Lasse er der også! Han er altid i godt humør. Fremkommelig og imødekommende. Han ser, jeg suger lidt i et elektronisk aggregat, som er mit substitut for tobak og påpeger, at han har set apparat før – men kun på stævnemøder med det modsatte køn. Skidt pyt – jeg kunne godt tænke mig en mandedate med Lasse, og så er apparatet jo pludselig uden for kønsnormerne.

Vi går ind igen. Musikken er høj, men min højre fod på fyrre år, kan godt lide at stampe med. Jeg bliver prikket på skulderen af en nygift. “Kan du måske skaffe sådan et Rolex Deepsea?” Det tror jeg godt, jeg kan hjælpe med, siger jeg. Så skåler vi på det. Og på pizza.

Frankies Pizza

Liv og glade dage

Dessertpizzaerne er kommet til, men jeg har spist for mæt allerede. Omend jeg bryder mig godt om Nutella en sjælden gang i mellem, så er jeg simpelthen ikke i stand til at gå ombord i en varm calzone med Nutella, saltet mascarpone, knuste Oreos og ristede hasselnødder. Jeg må også tænke på vægten, forstår du.

Men hov. Der var arkitekt Bo jo! Han fremviser mega fine fotos fra en gigantisk installation, han har været med til at præge Burning Man festivalen med. Er du tosset, det er imponerende. Og der var Mikas! Han fortæller om en nylig rejse på en olietanker, hvor han fik kreeret talrige værker til en kunstudstilling i Australien. Jeg træffer også Søren, som har sat sig ind i cannabisolie. Ikke til pizza, men til kroppen. Indvortes. Og det virker. Det er dog en anden historie, jeg gerne vil vende tilbage til en anden dag.

Frankies Pizza

Lige et stykke mere…

Frankies Pizza er åben nu, og flere filialer følger.

Der er mere spiseligt på My-Pleasure.dk her

Her er Facebook-siden for sitet her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk