Home Automobiler Mikkel og hans Mercedes 500 SL fra 1984 – med lottokupon og tuttifrutti

Mikkel og hans Mercedes 500 SL fra 1984 – med lottokupon og tuttifrutti

by Nicolai Klingenberg

På tur i en Mercedes 500 SL

Jeg havde engang en åben Mercedes SL – det har Mikkel også. Hans er dog ældre. Og pænere. Faktisk fandt han et par afslørende klenodier i bilen, da han fik den hjem fra auktion. Det – og meget andet – handler denne historie om.

Mercedes 500 SL

Andrea hedder damen, der her sidder i Mikkels Mercedes 500 SL

Mikkel – du har en særlig bil. Hvad har vi med at gøre?
– En Mercedes roadster af SL klassen. Nærmere bestemt fra R107 serien, der løb fra 1972-1989 og helt bestemt en 500 SL fra 1984 i sort med Palomino interiør.

Mercedes 500 SL

Et let interiør-udsnit

All right. Hvad faldt du generelt for ved modellen i sin tid?
– Jeg har længe, måske i over 15 år, haft et crush på den type Mercedes, og da jeg skulle finde et køretøj at suse rundt i Californien sidste sommer og endte i en lignende model, faldt jeg helt for den. Det var så cowboy udgaven i form af en 560SL i samme farve kombi, men med runde lygter og store kofangere, som kravene var til US produktionerne. Jeg er nok faldet for det rene, tidsløse design og de enkle horisontale linier. Det er ikke en flamboyant sportsvogn, men mere en underspillet klassiker. Og så befinder vi os vel et sted imellem en sportsvogn og en cruiser eller ‘grand tourer’, selvom 500SL’eren vist kørte rally en gang i 80’erne.

Mercedes 500 SL

Det bliver ikke meget bedre

Og så fik du din egen. Hvornår og hvor fandt du den?
– Yes. Flirtede med idéen noget tid og ville egentligt bare have en eller anden vogn fra serien, som var til at betale. Men den skulle være i den farvekombi og endte så med top modellen her. Jeg fandt den via et auktionshus i Holland og vandt så auktionen lige før mit max.

Jeg havde to venner på besøg til at stoppe mig, hvis det skulle stikke helt af.

Hvad var vognens tidligere historie?
– Da jeg købte den kunne sælger ikke oplyse meget, men har siden fundet ud af, at den kun har kørt i USA. Jeg har i hvert fald fundet tuttifrutti tyggegummipapir og en lottokupon fra Tennessee, da jeg skilte interiøret ad. 500SL’eren var en Europæisk udgave, som ikke var tilgængelig i USA, men der var et gråt marked for dem. Jeg ved ikke så meget mere, men der er passet godt på den.

Mercedes 500 SL

Mikkel. Han ejer bilen.

Hvad kan den, som andre Mercedes’er ikke kan?
– Jeg har ikke så meget at sammenligne med, men den dufter sgu godt. Da jeg gik og vindueshoppede, satte jeg mig i én anden R107’er hos en forhandler herhjemme. Den føltes ikke rigtig. Blackie føles som hjemme.

Mercedes 500 SL

Som hjemme.

Og som andre cabrioleter ikke kan?
– Hardtoppen, som følger med, gør næsten bilen smukkere. Den kan være både sådan L.A. Gigolo / Beverly Hills Cop kæk (Red. en SL roadster medvirker i begge film). når den er topløs, og så helt Wall Street / Godfather elegant med toppen på.

Mercedes 500 SL

Voila!

Hvad har du gjort ved vognen siden?
– Jeg vandt faktisk auktionen uden at have set bilen personligt. Så det var lidt risky, men det var ikke de heelt store overraskelser ud over at brændstoffet ligefrem løb ud af bilen. Karosseri og motor var heldigvis i rigtig pæn stand. Det første, jeg gjorde, var at pille den originale Becker radio ud og få den lavet. Jeg fik restaureret det ukurante og mørnede brændstofsystem, fikset bremser, ekspansionsbeholder, en smule pladearbejde og lidt forskellige småjusteringer. Jeg satte ny antenne i, nye sutter på – og så har jeg selv revet alt velour interiøret ud og sat nyt i.

Mercedes 500 SL

Interiør

Men hov – hvad har du altid med på en køretur?
– Kassettebånd og en lighter.

Det perfekte musikalske kørenummer?
– Chet Baker. Der var kun et ‘Chet Baker Sings’ bånd at opstøve, og det befandt sig i USA. Så jeg fik det sendt til en veninde i Calabasas, Los Angeles, som så sendte det hjem til mig.

Vi snupper lige en omgang The Doors…

Hvilke reaktioner har du fået på vognen?

De fleste synes den passer til mig. Det tager jeg som et kompliment, selvom det måske ikke altid er det.

Den til dato mest mindeværdige køretur?
– Med min mor og hendes veninde igennem 60 år, Dorrit. Samlede de gamle damer op på havnen i Hornbæk og viste dem, hvor solen gik ned.

Mercedes 500 SL

Cruise-life

Hvad er planen med vogntøjet?
– At komme fra A til B, så sjovt som muligt. Og måske udleje til et fotoshoot i ny og næ. Det blev lidt dyrt.

Mercedes 500 SL

Med surfbræt

Slutteligt – er det en keeper?
– Absolut

Der er flere gamle og nye biler på My-Pleasure.dk her

Her er Facebook-siden

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk