Home Living JH Dining Table – Jørgen Høj var ven med Kjærholm…

JH Dining Table – Jørgen Høj var ven med Kjærholm…

by Nicolai Klingenberg

Rundt om JH Dining Table – bogstaveligt talt

Det er muligt, at Jørgen Høj ikke er den eneste eller første, der har designet et rundt spisebord, som kan udvides med tillægsplader, men ikke desto mindre, så fortjener det gamle design lidt opmærksomhed. Bordet blev designet i 1962 – og det gjorde et par spisebordsstole også.

JH Dining Table

JH Dining Table med marmorplade og Jørgen stol…

Her – 56 år efter designet blev til – bliver stole og bord produceret igen, og denne gang er det Klassik Studio, der har fået skub i maskineriet, så designet kan genoplives og genopleves. I følge producenten bliver der tale om nye og moderne materialesammensætninger, mens de nye navne lyder JH3 Dining Chair og JH Dining Table.

JH Dining Table

En mindre tung variant af JH Dining Table

Jeg begejstres mest ved JH Dining Table, som er skabt af marmor og børstet stål (stel), og når bordet står for sig selv, har det en diameter på 115 centimeter – er du glad for gæster, kan du blot smide fire tillægsplader på bordet, og dermed kan I samlet sidde otte til bords. Bordet fås dog også i en variant af egetræ, laminat og børstet stål.

jh dining table

Som arbejdsbord – og med Jørgens stol

I de unge år havde Jørgen Høj faktisk et designstudio med – ta-daa – Poul Kjærholm, og det partnerskab “påvirkede begges karrierer, fordi mange af deres møbler bærer præg af samme ideer og former.”, lyder det ydermere i pressemeddelelsen.

JH Dining Table

Med tillægsplader…

Jørgen Høj var oprindeligt uddannet metalarbejder, men det blev sidenhen møblerne, der vandt hans professionelle virke. Han har ydermere udstillet flere møbler på Snedkerlaugets udstilling.

jh dining table

Nydeligt miljø…

JH Dining Table koster fra 32.000 kroner, mens JH3 Dining Chair koster 9.800 kroner. Du behøver selvsagt ikke købe begge dele.

jh dining table

I med pladerne

 JH3 Dining Chair

Stolen JH3 Dining Chair…

Der er flere møbler og living-relateret indhold på My-Pleasure.dk her

Her findes Facebook & My Pleasure

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk