Home PindemadderBobler Duoen bag Champagnekassen & Champagne For Alle taler ud

Duoen bag Champagnekassen & Champagne For Alle taler ud

by Nicolai Klingenberg

Champagnekassen -nye noter på månedbasis

Har du en drøm om at prøve noget nyt? Så er du langt fra den eneste. Tag nu bare parret bag Champagne For Alle & Champagnekassen – privat set var de begejstrede for champagne, og passionen voksende med tiden. En dag blev en idé til virkelighed. Dernæst blev forretningen udvidet.  Det betyder – blandt andet – at du kan få leveret et sæt flasker på jænvlig basis. Den fulde historie, får du her. Skål.

champagnekassen

Michael & Dinna

Michael og Dinna – I står bag Champagne For Alle, men hvad er det for et tiltag?
– Champagne For Alle handler i al sin enkelthed om, at vi ønsker at udbrede viden om og kærligheden til champagne. 

Hvornår og hvordan blev idéen til en realitet?
– Ingen af os havde hverken talt om og ej heller NOGENSINDE drømt om, at vores liv skulle udvikle sig i den her retning – det skete bare – med lynets hast! Interessen for champagne har været der længe, men der var en del modstand fra den ene halvdel af foretagendet, fordi hun smagte – elskede det (bevares!) – og så spurgte “Hvaaaaa – hvad koster den her flaske?” Fokus forsvandt altid fra de smukke bobler over på prisen. Prisen oversteg bare ALTID fascinationen! På en forårsdag i 2017 kom vi til at tale om, at vi egentlig burde køre ned og udforske Champagne.

En Facebookside og en Instagramkonto – så gik vi i gang med at dele ud af den rejse ind i boblernes verden, vi tog ud på. På nul komma fem eksploderede interessen – og den drøm vi havde om at gøre champagne for ALLE, den tog stille form.

champagnekassen

Et kig på den første flaske i den første kasse…

14 dage efter idéen til alt det her udsprang, blev vi spontant beordret UD af vores ny-renoverede hus – der var galopperende skimmelsvamp i krybekælderen, der gjorde os og vores 3 drenge på henholdsvis 1, 5 og 16 år syge.

Så champagne-eventyret og drømmene blev udlevet og udviklet i den vildeste og mest udfordrende periode i vores liv – i en beboelsesvogn uden rindende vand – og uden vores ejendele – i 9 måneder! Vi og vores 3 børn kæmpede med næb og kløer for at holde sammen imens vores (før ny-renoverede) hus nu var et 2 meter dybt hul i jorden – alt imens vi drømte og udlevede champagne-drømme om aftenen, når børnene sov!

champagne for alle

Langt fra ombygningen…

Men hvad er Champagnekassen så for et koncept?
– Champagnekassen er en hverdagsluksus tilsendt hver eller hver anden måned. Vi kører ned og udforsker de små champagnehuse, udvælger nogle fantastiske champagner til Champagnekassen og formidler den spændende historie om familierne bag og nyttig information om champagnerne, der sendes ud.

I har håbet på 50 tilmeldinger. Hvordan er det gået med dem?
– Det er gået over AL forventning, og der kom mange flere medlemmer, end vi turde håbe på. Men det bekræftede blot vores formodning om, at vi umuligt kunne være de eneste, der har forelsket os i god champagne fra de små huse – og at ønsket om hverdagsforkælelse ude i de små hjem er kommet for at blive. 

champagnekassen

Michael Arbo Mortensen

Kort fortalt samarbejder I med de små huse. Hvad har det lært jer hidtil?
– Samarbejdet med de små huse har lært os utrolig meget. Den passion og den kærlighed, der lægges i hver en flaske, er så fascinerende og bekræftende, at det næsten slår én omkuld. Champagnebønderne brænder så inderligt for det, de laver, og vi får lov at komme helt ind under huden på dem, hver eneste gang vi er dernede. 

Og hvordan ser I gerne, at konceptet skal udvikle sig fremadrettet?
– Vi drømmer om, at MANGE flere danskere skifter rødvinen ud med champagne. Det ene udelukker jo ikke det andet, men vi håber, at vi med vores formidling på blandt andet de sociale medier og ude til champagnesmagninger får flere til at eksperimentere med de gamle vaner. Hvorfor vælge ”pizza nummer 5”, bare fordi vi plejer at vælge den. Vi vil have danskerne til at kigge dybere på menukortet – springe ud i en champagne til den hjemmelavede burger og til den kraftige kødgryde med ris.

champagnekassen

Der er den faktisk: Champagnekassen

Champagne er ganske komplekst, men hvad er det, der fascinerer jer ved de sprudlende dråber?


– Det er besøgene hos champagnebønderne. Det familiære og de stærke bånd familien imellem. Hver familie har sin egen historie, og champagnerne er ligeså forskellige, som den historie de har at fortælle.

Hvad har overrasket jer mest ved jeres eventyr?
– Det, der har overrasket os mest, er nok glæden ved at få lov at dyrke en passion så dybt og seriøst. At føre drømmene ud i livet og holde vejret – og opleve at begrænsninger og frygt er noget, vi selv skaber. Den lykkerus det giver, at søsætte noget man brænder for og så inderligt tror på og så opleve, at det spirer og blomstrer – og nogen gange eksploderer mellem hænderne. Vi føler os meget priviligerede og heldige, og går til den her opgave med den største respekt og taknemmelighed.

Og hov – der er også noget med, at I tilbyder smagninger?
– Yes – vi laver champagnesmagninger til private og virksomheder. Det har vi faktisk gjort fra vi hentede champagner første gang. De første smagninger blev booket rigtig hurtigt, og siden da har kalenderen været booket op hver eneste weekend. Vi fik så flotte anbefalinger på Facebook og via mund til mund, at kalenderen har været spækket med smagninger, lige siden vi begyndte.

champagnekassen

Hver udsending ledsages af nyttig information…

Slutteligt – hvad mener I, at enhver M/K bør vide om Champagne?
– Champagne er så meget mere end vin med bobler. Champagne er en stemning og en oplevelse. Champagne husker man. Lige så snart proppen popper – så snart boblerne rammer glasset, og smilene breder sig – når kvinderne begynder at mærke den sitrende beruselse i blodet og mændene fornemmer intensiteten, mineraliteten, frugten og kompleksiteten – så mærker man festen, livet og kærligheden – det er der vi vil have flere hen. Bubbles matter.

champagnekassen

Bubbles matter


Du kan besøge Champagne For Alle på hjemmesiden her

Der er meget mere vin & champagne på My-Pleasure.dk her

Følg med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk