Home Depeche Christopher Egeberg – om 100 rynker og det du ikke vidste fandtes

Christopher Egeberg – om 100 rynker og det du ikke vidste fandtes

by Nicolai Klingenberg

Christopher Egeberg – fotograf og diskjockey

Depechen har fundet vej til udstillingsaktuelle Christopher Egeberg ‘Flip’, som både kan sin musik og sine fotos. Sidstnævnte er noget, han kastede sig over ved et tilfælde, men det tilfælde har ført en hel del med sig. Om dette kan du blandt andet læse i et interviewet her…

Christopher – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg har netop åbnet en udstilling i Bredgade med billeder skudt i et kæmpe pastelfarvet boligkompleks i Sydspanien. Er også netop vendt hjem fra en større tur i Asien….men mere om den senere på året 🙂Christopher EgebergHvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?

– Jeg leder altid efter folk, farver eller facader, du ikke vidste fandtes

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg har som DJ rejst rundt i 15 år og altid på en eller anden måde dokumenteret mine rejser eller oplevelser, mest til eget brug. Det var først i forbindelse med en rejse til Cuba, at Havana Club’s danske reklamebureau gjorde mig opmærksom på, vi skulle lave en udstilling. Nu har jeg lavet fem på halvandet år…Christopher EgebergEt mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?’
– For et år siden sad jeg tre dage i en messehal i Milwaukee til en kæmpe dansekonkurrence for indfødte amerikanere. Deres dragter var helt fantastiske, og jeg havde aldrig set dans på den måde før. Det var sindssygt intenst. Der var egentlig åbent for offentligheden, men det var som om, offentligheden enten var ligeglad eller ikke havde opdaget det, så det var bare mig og 500 deltagere. Jeg skilte mig ret meget ud (for at sige det pænt……).Christopher Egeberg Christopher EgebergHvad vil du gerne med dine fotos?
– Fortælle historier, som jeg selv får fortalt eller oplever dem. Det starter altid med, jeg finder noget, jeg gerne vil opleve; nu kan jeg endelig dokumentere det, og vise det frem.Christopher Egeberg Christopher EgebergHvornår er kvinder efter din mening smukkest?

I juli eller august

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Jeg tænker aldrig over, om det er mænd eller kvinder, jeg tager billeder af; jeg ser bare noget, jeg finder interessant og spørger om lov. Det kan være en blomstret kjole eller 100 rynker.Christopher Egeberg Christopher EgebergSkal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg er den vildeste ninja! Mange af mine billeder bliver jo til på farten og ofte ved et heldigt tilfælde eller et godt øjeblik. Jeg har mange gange fanget mig selv i at stå på et hjørne 20 minutter og vente på noget spændende. Christopher EgebergOg hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg ikke scroller alt for hurtigt videre med tommelfingerenChristopher Egeberg Christopher EgebergHvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Lige pt en fra en stamme i Etiopien, jeg har set mig lun på. De har de mest fantastiske blomster udsmykninger i håret og maler sig med naturens farver. Det skal nok ske……. Christopher EgebergHvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Sidde et år i sin sofa og se selvhjælps youtube videoer, så man bliver nogenlunde ferm til skarphed, dybde, gear, Lightroom og så videre. Og så ellers gå en fandens masse lange ture og skyde grimme billeder – pludselig begynder de (forhåbenligt) at blive pæne.Christopher EgebergHvor kan man se mere til dine fotos?
– Det kan man på Instagram her eller på hjemmesiden Currentfuture.org her

Tre hurtige til Christopher Egeberg:

Hvad byder resten af dit kommende efterår på uden for kameraets virke?
– 2-3 DJ gigs hver weekend, planlægge næste års rejser og udstillinger, få styr på et kæmpe drivhus/udehus på vores nye terrasse…

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg skød det her i formiddags på vej på tværs af Kongens Nytorv på vej over i galleriet. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor folk frivilligt vil have duer kravlende på sig…..

christopher egeberg flip

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– For et par uger siden et sted i Østasien sammen nogle guider på en tom restaurant godt smadret til med plastik planter, karaoke anlæg og grimt bestik fra Kina. Det var meget mærkeligt.

Der er mange flere Depeche-interviews og tilhørende fotos her

Følg gerne My-Pleasure.dk på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk