Home Living Det var Dråben (der var Arne Jacobsens egen favorit)

Det var Dråben (der var Arne Jacobsens egen favorit)

by Nicolai Klingenberg

Dråben – et siddemøbel i et designhav

Hvad var det nu, der blev til i 1958? En del. Blandt andet Dråben. Det er en stol, som Arne Jacobsen designede til det nok så famøse og mindst lige omtalte designprojekt SAS Royal Hotel. Nu sker der ting og sager. Altså ikke virkelig breaking news, men godt til dig, der er på jagt efter noget kulørt. Er du synsmæssigt udfordret på farvefronten, er nyheden måske ikke lige noget for dig…

Dråben Arne Jacobsen

Så er der møbelnyt i form af Dråben fra Arne Jacobsen

Historien kort: Der er fire nye friske farver i spil. Jeg er ikke voldsomt begejstres for termen “friske farver”, men de nye kulører tækker en “elegant grå” samt “tre livlige nuancer af lyserød, gul og blå”. Det siges i øvrigt, at tiltaget er inspireret af unge og urbane forbrugere, men jeg antager, at ældre fint må handle med.

Arne Jacobsen Dråben Stol

Fra et flot kom-sammen på SAS hotellet for år tilbage…

 

Festlighederne fortsætter i øvrigt med en redesignet hynde. Den er nu formstøbt til at udfylde hele sædet og fås i to grå nuancer.

Måske vil du finde det interessant at vide, at jeg for fem år siden skrev om Dråben. Det var nemlig her, Fritz Hansen valgte at sætte stolen i produktion – for første gang. Altså til forbrugeren. Det er vældig længe efter selve hotel-lanceringen, og rygterne lyder i øvrigt, at Dråben var Arne Jacobsens egen favorit – den spidse form, som stolen ryg har, blev til, da Arne ønskede at fremhæve sin kones skuldre, når hun sad ved sit sminkebord og rumsterede med dame-sminke-ting.

Arne Jacobsen Dråben stol

Anno 2019

Stolen fås i øvrigt også som en fuldpolstret lædervariant, der nok må betegnes som den smukkeste (hvis du spørger mig). Til gengæld kan jeg fint se meningen med de nye farver – i særdeleshed hvis man gerne vil have en pyntestol, der fint kan anvendes, men som ikke fylder al verden.

Arne Jacobsen Dråben stol

Læder – den er så flot!

Arne Jacobsen Dråben stol

Omkring et spisebord

De nye farver vil være tilgængelig fra næste måned – altså februar 2019. Mig bekendt er startprisen på Dråben i øvrigt faldet et par hundrede kroner siden introduktionen i 2014, og ligger nu på 1.995 kroner for den billigste model.

Arne Jacobsen Dråben stol

Pang på Dråben

Der er mere møbel-tjuhej på My-Pleasure.dk her

Her er Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk