Home Ure En snak med med Jovan fra WristReview – stifteren af en af klodens største ur-blogs

En snak med med Jovan fra WristReview – stifteren af en af klodens største ur-blogs

by Nicolai Klingenberg

Rundt om WristReview

En læser tippede mig om en mand, som også skriver. Det sker af og til. Læseren hedder Jens, og manden, der skriver, hedder Jovan. Jovan og en række medsammensvorne skriver flittigt og ofte om ure, og det foregår på sitet WristReview.com, men jeg kendte ikke al verden til sitet eller manden, men jeg blev klogere qua et interview. Det får du her – og der er godt nyt og meget læsestof i vente, hvis du bryder dig om armbåndsure. God fornøjelse!

WristReview

Foto-kredit: WristReview

Jovan Krstevski – du er manden bag sitet WristReview. Hvornår og hvorfor blev det site en realitet?
– Først og fremmest fordi jeg var – og er – forelsket i ure. Dernæst sagde jeg til mig selv, at jeg ville vide mere om ure og ikke bare gå med dem. Jeg begyndte med at følge andre sider og fora, hvorefter min svoger spurgte mig, hvor jeg ikke bare etablerede mit eget site i stedet. Og voila! Watchgeek blev født i 2011 og efter lidt tid, begyndte sitet at få opmærksomhed fra andre ur-interesserede og jeg fik hjælp til at vokse takket være en række nye bidragsydere. Efter et par år besluttede jeg, at tiden var inde til et nyt design og navn. Jeg brainstormede med holdet, venner og familie, og en morgen vågnede jeg op og sagde til mig selv:

Vi laver anmelder af ure og vi går med urene på vores håndled. Eller wrists om du vil. Det blev således til Reviews+Wrist=WristReview.com

Hvordan har sitet udviklet sig gennem tiden?
– Det har været en sand rutsjebanetur med op- og nedture. Efter et par år begyndte vi at få invitationer til forskellige events og virksomhedsbesøg, og der blev tilsendt en masse ure til os. I dag kan vi så takke alle læsere og bidragsydere for, at vi i dag er verdens tredje mest besøgte urblog. Anerkendelsen af os fra både læssere og ur-brands er også essentiel – og den er vi virkelig stolte over og glade for.

WristReview

Et “dump” fra sitet anno 2018

Jeres fokus er ure, men hvad skriver i om?
– Vi publicerer mere eller mindre konstant nyheder, anmeldelser og kritik af branchen og urene, og så beskæftiger vi os i øvrigt med alle dele af lukusure fra entre-level til Haute Horlogerie. Derudover dækker vi også events såsom SIHH og BaselWorld.

WristReview

Bell & Ross – med fire kanter. Foto-kredit: WristReview

Nuvel. Du er stifter, og du kan lide ure. Hvad var dit eget første ure – og hvad gjorde uret specielt for dig?
– For at være helt ærlig, så kan jeg ikke huske mit første ur, but jeg havde rigtig mange Seiko-modeller og vintageure. Jeg er en stor James Bond fan, og jeg kan huske, jeg så Pierce Brosnan i filmen “Goldeneye”, hvor han havde et Omega Seamaster om håndleddet. Jeg kan huske, at jeg sagde til min far, at sådan et ur ville jeg også have en dag, og et par år efter købte min far faktisk modellen til mig. Takket været ham begyndte jeg selv at købe og sælge – og senere hen at samle.

WristReview

Et Omega Seamaster – om det var eksakt samme model, skal jeg ikke kunne sige… Foto-kredit: WristReview

Kan du fortælles os lidt om din nuværende kollektion?
– Min samling er ikke så stor, som den har været. Da jeg begyndte at gå på natklub og købe champagne, var det dengang vigtigt at blive set med et lækkert ur, så jeg begyndte at købe alle mulige ure, som jeg ikke ville gå med i dag. I dag rummer min lille kollektion blandt andet modeller såsom Rolex Submariner, Breitling Navitimer og et Jaeger-LeCoultre.

Hvordan ville en liste med dine tre drømme- eller grail-ure se ud?
– Den ville lyde således: Et Patek Philippe 5327G i hvidguld med blå urskive, et A. Lange & Söhne Terraluna samt et Audemars Piguet Royal Oak RD#2

Nogle vil mene, at et ur er et værktøj, hvis primære fokus – at vise tiden – kan synes overflødigt anno 2018. Hvorfor tror du, at vi stadig opfatter ure som en nødvendighed?
– Jeg synes ikke, at et ur kun er et værktøj – heller ikke for folk, der siger det. Vi køber ofte ure, fordi vi synes, de ser godt ud og passer til os. De er mere end blot et værktøj til at aflæse tiden…

WristReview

Det er jo også smukt… Foto-kredit: WristReview

Hvordan ser du gerne, at WristReview udvikler sig i de kommende år?
Jeg ville meget gerne se, at WristReview.com bliver den mest besøgte ur-blog – og måske også med en tilhørende butik, hvor vi kan tilbyde vores læsere ure og remme til gode priser. Og så vil jeg også gerne skrue op for videoanmeldelserne…

Slutteligt – hvad har du på dit håndled netop nu?
– Et Panerai Luminor Submursible 1950 3 Days aka PAM01305

WristReview

PAM01305. Foto-kredit: WristReview

Besøg WristReview.com her
Der er meget mere ur-stof på My-Pleasure.dk her

Her er Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk