Home Ure Chopard fejres grisens år med en omgang dekadent svineri

Chopard fejres grisens år med en omgang dekadent svineri

by Nicolai Klingenberg

Chopard byder på guldflæsk

Vidste du, at den kinesiske kalender netop nu er gået ind i grisens år? Jeg så det eller andet sted på internettet, men tænkte ikke videre over det. Det gjorde ur-firmaet Chopard til gengæld. De har nemlig for vane at kreere et ur, når et nyt kinesisk år begynder.

chopard year of the pig

Hvad siger du så?

Grisens år begynder den 5. februar 2019 og møffer sig helt frem til den 24. januar 2020 – og selvom der findes en million-milliard kinesere, så er der kun lavet 88 eksemplarer af uret, der i øvrigt er udstyret med en særdeles detaljerig ur-skive, som naturligvis er håndlavet.

Men hov – grisen er da et smudsigt dyr? Det er muligt, den ikke tager skoene af, når den går ind, men i den kinesiske verden, er der intet negativt ved grisen – den anses nemlig som værende både hårdtarbejdende, hensynsfuld og generøs. Derudover karakteriseres grisens år som værende både festligt og fuld af succeser, som opnås på baggrund af hårdt arbejde. Så langt, så godt.

Lakken, der bruges på urskiven, er hentet fra et særligt Urushi-træ, som vokser i både Japan og Kina, og harpiksens høstes en gang om året – naturligvis i særdeles små doser – og så tager det tre til fem år, før lakken er klar til brug. Selve arbejdet med ur-skiverne har master Kiichiro Masamura stået for, og jeg antager i den grad, at han kan sit kram. 

chopard year of the pig

Sikke et håndarbejde!

Urkassen er lavet af 18 karat rødguld, og alt arbejde med mekanik og lignende foregår i øvrigt “in house” hos Chopard, og resultatet er – blandt andet – en diameter på 39,5 millimeter, et mekanisk urværk med automatisk optræk og en gang reserve på 65 timer. Hele molevitten spændes på håndleddet med en sort alligator-rem, som er håndsyet og lukkes med et spænde af 18 karat guld.

Hele svineriet – med en diameter på 39,5 millimeter og en tykkelse på 6,8 millimeter.

Hatten af for håndværket – og de 88 personer, der erhverver sig uret. Jeg synes, det er et imponerende stykke urmageri og skivearbejde, der er udført. Er succesfuld avler udi svin kunne uret også være en oplagt selvbelønning. Uret forhandles udelukkende i Chopards egne forretninger.

Prisen på grisen står pt hen i det uvisse, men der er mange flere artikler om ure på My-Pleasure.dk her

Her er Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk