Home Rejser The Wolfpack Gym Team roer over Atlanten – i en lille båd der gynger

The Wolfpack Gym Team roer over Atlanten – i en lille båd der gynger

by Nicolai Klingenberg

The Wolfpack Gym Team har vabler i vente

Onsdag formiddag skubbede Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen fra det danske Wolfpack Gym Team deres specialbyggede robåd fra kajen i La Gomera. For de historieinteresserede, var det i øvrigt også Christopher Columbus’ sidste stop, inden det gik vestpå mod Den Nye Verden. Næste gang de to venner ser land, er vores andres nytårsforsæt for længst gået i glemmebogen, de har lagt 5.000 kilometer bag sig og taget i omegnen af 5.000.000 åretag. Her kommer lidt inspiration, hvis du går og drømmer om et mere aktivt 2019. Christian Laustrup Møller har talt med duoen…. Fotos kommer i øvrigt fra Ben Duffy / Talisker Whisky Atlantic Challenge

Wolfpack Gym Team

På vandet….

Hvordan opstod idéen til at ro over Atlanten?
Mads:
– Jeg kom hjem fra et ultra-maratonløb, jeg havde gennemført i Sahara. Og så er der en, der spørger mig, om det ikke var noget for mig at ro over Atlanten. Det grinede jeg af og slog det helt hen. På det tidspunkt var jeg mæt af oplevelser. Jeg havde brugt 11 måneder på at træne mig selv op til det ultra-maratonløb, og jeg drømte bare om at komme tilbage til et fast arbejde på et kedeligt kontor med en kaffemaskine, der fungerede…

Wolfpack Gym Team

Mads Wangsø

Hvad skete der så?
Mads:
– Der gik et par år, og så begyndte jeg at længes lidt efter et eventyr igen. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad det skulle være, men så lige pludselig springer den idé med roturen over Atlanten op. Og så tænke jeg, at der måske ikke var så dumt.

Hvordan kom Lasse så ind i billedet?
Mads:
– Jamen, da vi i Wolfpack blev enige om, at vi ville prøve at finde pengene og realisere en tur over Atlanterhavet gennem sponsorer, kom Lasse, som jeg husker det, ret konstaterende og sagde, at hvis jeg skulle ro over Atlanten, så skulle han med. Der var ikke rigtig nogen forespørgsel. Og så tænkte jeg, at det var en aftale.

The Wolfpack Gym Team

Depoterne blev fyldt op før turen.

Så talte I ikke mere om det?
Mads:
– Nej. Du kan jo finde mennesker, der analyserer alting ned i petitesser, men jeg er ret drevet af min intuition. Hvis det føles godt, er det nok godt. Og det her føltes godt. Så nu var vi to i båden.

Hvordan har i trænet op til det her hjemme i de danske farvande, hvor bølgerne sjældent når over et par meter?Lasse:
– Du kan jo umuligt finde forhold derhjemme, der kommer i nærheden af det, vi vil blive udsat for de næste par måneder. Men første skridt er selvfølgelig at tage ud i båden og finde ud af, hvordan lortet virker. Vi har haft to både, fordi vi oprindelig startede ud med at være tre. Vores tredjemand valgte at springe fra, og så blev vi nød til at sælge vores båd og få lavet en ny. Så den vi har nu, har vi faktisk kun haft i to måneder, og nu har vi haft fem dage til at prøve den af hernede. Men altså, det er jo ganske almindelig roning. Eneste forskel er, at åretaget er lidt tungere, fordi båden er så stor. Men der er ikke nogen grund til at gøre det mere kompliceret, end det er.

The Wolfpack Gym Team

Lasse Wulff Hansen

Hvad har forberedelserne så primært bestået af, hvis de ikke har handlet om at ro?
Mads:
– Du har to gutter, der starter med at beslutte sig for at tage på eventyr. På vand. I en robåd. Som de ikke har den fjerneste erfaring med. Vi har jo skulle suge informationer til os på områder, vi ikke har vidst det fjerneste om. Det er skide skægt at få lov til at lære helt nye ting. Det gør sig både gældende på det fysiske område, men også på det område, der handler om, hvordan man bygger en båd, som er så sikker, at ens familie ikke skal bekymre sig mere end højst nødvendigt. Vi har også skulle lære en masse om sømandsskab og om, hvordan man overlever på åbent hav. Der har vi helt lavpraktisk skulle igennem nogle prøver hos Royal Yachting Association for overhovedet at få lov at deltage. Så er der hele kostdelen, der er vigtig, fordi vi kommer til at forbrænde afsindig mange kalorier om dagen.

Og så er der den del, som handler om, hvordan man får komprimeret en hverdag ned til to mand og en tømmerfløde uden at begge parter bliver vandvittige. Det har alt sammen være en del af vores forberedelser.

Lasse:
– Men selvfølgelig er der også nogle lavpraktiske ting, vi har skulle lære så som, hvordan man redder en mand op af vandet, hvis han er faldet overbord. Hvordan man smider et anker, når der er tre kilometer dybt, osv. Men det fysiske fylder faktisk overraskende lidt.

The Wolfpack Gym Team

Duoen før afgang

Det er med andre ord det mentale, der er centralt?
Lasse:
– Ja, for det er hårdt at være på vandet så længe. Og man skal kunne håndtere den stress, der opstår, når noget går galt. Det er i høj grad der, vi har brugt krudtet i vores forberedelser op til turen. Vi har haft en psykolog tilknyttet projektet gennem vores forberedelser, som er ekspert i, hvordan man håndterer pressede situationer. Sammen med ham har vi gennemgået alle mulige forskellige scenarier, der kan gå galt.

The Wolfpack Gym Team

Frivilligt over bord…

Hvad er slagplanen eller taktikken så at sige?
Lasse:
– Den store udfordring på den her tur er blandt andet, at man ikke for udpeget en kurs arrangørerne, man skal følge. Man kender bare slutmålet, som er Antigua i Caribien. Derfra står det holdene frit for, hvordan de vil komme dertil. Men det er 100 % vejret, der bestemmer, hvilken rute man kommer til at vælge. Derfor får vi også et hold ned, der er vejrspecialister, som skal hjælpe os med at lægge en kurs ud fra vejrprognoserne, som de ser ud lige nu. Hvis man gerne vil have en god placering i det her konkurrence, skal man kunne udnytte vejret til fulde.

The Wolfpack Gym Team

Træningstid

Hvad er målet med turen?
Mads:
– Der er mange forskellige små målsætninger, kan man sige. Bare det, at vi er her nu, er på mange måder en sejr. Du kan finde rigtigt mange, der hvert år beslutter sig for, at de gerne vil ro over Atlanten, men som aldrig når til startlinjen. Simpelthen fordi det er så omkostningstungt – både når vi taler tid og penge. Men det er en målsætning at komme helskindet i land begge to, og at det ikke skal gå hurtigere og være vildere, end at vores venskab er intakt bagefter. Der er også en målsætning om at prøve at undgå de værste storme.

Og så kan man nok heller ikke løbe fra, at det ville være sjovt, hvis vi bare kom ind som nogle af de første. Men drømmen er først og fremmest at komme ud og hænge i de yderste tråde. Både mentalt og fysisk. At prøve at leve livet for fuld knald.

The Wolfpack Gym Team

Efter turen har gutterne tabt op imod 20 % af deres kropsvægt

Hvad tror I er jeres styrke sammenlignet med de andre hold?
Mads:
– Vi har brugt to år på at forberede os til den her tur. Det er mange af de andre hold, der har brugt seks-syv måneder. Og det, tror jeg, bliver en fordel for os. Én ting er at forstå noget viden, man har skulle tilegne sig. Men noget helt andet er, at det lander i kroppen. Det tager bare tid, og den tid har vi haft sammen.

The Wolfpack Gym Team

Jeg tror, at de her to gutter nemt vil få sig en oplevelse for livet…

Du kan følge The Wolfpack Gym Team her

Information om Talisker Whisky Atlantic Challenge

Afstand: 
5.000 kilometer fra kysten af ​​La Gomera, De Kanariske Øer, over Atlanterhavet til havnen i Antigua.

Antal hold: 
28 bestående af 88 roere.

Deltagende lande: 
Storbritannien, USA, Frankrig, Sydafrika, Nederlandene, Danmark, Australien, 
New Zealand, Belgien, Italien, Bermuda og Antigua.

Kalorier forbrændt: 
8.000 om dagen. Roerne taber 20% af deres kropsvægt i løbet af tuen over Atlanterhavet.

Motivation: 
Hvert hold forsøger at rejse penge til deres egen udvalgte organisation. 
Wolfpack Gym Team forsøger at hjælpe UNICEF med at rejse penge.

Talisker Whisky Atlantic Challenge er inspireret af MacAskill-brødrene, der roede fra
Eigg til Skye i Skotland for næsten 200 år siden. Her etablerede de Talisker 
Destilleriet. Ligesom grundlæggernes lange rotur repræsenterer Talisker Whisky 
Atlantic Challenge eventyr, styrke, karakter og viser hvad det betyder at være i 
besiddelse at den vilde ånd og vovemod, som er hele grundkernen i Taliskers værdier.

Forrige års vindere og nuværende verdensrekordindehavere, The Four Oarsmen, 
gennemførte turen over Atlanterhavet på kun 29 dage.
The Wolfpack Gym Team

Land i sigte – for en kort stund

Der er flere rejser (af noget mere afslappet karakter) på My-Pleasure.dk her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.