Home Living Poster & Frame – en udskældt kunsttype får en ny chance

Poster & Frame – en udskældt kunsttype får en ny chance

by Nicolai Klingenberg

Poster & Frame – lige til at hænge op

Som ung havde jeg ikke den store indsigt eller interesse i ting, der skulle hænge på væggen. Det har ændret sig siden, og selvom jeg ikke gør mig i plakater, kan det være, der kommer til at ske lidt på den front. I glas og ramme naturligvis. Markedet er nemlig blomstret op – og det har Poster & Frame slået sig på. Om denne danske biks handler dette interview. Og lidt om mig – jeg har nemlig bidraget med nogle fotos, der nu kan komme op at hænge i dit hjem…Nis – du er blandt initiativtagerne til Poster & Frame. Hvem er mere med – og hvad er idéen ganske kort?
– Konceptet og forretningsmodellen bag er ny, men holdet bag er konstrueret af et garvet hold. Poster & Frame er stiftet af tre danske iværksættere. 2/3-dele af virksomheden består af Kevin Agerholm og Danni Leonhardt, som dagligt driver virksomheden Novictus – et produktiontiltag, som håndterer og producerer for omtrent 60 skandinaviske plakatkunstnere. Sidste stifter på holdet er mig – Nis – som igennem de seneste 8 år, har slået mine folder i reklameverdenen og står bag en række andre initiativer. Ideen er simpel, vi håndplukker og samler en række værker fra den skandinaviske plakat-branche. Alt dette i et nyt og særdeles godt setup, hvor vi indrammer plakaterne, inden vi sender dem, så de er klar til at bliver hængt på væggen. Rammerne er med rigtigt glas i stedet for plexiglas – og vi tilbyder fri levering i HELE verden.Plakatmediet har haft op- og nedture. I de seneste år anes en øget popularitet. Hvad skyldes det?
– Det oprindelige plakathåndværk er stadig, at finde på markedet. Men i takt med, at vi ser flere og flere der danner interesse for det kreative – både illustration og foto – er markedet vokset.Og hvad kan I, som de andre plakat-huse ikke kan?
– Ved at have produktion i eget plakat-hus, har vi et klart større råderum i henhold til antal værker, som vi kan tilbyde. Vi kan sikre os, kvaliteten på plakaterne altid er i orden og samtidig tilpasse de enkelte kunstneres behov. I øvrige plakatshops vil en kunstner skulle opretholde et varelager, som både koster penge, men også plads på lagerhylderne. Denne bekymring undgår vi!

På den måde kan en plakatkunstner teste ny kollektion af, uden det koster hverken penge eller lagerplads. Endvidere kan vi tilbyde ekstra meget lækkert design til vores kunder. Det skal ligeledes nævnes, at vi undgår skade på plakaterne ved ikke, at have et varelager. Dette er vores take på en bærebygtig plakatshop, hvor kun det bestilte antal plakater bliver produceret.

Men en plakat…? Hvordan fungerer et relativt masseproduceret produkt i en tid, hvor det individuelle er i højsædet?
– Plakatbranchen har i de seneste år været opdelt. I nyere tid, ser vi en række nye talenter komme frem i lyset. Blandt andet ser vi fashion designere, arkitekter, art directors og fotografer, som er begyndt, at se dette papirmedie an. Men det er også designere som ikke lever af at lave plakater og for dem, er dette setup, en ny mulighed for dem – og for at have flere bolde i luften. Poster & Frame får samtidig ekstra mange lækre produkter på siden. Dette gør markedet betragteligt mere individuelt og unikt.Der er også noget med nogle limited editions…?
– Målet er, at vi i medio 2019 lancerer en parallel kollektion, hvor vi har fokus på det mere enkeltstående og unikke. Mere af dette følger…

Og en Apartment Takeover?
– Vores vision med Poster & Frame er at danne rammerne for en behagelig og strømlinet oplevelse, når man handler plakatkunst. Vi har derfor iværksat dette tiltag, som kort fortalt skal skabe et rent og velovervejet udtryk på forsiden. Dette gøres ved, at vi løbende besøger en række boliger, som vi herefter indretter med plakater fra Poster & Frame. Alt dette dokumenteres med fotos, som ender på forsiden af Poster & Frame. Således undgår vi, at forsiden bliver en blandet landhandel med forskellige stilarter, som skaber en ujævn oplevelse hos kunden.Så langt, så godt. Hvad koster løjerne fra, hvis man forelsker sig, og vil have noget hjem, der er indrammet og lige til at hænge op?
– Poster & Frame tilbyder prints helt ned i størrelse A5, som du kan få indrammet og sendt til hoveddøren for 149 kroner. Vi tilbyder samtidigt, som en af de få på markedet, at få plakaten indrammet og sendt hjem til dig i kæmpestørrelsen 100×140. En størrelse der bliver mere og mere populær både herhjemme og i udlandet.Hvem har I bag glasset i rammerne? Og hvordan er disse kunstnere fundet?

Vi har alt fra anerkendte kunstnere til de upcoming kreative. Fælles for dem alle er, at de kan et og andet med pensler, kamera og grafik.

Hvad gør en kunstner, der gerne vil ind i jeres virtuelle stald?
– Det, en kunstner skal gøre er, at ansøge via linket her

I er netop gået i luften – hvad kan man forvente i nærtstående fremtid på jeres site?
– I de seneste par måneder har vi brugt meget tid på at rekruttere nye kunstnere. Mange som ikke har bevæget sig i plakatbranchen før – dette bliver utrolig spændende! Det er netop her Poster & Frame er ekstra nyttig, da vi uden omkostninger kan præsentere nye kunstnere.Slutteligt – hvad er det væsentligste af vide om Poster & Frame?
– Det væsentligste er, at du ved, at du støtter den enkelte kunstner. Og at når du handler hos os, støtter op om bæredygtighed i plakatbranchen. Desuden vil du blive en del af Poster & Frame klubben/familien efter første køb hos os. Du vil herefter være blandt de første til, at få nyheder om limited editions, nye kunstnere og ekstra gode priser.

Nis – hvis du skulle vælge, hvad ville du så helst have hængende over din seng: Et sort-hvidt foto af en mand, der holder en kattekilling eller et farvefoto af en delfin, der springer op af vandet med en solnedgang i baggrunden?
– Den er nem! Et sort-hvidt foto af en mand, der holder en kattekilling.

Mine egne fotografiske bud, finder du lige her

Nysgerrig på mere? Besøg Poster & Frame her

Der er flere artikler med relation til boligen på My-Pleasure.dk her

Få dit Facebook fix her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk