Home Kluns, grej og grooming Den med World Sight Day – og dengang jeg græd, fordi jeg skulle have briller

Den med World Sight Day – og dengang jeg græd, fordi jeg skulle have briller

by Nicolai Klingenberg

World Sight Day – få styr på glukkerne

En af min gode venner arbejder med brilleglas hos Essilor. Det er ganske corporate og business to business orienteret, men nu sker der noget andet. I morgen er det nemlig World Sight Day, og det skal fejres. Med en kampagne. Det lyder måske lidt sløret, og det er det også, hvis du ikke har styr på dit syn. Anders Rom, som min ven hedder, spurgte, om jeg ikke ville hjælpe med at nedfælde et par ord om kampagnen, og det ville jeg gerne – også selvom artiklen ikke er sponseret. Lad dig være en venlig og kærlig påmindelse om, at dine øjne nemt kunne have brug for et tjek…

World Sight Day

For kort tid siden med nyeste briller – og en bog…

Først ville Anders Rom, dog gerne udspørge mig lidt om syns- og brilleanekdoter…

Anders: Hvordan fandt du ud af, at du manglede den rigtige korrektion til dine øjne?
Nicolai: – Det kan faktisk ikke huske. Jeg var nemlig ikke særlig gammel. Min forældre havde nok set, at jeg enten missede vældigt med øjnene, gik ind i ting eller vinkede til skraldespande, som jeg troede var mennesker, jeg kendte. Nuvel. Jeg så ikke optimalt, jeg kom til øjenlæge, og jeg fik konstateret, at jeg var nærsynet. Dommen var klar: Jeg skulle have briller. Jeg kan huske, at jeg græd på vej hjem i bilen med min far, som var vældig flink til at trøste mig. Siden den dag, har jeg gået med briller eller kontaktlinser hver dag.

World sight day

Fra den højaktuelle kampagne

Anders: Har du en sjov eller dum oplevelse, der involverer briller?
Nicolai: – Der er en del. Jeg var på en herretur til Barcelona, hvor jeg havde mine briller med. Jeg fik den dårligste seng, og jeg havde lagt mine briller ved siden af denne. Da vi kom hjem fra en frokost – i absolut ædruelig tilstand – fik jeg trådt på mine briller, så de blev helt skæve. Derudover har jeg glemt et par briller i Schweiz, som aldrig blev eftersendt, og så har jeg et par nødbriller liggende i skabet med én stang på. Den anden knækkede, men brillen kan – med rette kendskab – bruges til let læsning, hvis man ligger på ryggen i sengen. 

Mine briller er i øvrigt med et ganske stort stel, og dermed er de blevet døbt til “fløjdørene” af et par andre røvhu… venner. 

Derudover var jeg vældig begejstret, da min kone fik briller – det betød pludselig, at jeg ikke hang på køretjansen, når vi skulle køre hjem om aftenen fra diverse gøremål. Pludselig kunne hun se, hvad der stod på skiltene…

World Sight Day

Anders: Prioriterer du din øjensundhed højt nok – i forhold til den bedste beskyttelse  mod for eksempel UV?
Nicolai: – Egentlig ikke, men det skyldes nok uvidenhed. Til gengæld har du prædiket flot om vigtigheden af ovenstående, så jeg tror, det er ved at sive ind, Anders…

Anders: Besøger du en optiker regelmæssigt for at sikre at dine briller/kontaktlinser matcher dit behov?
Nicolai: – Jeg handler ikke briller så ofte, men sidste år blev alt tjekket. Og det vældig fint ud. Når man har et kontaktlinseabonnement, skal man også til tjek, men jeg var brændt ind med ret mange linser, så det er ved at være et stykke tid siden. Tak for den reminder. 

Anders: Ser du bedre ud med briller på?
Nicolai:– Ikke som barn. Det syntes jeg i hvert fald ikke selv – og slet ikke den gang. I dag er det bedre, og jeg overvejer faktisk et par briller mere. Men rent synsmæssigt, så ser jeg bedre ud (gennem glassene).

World Sight Day

Hello ladies…

Hvad i al verden er World Sight Day?  
Ifølge World Health Organization (WHO) bliver 1,25 millioner mennesker dræbt årligt i 
færdselsuheld og 50 millioner yderligere får svære skader. God sikkerhed på vejene 
starter med et godt syn. Synet er en af de vigtigste sanser, når der skal træffes 
beslutning på vejene – fra bilkørsel til cykling og gående. Til trods for dette, er denoffentlige bevidsthed om netop et godt syn for bedre trafiksikkerhed, vældig begrænset.

På World Sight Day stilles skarpt på alle de øjne, der mangler den rigtige korrektion 
for at kunne fungere optimalt og sikre et bedre liv og en ubekymret dagligdag. 

Med kampagnen World Sight Day er formålet at informere trafikanterne om og lære dem om disse tre gode råd for at de kan forbedre synet:

1. Få dit syn tjekket regelmæssigt
2. Bær de rette brilleglas
3. Beskyt dine øjne mod blændende lys

Kampagnen opfordrer alle til at besøge putvisionfirst.com websiden, hvor man kan få 
tjekket sit syn og lære de tre gode råd for at forbedre sikkerheden på vejene for dem 
selv og alle omkring.  

 

Facebook og My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk