Home Automobiler Mikkel Mac – ungersvenden fra Lolland Falster, som mestrer en Ferrari

Mikkel Mac – ungersvenden fra Lolland Falster, som mestrer en Ferrari

by Nicolai Klingenberg

Mikkel Mac – Ferrari drømmen lige i næste sving

De mænd, jeg kender, som har kørekort, mener alle, at de kører bil ganske godt. Jeg er dog sikker på, at Mikkel Mac ville kunne sende dem til tælling på en racerbane. Af gode grunde. Jeg fik nys om Mikkel og blev nysgerrig – for hvordan bliver man professionel racerkører? Hvad kræver det? Og hvad med økonomien? Måske kunne du tænke dig at blive sponsor? Eller blot blive klogere? Alt det – og et muligt førersæde hos Ferrari – kan du læse mere om i dette interview.

Mikkel Mac. Foto: Anders Hviid

Mikkel – rygterne lyder, at du er ganske ferm til at køre bil. Men hvordan og hvornår opstod din interesse for motorløb?
– ​Da jeg var tre år fik jeg en lille Suzuki atv, som jeg hurtigt ødelagde hele min fars baghave med. Derefter blev det til en lille crossbane på Marienlyst ved siden af en gokartbane. Det blev det næste, og da jeg blev ni år fik jeg en “rigtig gokart” af min far.

Et andet interview. Foto: Anders Hviid

Hvad skete der herefter?
– ​Med årene gik jeg mere og mere op i at vinde, så vi rykkede op i klasserne og tog til flere og flere løb. I 2008 vandt jeg så Danmarksmesterskaberne i den højeste gokart klasse samt dansk mester i brydning.

mikkel mac

Foto: Anders Philip – https://www.andersphilip.dk/

Mig bekendt er motorsport en kostbar affære, hvor der kan være langt til “målet” med indbringende løb og sponsorer. Hvor langt føler du, at du er kommet hidtil?
​- Motorsport er vildt dyrt. Jeg har ingen rige forældre, men jeg har en far, som brugte alt, hvad han ejede – og fik alle, han kendte, til at sponsere. I en tidlig alder sagde han så, jeg selv skulle tale med de erhversdrivende, og det lærte jeg enormt meget af i en meget tidlig alder. Så nu har jeg 28 faste sponsorer – og på alle disse år er der kun fire, som er faldet fra. Så jeg er super stolt af at have alle sammen med hele vejen og stadig få flere og ny med ombord.

Foto: Anders Philip – https://www.andersphilip.dk/

Så hvad må fremtiden gerne byde på?
– ​Jeg drømmer om at få en “Fabrikskontrakt” med Ferrari. Det vil sige, at jeg ikke skal komme med penge, men i stedet bliver lønnet for at køre i de biler og serier, som de bestemmer. Derud over arbejder jeg på at komme tilbage og køre 24 timers Le Mans igen.

Mikkel Mac

Foto: Andes Hviid

I øvrigt – de fleste mænd føler, at de er vældig gode til at køre bil. Du er professionel racerkører – hvad tror du, vil overraske de fleste amatører, når det kommer til at mestre en bil på vejen?
– ​Ved siden af al min egen kørsel er jeg også driver coach for en masse gentlemen kørere, og det, folk har sværest ved, er faktisk at bremse og lade bilen yde dens maksimale greb i svingene.

mikkel mac

Foto: Anders Philip – https://www.andersphilip.dk/

Du kører Ferrari, hvilket mange angiveligt drømmer om. Hvad har du lært om bilmærkets DNA gennem tiden?
– ​Ferrari er en passion, som meget hurtigt bliver en del af personen. Jeg vil sige, at en Ferrari næsten giver den samme afhængighed, som man får af LEGO.

mikkel mac

Fra Falster til Ferrari

Og hvad kører du i, når du ikke er på banen?
– ​Jeg kører i den helt nye Alfa Romeo Giulia Veloce med 280hk og firhjulstræk. Smuk, hurtig og  med fantastiske køreegenskaber.

mikkel mac

En pokal i hus. Foto: Anders Hviid

Hvordan ser det ud med dine sponsorer?
– ​Jamen det går rigtig godt – jeg er super glad for alle dem, jeg har i stalden nu, men i motorsport kan man altid bruge flere, som kan hjælpe til med at åbne endnu flere døre. Jeg er altid åben for alle former for sponsorater, og hvem ved – måske de kan få nye samarbejdspartnere eller kunder ud af mit netværk…

Der også noget med, du lige har vundet et løb…?
– ​Jeg har lige vundet den samlede GT OPEN serie.

mikkel mac

Foto: Anders Philip – https://www.andersphilip.dk/

Så hvad byder fremtiden på i bedste fald?

​Pt. går jeg og venter svar fra Ferrari -et svar som jeg burde få i nærmeste fremtid. De gav mig tre opgaver i år, og alle tre er gennemført, som de ønskede, så jeg går og krydser fingre for fremtiden.

Hånden på hjertet – hvad er din drøm?
​- Min drøm er at vinde alle de store løb samt at blive officiel Ferrari kører.

mikkel mac

Mikkel til løb..

Og hvad bør enhver M/K vide om Mikke Mac – og om at være professionel racerkører?
– ​Jeg er en ung mand fra Lolland Falster, som er helt nede på jorden. Når vi taler om det professionelle, så er jeg super seriøs og perfektionist. Jeg går op i de mindste ting for at komme så tæt på perfektion som muligt. Derudover nyder jeg bare at være familiemenneske og slappe af, når tiden tillader det.

De nydelige fashion-relaterede fotos er taget af Anders Philip, som du kan besøge her – og tøjet er fra Herrernes Magasin, som har til huse her

mikkel mac

Foto: Anders Philip

Følg Mikkel Mac på Facebook her

Tre hurtige til Mikkel Mac:

Hvad byder din kommende vinter på i privat regi?
– ​Jeg skal nyde julen med min familie og ses med alle mine venner. Nyde at jeg kan spise, hvad jeg vil, inden kuren begynder i det nye år.

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke omhandler race, og høre lidt om motivet?
– ​Jeg er uddannet automekaniker, så når jeg har tid, nyder jeg at komme lidt væk fra det hele og slippe alle tanker. Det gør jeg med min motorcykel, som jeg nu snart har brugt tre år på at bygge komplet om.

mikkel mac

Fra telefonen

Slutteligt – hvad vil du helst have stående på din bilstreamer: “Spejl, skulder, blink” eller “Grin bare – min Ferrari er på værksted”
​- Haha nu kører jeg jo Ferrari meget ofte, så jeg ville vælge Spejl, skulder, blink – men blink som i 😉.

Der er mere bilstof på My-Pleasure.dk her

Nå ja – Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk