Home Living ART BY IB NOIR – Sarah Ib er på kunstmission

ART BY IB NOIR – Sarah Ib er på kunstmission

by Nicolai Klingenberg

ART BY IB NOIR – Sarah skaber kunst til din væg

Min ven Morten tippede mig om en god historie, som jeg fulgte op på. Det handler om kunst fra udlandet. Det er den korte historie – men den rummer meget mere. Her skal du nemlig møde Sarah Ib, som jobber med indretning – og en del af indretning omhandler kunst. Kunst, som ikke er masseproduceret, kan dog være en kostelig affære. Det faktum gjorde, at Sarah tog sagen i egen hånd – og fandt hænder med pensler i andre lande. Er resultatet flot? Det synes jeg. Så afgjort. Kig selv med herunder, og bliv klogere. I øvrigt er Sarah Ib ved at færdiggøre sin hjemmeside – og der venter endnu mere…

art by ib noir

Så nærmer vi os – Sarah Ib står bag. Men hun er ikke alene…

Sarah Ib – du har kastet dig over et kunstprojekt, men hvad går det i bund og grund ud på?
– Grundtanken med ART BY IB NOIR er, at lave smukt kunst, som har sjæl – og som er bæredygtigt. De ting vi, omgiver os med, skal kunne mere end blot at være smukke, hvis de skal vække vores nysgerrighed. Motivet på hvert enkelt maleri er så modigt, elegant og indfangende, at man har lyst til at mærke og forstå den historie, der ligger bag hvert værk – derudover er det fantastisk at vide, at man hjælper et andet menneske ud af fattigdom i den anden ende af verden.

art by ib noir

Art by Ib Noir – på en unavngiven væg

Du har en til at lave det fysiske værk – hvad er din rolle inden din kontakt går i gang?
– Forinden et værk bliver malet,  drøfter vi motivet, farvenuancerne og det overordnede udtryk. De – altså kunstnerne – har kunstnerisk frihed, mens jeg udelukkende vurderer og retter detaljer ved designet. Processen kan være svær, da jeg både skal rejse langt for at kunne følge med, og da der er en meget stor sprogbarriere.

Vi kommunikerer hovedsageligt ved at sende tegninger til hinanden – deres bestemt flottere end mine. 

Men hov – hvordan opstod idéen?
– Jeg arbejder til daglig som indretningsarkitekt i mit firma Ib Noir – hvor jeg naturligvis bruger meget tid på at holde mig opdateret om både trends, men også hvad mit designerhjerte savner på markedet.  Jeg har en stort kærlighed til kunst både i form af malerier og skulpturer, men jeg følte mig begrænset af udvalget samt budgettet i mine opgaver. Såfremt man ikke ønsker at købe masseproduceret kunst, så kommer der hurtigt et tungt prisskilt med – samtidig med at malerier i denne størrelse og med dette udtryk var umuligt for mig at opdrive. Jeg har rejst i det meste af verden og arbejdet med kunstnere før, hvor jeg har fået lavet kunst til mig eget hjem. Derfra opstod ideen til at lave store malerier og min rejse efter en kunstner begyndte.

art by ib noir

Sommerfugle…

Og hvem er det, der skaber selve værket?
– Jeg arbejder med tre forskellige kunstnere, som hver har deres egen stilart og teknik. Ping, som har lavet det store maleri, hvor manden bliver til et dyr, Eak som tegner ansigter med en unik spartelteknik, der giver et levende 3D look. Den sidste er Adul, som er den kunstner, jeg har lavet flest værker med. Aduls værker er lavet i oliefarver, og hans detaljer er ekstrem flotte. 

art by ib noir

Op over sofaen.

Der er noget med at vedkommende bor i udlandet?
– Da ideen om malerierne brændte i mit hjerte, gik der kun en uge, og så sad jeg på et fly til Bangkok. Jeg ledte bogstaveligt talt dag og nat.  Jeg havde været i dialog med hundredevis af malere, inden jeg fandt min første kunstner, som bor i en landsby langt udenfor Bangkok. Jeg var chokeret over, hvor smukke ting han havde lavet, samtidig med at han levede i en paphytte. Med Pings hjælp blev jeg præsenteret for Eak og Adul, som lever et stykke fra Pings landsby.

Det var tydeligt for mig, at de alle tre havde et enormt talent, men intet publikum. Det var tydeligt, at de skulle se mig an, og at de i virkeligheden var lidt uforstående overfor, hvordan jeg havde fundet min vej ud på de kanter.

All right. Hvad er status på projektet så nu?
– Status er, at vi har skabt 16 unikke værker, som bliver lanceret nu her primo 2019.

Og hvad ønsker du, der sker fremadrettet?
– Jeg håber, at denne serie giver os muligheden for at skabe endnu mere kunst – og at forbrugeren byder ind på det unikke. På det personlige plan vil det gøre mig enormt stolt, hvis jeg har skabt en platform for disse tre helt fantastiske kunstnere og en mulighed for at arbejde med endnu flere kunstnere i Østen.

art by ib noir

Notér dig endelig, at vi ikke har med de små størrelser at gøre

Nu har vi set nogle af jeres værker i denne artikel – hvad gør man, hvis man vil blive endnu klogere på priser og lignende?
– Det er muligt, at se værkerne med størrelser og priser på min hjemmeside her  eller på Instagram art.by.ibnoir. De ville også kunne ses efter aftale i Hellerup – og forhåbentligt rundt omkring i Danmark i løbet af 2019.

Slutteligt – hvad mener du, at enhver M/K bør vide om Art by Ib Noir?
– Jeg har altid været inspireret af det mørke farveunivers og da jeg har det meget genkendelige efternavn – Ib – opstod navnet Ib Noir (som betyder sort).  Jeg har et inspirationsunivers på min (anden) Instagram ibnoir.copenhagen, hvor jeg deler input til interiør og indretning af alle rum i hjemmet.  Jeg går aldrig på kompromis med min stil og mit udtryk i mit arbejde.  ART BY IB NOIR er min første kollektion og mit hjertebarn, men jeg har meget på tegnebrættet, som jeg håber bliver en realitet allerede her i 2019.

Der er mere boligrelateret indhold på My-Pleasure.dk her

Hæng dig op på Facebook væggen her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk