Home Ure Der er skide skægt i Richard Mille land: RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Der er skide skægt i Richard Mille land: RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

by Nicolai Klingenberg

For lige omkring 1.066.116,75 kroner blandet Richard Mille

Jeg måtte spærre øjnene op en ekstra gang, da der tikkede en pressemeddelese ind fra ur-firmaet Richard Mille. Det er jo nu, at talrige firmaer løfter sløret for årets nyheder, og i denne artikel skal vi se på et ur, der i den grad skiller sig ud. Uret befinder sig i Richard Mille kollektionen “Collection Bonbon” – der har du koblingen til artiklens overskrift.

Richard Mille

Unikt og sukkersødt: Richard Mille RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Størstedelen af den schweiziske urindustri er ganske konservativ, og selvom nogle opererer med “skøre” farver og materialer fra tid til anden, så er der ikke mange – hvis nogen overhovedet – som Richard Mille. Ved første, utrænede øjekast ligner uret noget, du kunne have fået smidt i nakken ved et køb af en gigantisk slikpose, men sandheden er en ganske anden.

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Uden gummi på

Omend jeg ikke kunne se mig selv med uret, så må jeg medgive, at jeg er dybt fascineret af den urmagerkunst og det håndarbejde, der er lagt i det søde ur. Og processen er særdeles kompleks – for eksempel er selve urkassen lavet af utallige små lag af kulfiber, som varmes op til 120 grader under produktionen – det før i øvrigt af hvert ur får sit eget “look” i form af mønstrene i kulfiberkassen.

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Ganske funky bagside

Ovenstående er blot lidt af meget. De små stykker “slik”, du ser på urskiven er alle lavet og malet i hånden, og der er skabt 3.000 stykker til den nye kollektion, som rummer andre modeller, hvor RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi, som modellen her hedder, er den mest maskuline.

richard mille

De små detaljer

richard mille

Samling af godterne

Uret har desuden deltaljer af rødguld, mekanisk urværk med automatisk optræk (og en gang reserve på omtrent 50 timer), og du får den gængse tidsvisning samt over size datovisning, men Richard Mille har også udviklet en angivelse på urskiven, som viser, hvilken position og funktion kronen er placeret i:  N (Neutral – når uret blot går), W (Winding – når uret trækkes op, efter det har ligget for sig selv i mere end 50 timer) og H (Hand setting- når uret skal stilles).

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Her er vi i “N” mode.

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi kommer med en grøn gummirem med hertilhørende foldespænde. Uret kommer med følgende mål 52,65 x 34,40 x 13,08 millimeter, og prisen på sukkergrisen ligger på 1.066.116,75 kroner….

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Fra samme kollektion

Et ur som det her, deler så absolut vandene, og jeg tror nu heller ikke, at køberne vil have uret som deres eneste. Der er tale om et stykke vovet urmageri, der i den grad skiller sig ud fra mængden, vil uret kræve sin mand (der er tale om en unisex kollektion for at være helt korrekt).

RM 37-01 Automatic Cerise and Kiwi

Lige på.

Der er produceret 30 eksemplarer af hver af de seks modeller i den nye Richard Mille Bonbon Collection.

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Hej på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.