Home Ure Omsider blev Victorinox INOX mekanisk – angiveligt det mest hårdføre ur

Omsider blev Victorinox INOX mekanisk – angiveligt det mest hårdføre ur

by Nicolai Klingenberg

Victorinox INOX kan tåle tæsk

For lidt over fire år siden var jeg et smut i Amerika for at se en særdeles interessant og holdbar nyhed. Det var lanceringen af Victorinox INOX, som løb af stablen, og det foregik på en brandstation. Her blev uret frosset ind i en isblok, kørt over af en FDNY-brandbil, opbevaret i kogende vand og tabt fra høje højder…

Victorinox INOX mekanisk

Den blåskivede variant med mekanisk urværk…

Det var ganske enkelt imponerende, hvad uret kunne holde til – og de 130 tests var ikke småting. Værket? Et quartzværk. Meldingen lød, at det ville være væsentligt sværere at lancere et mekanisk ur, der kunne holde til det samme, og det tror jeg gerne. Nu skriver vi så 2018 – og det svære er nu løst.

https://www.facebook.com/detgodeliv/

Den mekaniske variant er hermed en realitet…

Det mest positive? Prisen. Den er vældig flot for et schweizisk mekanisk ur med automatisk optræk. For – og fra – 6.395 kroner uret blive dit med rem – og for 6.795 kroner får du lænke med. Det er i øvrigt et ganske ordinært, men stærkt ETA-værk, der driver løjerne, og der er omkring to dages gang-reserve i den mekaniske anordning.

https://www.facebook.com/detgodeliv/

Sort skive og stållænke

Og kig lige på remmen. Den har en læderbagside, mens fronten er lavet af træ. Det er en ny teknik, man har rumsteret med, og hatten af for innovationen. Om det er en holdbar og komfortabel løsning, ved jeg endnu ikke. Personligt kunne jeg nok hitte på at vælge en gumirem i stedet.

Victorinox INOX

Træ- og læderrem i et.

Der er to ur-skriver i spil – en sort og en blå. Begge urskiver er guillocheret, og Victorinox har taget afsæt i det design, der findes på schweizerknive af metal. En fin detalje, der binder produkterne sammen og øger genkendeligheden.

Victorinox

Der kan du selv se…

Diameteren lyder på 43 millimeter, og uret tåler vand til 200 meter. Det er rigeligt for mig. Størrelsen er til den absolut store side, når det kommer til min smag, men uret kan overraske positivt, når det kommer på.

Victorinox INOX

Sort urskive og stållænke samt rød “tip” på sekundviseren

Det interessante ved uret? Det må være, at det – angiveligt – er det mest hårdføre tool-watch, der kan opdrives, når du anskuer de mange tests, det har bestået.

Urene lander hos forhandlerne i denne måned.

Du kan se den oprindelige artikel fra Amerika med quartzudgaven her

Victorinox INOX – 130 tests og et ur der kan holde til det meste

Der er flere artikler om ure på My-Pleasure.dk her

Facebook opdateres dagligt

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk