Home PindemadderBobler Nude Stem Zero er kåret til det bedste vinglas af sommelier Tim Vollerslev

Nude Stem Zero er kåret til det bedste vinglas af sommelier Tim Vollerslev

by Nicolai Klingenberg

Nude Stem Zero – bedst at skåle i

Jeg har en ven, der hedder Lennart. Vores relation er nærmest udelukkende professionel, men han er nu rar. Og så har han spændende nyheder på bedding fra tid til anden. Nu er det blevet tid til en sådan, for Lennart tippede mig om nogle nye vinglas… Men vi skal også have fat i Tim Vollerslev.

Tim Vollerslev

Her har vi Tim Vollerslev – i sving med noget, han er ferm til…

Tim Vollerslev, som er hans fulde navn, har været mere end 30 år i restaurationsbranchen. Det betyder, at han blandt andet er sommelier, medstifter af Dansk Sommelier Forening samt rejsende international dommer ved alle Sommelier Verdensmesterskaber. Jeg har truffet ham en del gang, og nu kommer han til orde, da han har kåret

Tim – du har kåret Nude Stem Zerovinglas til det bedste vinglas. Hvad er den væsentligste årsag til den kåring?
– Alle, der har stået med de elegante og florlette Stem Zero vinglas i hånden, bliver begejstrede, og jeg har nu testet glassene gennem flere måneder med mange forskellige vine og må konstatere, at glassenes elegance også gælder den positive oplevelse af de vine, jeg smager af de korrekt-formede Nude Stem Zero glas.

Nude Stem Zero vinglas

Trioen om du vil…

At de så også er dobbelt så holdbare i forhold til de fleste andre gourmet-vinglas (på grund af en særlig hærdning ”Ion Shielding”) betyder, at jeg uden problemer har “smidt” glassene i min opvaskemaskine – og det er bestemt et ekstra plus, både for restaurationsbranchen og for private med hang til flot borddækning og gode vine.

Nude Stem Zero vinglas

På højkant…

Og når nu vi er ved glas – har du et fif eller to, der er eviggyldige for vinglas?
– Ofte er skabet til opbevaring af vinglas ”lakeret” – det kan give en ubehagelig duft i glasset. Derfor kan du få skåret en glasplade til hylden og opbevare glassene med ”bunden i vejret”. Hvis hvid/rødvinen har lidt for meget ”stuetemperatur”, kan man før servering afkøle glassene med isvand – samtidigt med at flasken / karaflen med vinen står i en isspand…

Hold altid på glassets stilk – derved undgår man at ”varme vinen” med hånden, at fedte glasset – samtidigt med at det ser væsentligt mere elegant ud.

Vanligvis siger man, at man bør skænke til glassets bredeste punkt – men hvad med champagne?
– Grunden til, at hvidvinsglas er mindre end rødvinsglas, er, at hvidvin smager bedst kold, og derfor bør skænkes ”flere gange”, så det man drikker hele tiden er koldt. De fleste rødvine, vi drikker, er kun få år gamle og bør bestemt nydes kølige – det fremmer frugtsmagen i vinen.

Derfor bør man kun skænke ganske lidt i selv de største vinglas – det giver samtidigt vinene (både de hvide og de røde) en chance til at ”åbne sig” bedre frigive både duft og smag, på grund af den store overflade nede i vinglasset.

Champagne kendes ved de flotte bobler, som vi nyder at se stige til vejrs i høje elegante vinglas, men vi bør ikke skænke mere en ca 2/3 i de høje glas, så der også er plads til champagnens fine aroma. Til store kostbare ”grand Cru” champagner og lignende kan man med fordel skænke lidt i hvidvinsglas for endnu bedre at give plads til de fine detaljer i duften – husk, at flotte champagner (og hvidvine) skal serveres ved cirka ni grader – det vil sige kolde, men bestemt IKKE iskolde – det dræber netop de fine nuancer i duft og smag.

Nude Stem Zero vinglas

Champagneglasset til højre (fyld selv i)…

Og slutteligt et humoristisk dilemma: Hvad ville du helst – drikke din foretrukne vin af et plastglas med ditto stilk eller af et glas med glaspest?
– Glaspest er ikke særligt kønt – men påvirker ikke vinens smag negativt, som det gør at drikke vin af dårlige vinglas, plastik vinglas eller hotellets tandkrus – MEN hvis alternativet er INGEN VIN – så vil jeg dog drikke vin af ”hvad som helst” – jeg har faktisk på en vinrejse drukket kostbar rødvin af en tom, oversavet, halv liter cola flaske – men kun fordi alternativet var ingen vin…

Vi runder af med en video…

Vil du have mere vin og lignende, så findes sådant indhold i kategorien her

Facebook på daglig basis her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk